Ezek lényegében kereskedelmi ügyek, mindkét esetben tőkét érintenek, amelyek Magyarországon hatnának, Magyarország javát szolgálnák. Nem látni bennük semmiféle nemzetárulást, amelynek ugye az lenne a lényege, hogy tartósan hátrányt okoznak.
Csúnyán visszaüthet, ha egy nagy cég politizál, de igaz ez a kormányt támogató akciókra is. A CBA két meghatározó embere, Baldauf László és Lázár Vilmos például többször nyilvánosan is kiállt Orbán Viktor és a Fidesz mellett – például az áruház reklámújságjának beköszöntőjében –, majd körlevélben ajánlotta dolgozói figyelmébe a békemenetet. Baldauf lapunknak azt mondta: tudta, hogy a több ezer tagból álló CBA-hálózatban sem mindenki követi az ő politikai meggyőződését.
Hogy rontott-e a cég imázsán a „kormánypárti üzletlánc” kategória, nem tudni, sokan mindenesetre ezzel magyarázták, hogy a hálózat legnagyobb és legmodernebb üzleteinek számító Prímáinak cégéréből kikerült a CBA rövidítés. Fodor Attila kommunikációs igazgató érdeklődésünkre hangsúlyozta: a cégvezetők magánemberként nyilvánítottak véleményt, a CBA, mint cég nem kíván politikailag állást foglalni.
Az egyik eladó elmondta, hogy idén náluk elmarad a karácsony. A döntést a főnökség nem indokolta. Azt viszont hangsúlyozta a bolt dolgozója, hogy nemrég társult egy új tulajdonos, aki arab és azt csinál, amit akar. Mert ugye ott nincs karácsony, minket meg feketébe öltöztet."
Mert ez is Brüsszel bűne ugye? Mert Orbán úgy kezelte őket ahogy kell?
Tavaly júniusban addott interjút a CBA vezére a Heti Válasznak arról, hogy - bár ha vasárnap nyitva tartanának az üzletek, az profitot hozna - Baldauf látja az emberi oldalát a dolognak: családi konfliktusok, válások lennének a vasárnap nyitva tartó boltok eredményei. Szerinte:[...] Bővebben!Tovább »
Erdekesen az kimaradt az ellen hirbol hogy karacsonyi diszites leszedetve... csak azt emelte ki hogy nincs arab, Akkor meg roszabb mert akkor a Lazar fiverek fele magyar volt....
Drága dokikám, én azt írtam, hogy kik vették át. :-))
A 888 nem tűnik nácinak. Viszont igen, eddig is pontosan tudtuk, hogy Habonyé, nem most fedezted fel, mint ahogy azt is, hogy Géfodor a főnöke. Az egész egy meglehetősen silány, gusztustalan, hazug bulvár, és nagyjából kevesebbet ér, mint bármelyik Blikk.
Cicuka, azt látom, hogy a műveltséged egy csokor hónaposretekévek vetexik, például Wagnerről nyilván azt hiszed, hogy valami kisgép - mint a flex, a Kärcher vagy a Metabo.
És éppen azért válaszoltam azt, amit mert te pünkte azt kérdezted, amit. Hogy másra szerettél volna kilikadni azt persze, hogy értem! Tudod kicsigyerkőc, nem mindenkinek van 50 alatti IQ-ja, mint neked. Ha viszont nem vagy képes érthetően megfogalmazni a farokságodat, akkor készülj fel rá, hogy máskor is értelmes választ fogsz kapni - és ugyanúgy nem fogsz tudni mit kezdeni vele mint most.
Létezik mindenféle jogi kategória, vallási kisebbség elleni uszítás, közveszéllyel fenyegetés, rémhírterjesztés, stb., ez egy csomó esetre áll, politikusi nyilatkozatokra is, persze elvileg.