Sziasztok szeretném megkérdezni,hogy a lyd 111 és sorkapcsaba melyik pontokra kell bekötni a vezetékes érzékelőt és milyen kell hozzá olyan amelyik megszakitaskor riaszt ?
A másik kérdésem a vezetékes szirenat mely két pontra kell bekötni
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Látszólag megpusztult a majdnem 2 éves iGET M2B riasztóm központi egysége. Ha bekapcsolom, a kijelző háttérvilágítása világít, de nem mutat semmit, körülötte a piros ledek világítanak mind egyszerre, a billentyűzet is szépen világít. Ezen kívül semmi életjel nincs, billentyűkre nem reagál, semmi csippanás, sípolás. Találkoztatok már ilyennel? Vissza lehet hozni házilag? Van valami hard reset? Segítségeteket előre is köszönöm!
Most működik, de hónapokig csak a az ajtónyitót használtam, de azóta már újra megy mindkettő.
Mondjuk a az ajtónyitó régebben nem problémázott az ajtó vastagságán, de most nem reagál, ha a tokra rakom a mágnest, át kellett hidalnom, hogy közelebb kerüljön.
M2B riasztóról van szó, szetteben (is) lehet vásárolni, a szett tartalma egy vezeték nélküli nyitás, egy vezeték nélküli mozgás érzékelő, 3 db távirányító és maga az egység.
Szerencsém volt a szettet megbontva, vezeték nélküli érzékelők nélkül sikerült megvennem a szettet, nekem négy darab vezetékes nyitásérzékelőre volt szükségem.
A vezeték nélküli érzékelőkkel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de nekem fontos volt, hogy ezen érzékelők miatt, ne legyen téves riasztás, jobban bízom a vezetékben. :)
Olyan helyen vettem, hogy használható magyar nyelvű utasítást kaptam hozzá, ezzel egyszerű volt programozni a rendszert.
Kb. két hete van üzemben a rendszer, eddig probléma mentesen, téves riasztás nélkül. Teszi a dolgát, a próbariasztásokon szépen tárcsázta a programozott telefonszámokat.
Két apró negatívum van a sok-sok beállítási lehetőség mellett:
nem szabotázs védett a kezelő, kb 5 mp időre van szüksége, hogy tárcsázza a telefonszámot, tehát ha könnyen elérhető helyen van, akkor egy nagy kalapáccsal könnyen hatástalanítani tudja egy esetleges betolakodó. Ezt úgy oldottam meg, hogy csak létrával elérhető magasságban helyeztem el a kezelőt. Élesítéshez/hatástalanításhoz nem szükséges használni a tasztatúrát, helyette lehet alkalmazni távirányítót, mobil alkalmazást, sms-t, telefonhívást.
Torz hang telefonhívásban. Nem lényeges mit beszél a riasztó, könnyen megjegyezhető a funkciógombok használata
Aki ilyenben gondolkozik bátran ajánlom a használatát.
Láttam a korábbi hozzászólásoknál, hogy volt problémád a mozgásérzékelővel (vakriasztást csinált). Azóta megoldódott? Mi volt a probléma? Remélem nálam nem fordul elő, de jobb felkészülni rá! :)
LYD-111-es rendszert vásároltam. A SIM behelyezése óta a Signal jel folyamatosan villog. Láttam több videóban, hogy ugyanennél (csak más néven forgalmazott) rendszernél nem villog. De minden rendben működik, csak érdeklődnék hogy akkor ez normális-e.
Hogy tudom azt beállítani, hogyha otthon vagyok akkor csak bizonyos (általam előre megadott érzékelők pl. nyitás érzékelők) üzemeljenek csak?
Valamint jelenthet-e gondot, ha egy fényszekrénybe helyezem a központi egységet (hogy egy betörés alkalmával ne tudják megrongálni).
Van egy VIP-606 riasztóm ami lejárt sim kártya (BLU M.) csere után az új Vodás kártyával nem talál GSM jelet villog a GSM illetve kb 5-10 percenként sípol egyet (nem képes hívni és fogadni sem!) holott ha a menüben ha kérem le a gsm signál erősséget akkor pedig megfelelőnek írja. Mi lehet a gond illetve hogyan javítható?
A sziréna bekötése le van írva a fórumban,ha esetleg azzal lenne a baj.Külön a szirénát is le tudod tesztelni 4-5Voltos egyenárammal,figyelj a +/- polaritásra!Piros+,fekete-
Szia! Hasonló a gondom, csak nekem szétesett a külső sziréna, és az egységben is tett valami kárt. Minden megy rajta, csak sziréna nincs, és vettem újat, próbáld te is új szirénával. vagy legalábbis teddrá a 220-a töltő csatlakozójára, ha megy akkor más a baj.
Üdvözlet! VIP 606-om van, tudtok valakit aki javítaná? Elvileg minden megy rajta, csk a sziréna kimenet néma. Vettem újat azzal sem megy. Köszönet . jladanyi@freestart.hu
Az Extreme Digitalnál árulnak ilyen távirányítót 1990 Ft-ért, de arról nem láttam információt, hogy a kérdéses gombok fel vannak-e cserélve (a kép alapján stimmelni látszik a nyomógomb-elhelyezés).
Üdv. 2,5 éve használunk VIP 606-ot különösebb hiba nélkül. Tegnap nem élesített állapotban a külső és beépített hangszóró is megszólalt, de nem telefonált. A program „lefagyott” gondolom én most. Távkapcsolóról és telefonról is elérhetetlen volt. Először lekötöttem a külső hangszórót majd kihúztam 220-ból, beépített még jelzett, szétszedve lehúztam aksit. Aksit csatlakoztatva felált a program. Érzékelőkre, távkapcsolóra azonnal reagál. Be-ki kapcsoláskor belső hangszóró mondja on és off, de a külső hangszóró nem csipog. És mikor zóna sértést okoztam csak telefonált, sem a beépített sem a külső hangszóró nem jelez. Programba megkíséreltem a szirénát bekapcsolni (75-1-#), de nem változott. Valaki találkozott hasonlóval vagy van ötlete program vagy valami szakadás esetleg aksi? A javaslatokat előre is köszönöm.
Nekem a két év alatt egyszer fordult elő egy téves riasztás,nem jöttem rá az okára azóta sem,hogy mi válthat ki egy ilyent.Másik alkalommal a szomszédba lecsapott a villám és az váltott ki riasztást a PIR szenzor ránézett pont a villám lecsapás helyére és rendre be is riasztott,jókora csattanás volt érthető a dolog.
A távírányító most kb a legkisebb bajom. a mozgás érzékelöm viszont meghülyült.
Beriasztott, lóhalálába hazavezetek, kiderül, hogy téves. potyára 20 km-ert megtettem.
Raktam bele egy zsír új elemet, erre másnap újrakezdi. Akkor már simán kikapcsoltam csak távolról, már haz sem mentem. Azóta ki is kapcsolta, és maradt csak a nyitás érzékelő.