A magyarországi koptok vezetője sosem találkozott azokkal az állítólag idehaza letelepített kopt keresztényekkel, akikről Balog Zoltán és Orbán Viktor is azt állítja, hogy befogadtuk őket.
Nem akar Magyarországra költözni a nemrég magyar állampolgárságot kapott két szír ortodox egyházi vezető – tudta meg a hvg.hu. Hogy mi lesz velük, épp akkora rejtély, mint az állítólag szintén honosított ezer kopt keresztény ügye.
A muzulmànnak ha màr nem gyerek rà van irva a pofàjàra hogy nem keresztény....a fekete afrikàban is rogton làtod a négereken ha keresztények....nincs az az àllatias vadsàg a tekintetukben mint a muzulmànoknak.
A múlt hónapban felkeresett a kairói magyar nagykövet, és közölte, hogy egy magas állami személyiség, nevezetesen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szeretne velem találkozni. Mondtam, hogy szívesen fogadom. Eljött hát hozzám Alexandriába, és Orbán Viktor miniszterelnök nevében kitüntetést adott át. Tolmácsolta a magyar miniszterelnök nagyrabecsülését, majd megkérdezte, van-e valami kívánságom.
És akkor teljesen spontánul azt feleltem, hogy szeretnék magyar állampolgár lenni. Ő azt válaszolta: „azonnal megadom önnek a magyar állampolgárságot!”. És hogy miért kértem? Ezen csak utána gondolkodtam el. Talán gyakorlati oldala is van: könnyebb uniós állampolgárként utazni.
"Hát, gondoltam, nyilván azért, mert ő maga kérte, mi több, meg is kapta. De nem, kapaszkodjanak meg: nagyvonalú gesztusával azt akarta jelezni, hogy az Orbán Viktor vezette Magyarország jól döntött az Európa létét veszélyeztető migrációs válságban."
Azt ugye tudod, hogy nem egészen emiatt vette fel a magyar állampolgárságot ez a tiszteletre méltó ember? Az index szokás szerint sunyi módon ferdített.
Illetve nem is... te ferdítesz sunyi módon, a többi indokát kihagytad:
A jezsuita szerzetes a közmédiának arra a kérdésre, hogy miért kérte a magyar állampolgárságot, elmondta: nagyra értékelte a magyar miniszterelnök szembeszállását a nemzeti identitást gyengítő médiumokkal, és azt a bátor döntését, hogy csak azoknak nyitja ki a határokat, akik valóban integrálódni akarnak a társadalomba, mert álláspontja szerint a kapuk kinyitása a mérhetetlen számú migráns előtt átgondolatlan lépés.
“A magyar állampolgárság számomra lehetőséget nyújt arra, hogy Orbán Viktorral is együttműködve keressük azokat az utakat, ahol azt a globalizációt próbáljuk megfékezni, amelyik a nemzeti önazonosságot igyekszik lerombolni” – szögezte le.
Szólt arról is, hogy Európa önazonosságát a kereszténység jelenti, s amikor Magyarország saját identitását védi, akkor egyben saját kereszténységét is védi. Boulad úgy vélte: a migrációnak két célja van, Európa iszlamizációja és az európai kereszténység tönkretétele, mindezek mögött pedig egy olyan liberális, baloldali politika áll, amely mindezt támogatja.
P. Henri Boulad S.J. egyiptomi jezsuita szerzetes, aki maga kérte, hogy felvehesse a magyar állampolgárságot, csütörtökön tett esküt az Országházban.
olvasol is vagy az mar nehéz? Igazad van ez am magyar! Egy Orbán seggnyalo akinek semmi kapcsolata, semmi kapcsolata és szeretete nincs az ország iránt,
vajh mi is lehet a gond akkor?
MIÉRTvette fel a magyar állampolgárságot?
magyar nep szerete miatt? NEM
magyar kultura szeretete okan? NEM
magyar nyelv csodalataert? NEM
magyar etelek szeretete? NEM
azt akarta jelezni, hogy az Orbán Viktor vezette Magyarország jól döntött az Európa létét veszélyeztető migrációs válságban."
HOGYAN KAPHATTA meg, ha a felmenői szírek és olaszok, magyarul nem tud, nem menekült, nem élt Magyarországon soha, és lakása, állása sincs itt.
(Semjén Zsolt) kezdeményezésére felmentést adhat a honosítás szinte összes feltétele alól, ha ahhoz Magyarországnak fontos érdeke fűződik.
"Kikerestem, hogy az állampolgársági törvény szerint hogyan lehet valaki magyar állampolgár, ha a felmenői szírek és olaszok, magyarul nem tud, nem menekült, nem élt Magyarországon soha, és lakása, állása sincs itt. Nos, a köztársasági elnök az állampolgársági ügyekért felelős miniszter (Semjén Zsolt) kezdeményezésére felmentést adhat a honosítás szinte összes feltétele alól, ha ahhoz Magyarországnak fontos érdeke fűződik.
Nekem ugyan soha nem jutott volna eszembe, de Boulad rögtön az interjú elején azt a kérdést is feltette magának, hogy miért vette fel a magyar állampolgárságot. "
magyar nep szeretet? NEM
magyar kultura szeretete? NEM
magyar nyelv csodalata? NEM
magyar etelek szeretete? NEM
"Hát, gondoltam, nyilván azért, mert ő maga kérte, mi több, meg is kapta. De nem, kapaszkodjanak meg: nagyvonalú gesztusával azt akarta jelezni, hogy az Orbán Viktor vezette Magyarország jól döntött az Európa létét veszélyeztető migrációs válságban."
Ukránok tömegével pótolnánk a hiányzó munkásokat, el is indult a betelepítés. Elmentünk ezért a jászfényszarui Samsunghoz felmérni a helyzetet, mivel ott nyár óta már 150 ukrán dolgozik. Tovább »