Az amerikai szenátus 52-42 arányban megszavazta Colleen Bradley Bell televíziós producer budapesti nagykövetté történő kinevezését.
Mindenközben csúnyát mondtak Orbán Viktorra, ami miatt külpolitikai botrány van folyamatban.
"Cáfolta a budapesti amerikai nagykövet, Colleen Bell, hogy a közeljövőben távozna posztjáról. „Nem megyek sehova belátható időn belül” – mondta a nagykövet az MTI-nek, egy lapjelentésre reagálva."
Ha már egy nagykövet sem tudja mikor jár le a mandátuma, akkor egyszerű prolik mit mondjanak.
„Fontos hírt szeretnék ma megosztani veletek. Január 20-án, amerikai nagyköveti megbízatásom végeztével, elutazom Budapestről. Köszönöm, Magyarország, az irántam és családom iránt tanúsított kedvességet és barátságot. Hiányozni fog az itteni munkám, de tovább dolgozom majd az országaink közötti kapcsolatok erősítésén. A következő pár hétben formálisan és informálisan is elköszönök majd.”
Mr. David Van Cleve, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője is magyarul köszöntötte a megjelenteket és kívánt boldog Hanukát, majd háláját fejezte ki, amiért részt vehet a gyertyagyújtáson. Kifejtette: a remény, a hit, a szeretet együtt jelenik meg abban a csodában, amit ma közösen ünneplünk, és amire emlékezünk. A jelenben pedig 2000 év távlatából is reményt ad számunkra a Makkabeusok története: az igaz hit legyőzheti a hatalmaskodókat és a nehézségeket.
Szijjártó Péter azt is elmondta a lapunknak adott interjúban, hogy magas magyar állami kitüntetést javasol a távozó Colleen Bellnek: „Az amerikai nagykövetnek nagyon sokat köszönhetünk, mert a magyar-amerikai konfliktusok kapcsán az volt a véleménye, hogy le kell csavarni a hangerőt”, mondta a miniszter, és hozzá tette:
Ha nem Bell lett volna az amerikai nagykövet, akkor a mostaninál sokkal rosszabb magyar-amerikai viszony alakult volna ki, ami kihatással lehetett volna mind a védelmi, mind a gazdasági együttműködésünkre.
És megnéztem a wikin, hogy mi van róla, de nem is az az érdekes, hanem, hogy McCain (akinél az Orbán a kakasülőn csápolt) miért is szavazott a kinevezése ellen:
„Nem a politikai kinevezésekkel van bajom. Nem azokkal van a bajom. Értem én, hogy hogy működik ez a dolog. De gondoljanak bele: egy nemzet a határán van annak, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, lefeküdjön Vlagyimir Putyinnak, mi pedig a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek. Arra kérem kollégáimat, hogy vessenek véget ennek a komédiának. Szavazzanak nemmel!"
Már pedig a Trump és a McCain egy csapat.
Addig örüljünk, amíg ő van itt, aki a helyére jön majd, az nem lesz ennyire jóbarát.
Ne feledd, az előző szakmája az volt, hogy hisztis és beképzelt színészekkel és önjelölt zseni forgatókönyv írókkal filmeket készítsen (producer, aki a pénzt összeszedi és kiosztja). Kicsit rázósabb meló lehetett, mint a mostani.
Szerintem kellett hozzá annyi ész, mint a Kóka üzleteihez és a Kókának meg van a pilóta jogsija helikopterre is.
Mert a titkosszolgálati játszmáknak pont az az első ismérve, hogy a helyi nagykövet kiáll és elmondja, hogy itt kérem titkosszolgálati játszmáról van szó!
Ez a nő segghülye mindenhez a televíziózáson kívül, elég sokszor bizonyította itteni "tevékenysége" alatt, tehát az az Obama adminisztráció szégyene és simlissége, hogy ilyesvalakit kineveztek.