Keresés

Részletes keresés

újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24

Csakhogy te nem aloe-t akarsz árulni, hanem FLP által összegányolt löttyöket!

Mecsoda különbség! Főleg árban....! :-DDDDDDD

Előzmény: sas_madar (22)
újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 23

Ha olyan qrvahatásos, tessék elvégeztetni itthon is a klinikai vizsgálatokat, meg a többit, ami ahhoz szükséges, hogy gyógyszerként az OGYI felvegye a listára.

Ennyi. :-)

Előzmény: sas_madar (22)
sas_madar Creative Commons License 2014.03.09 0 0 22

Kár, hogy nem vagy képes felfogni, hogy mi is az a pubmed és mit jelent egy klinikai vizsgálat.

Kár, hogy azt sem vagy képes felfogni, hogy nem attól lesz valaminek gyógyhatása, hogy a törvény azt mondja. De ugye neked csak a fröcsögés a lényeges.

Az Aloe is gyógyhatású, és ezen semmilyen törvény nem változtat. Persze értelmi szint is kell, ahhoz hogy ezt valaki felfogja. Egy friss kutatás eredményeképp sikerült megfejteni a gyulladáscsökkentő hatásmechanizmusát. De maga a gyulladáscsökkentő, vírus- baktérium- és gombaölő hatása már elég régen bizonyított. És lehet fröcsögni, de ezen a hülye jogszabályok nem változtatnak.

Ugyanez a helyzet a kombuchaval, a hülye jogszabályok miatt nem veszik el a gyógyhatása. Persze lehet eszetlenül fröcsögni. Meg hülyének lenni és a kutatási adatokat semmibe venni, de ez utóbbihoz már tényleg nagyon sötétnek kell lenni.

Nem nem foglalkozom ezzel.

Előzmény: újmóni (18)
újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 21

19-es!

Előzmény: inversion (20)
inversion Creative Commons License 2014.03.09 0 0 20

A víznek lehet megelőző hatása?

Előzmény: újmóni (18)
újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 19

Figyu, ez nem az MLM-es lúzerek topikja, ahol folytoni visszakérdezéssel zsibbasztod a nagyérdeműt.....

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: sas_madar (15)
újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 18

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400037.ESC

6. § (1) Az e rendelet előírásainak megfelelő termék „étrend-kiegészítő” megnevezéssel hozható forgalomba.

(2) Az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Erről van szó! Az összes többi mese nem érdekes!!!!!

Előzmény: sas_madar (14)
újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 17

Jézusmára, te ezt is tolod...???????

Íme a független :-DDDDD MLM-ügynök...... 

Előzmény: sas_madar (14)
újmóni Creative Commons License 2014.03.09 0 0 16

Hogy a fenébe ne lenne fontos! Törvénybe ütközik!!!!!

Nem lehet csodahatást,  vagy megelőző hatást állítani olyan cuccról, ami semmiféle bevizsgálással, klinikai teszttel nem rendelkezik.

Egy ügyes alávaló bizniszmanus kitalálja hogy holnaptól a qwetzuiqw gomba mindent gyógyít, és adagja 100e ft-ért kapható. szerinted ezt lehet....??????

Az "elégedett fogyasztói tapasztalatokról" meg inkább ne beszéljünk.....  Annyit ír neked egy kezdő marketinges a weboldaladra, amennyit nem szégyell.... Mekis órabérért....

Hiteltelen!

Előzmény: Maketheworldabetterplace (13)
sas_madar Creative Commons License 2014.03.09 0 0 15

Akkor mégis minek nyitottad?

Előzmény: Hartlein_K (12)
sas_madar Creative Commons License 2014.03.09 0 0 14

Ismét bebizonyosodott, hogy az igazság meg a jog köszönő viszonyban sincs egymással.

Sajnos még kevés adat áll rendelkezésre, de ez nem azt jelenti, hogy a kombucha hatástalan. De legalább van min fröcsögni.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24192111

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=kombucha

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2014.03.08 0 0 13

Véleményem szerint nem fontos, mit állítanak a gombáról.

Próbáld ki.

Ha jobban érzed magad: használd.

Ha nem érzed magad jobban: ne használd.

Genetikailag veszélyeztetett (a családban az elhunytak 90%-a daganatos megbetegedésben hunyt el), egészségtelenül táplálkozó, stresszes életmódú, túl keveset pihenő és mozgó embereknél szerintem nincs "csodaszer".

Hartlein_K Creative Commons License 2014.03.08 0 0 12

https://www.google.hu/search?q=kombucha&oq=kombucha&aqs=chrome.0.69i59j0j69i61j0l3.2982j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8

Nagyjából 1 380 000 találat...

Nem azért nyitottam a topicot, hogy vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok az állítások amelyek miatt büntetést szabtak ki. És nem célunk ismertetni a kombucha és a belőlük készített szerek működését.

Bár vitatkozhatunk róla, ha valakinek ez fontos...

Előzmény: Peter Altenberg (10)
újmóni Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11

Nem elég a t.nyitó GVH határozat???

PARASZTVAKÍTÁS!

Nem kell erről többet beszélni. Egyértelmű.

Előzmény: Peter Altenberg (10)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.07 0 0 10

Elolvasván eddig a topikot, alig látok valamit a kombucháról. Lehetne valamit?

újmóni Creative Commons License 2014.03.07 0 0 9

Azt szerintem eleve sejtettük, hogy nem reklámoz semmit!

Viszont a rendezvény abszolút áltudományos jellege, és parasztvakításai miatt nem biztos, hogy vállalnia kellett volna a "fellépést".

Előzmény: Dexter007 (8)
Dexter007 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 8

Nem tartozik semmire válaszolni! Bagdy Emőke előadását megnéztem a neten, nem reklámoz egyetlen terméket sem, valójában egy élvezetes és inspirálóan vitális előadást tart a pszichofitnesszről, érdemes mindenkinek megnézni! Semmilyen magyarázatra nem szorul a dolog, és nem csorbítja a prof. asszony szakmai tekintélyét sem.

Előzmény: Hartlein_K (6)
újmóni Creative Commons License 2014.03.07 0 0 7

Mindenesetre döbbenet, hogy ilyesmihez a nevét (és jelenlétét) adja.

azt a szcenáriót, amit én leírtam, konkrét MLM-rendezvény kapcsán olvastam. Az nem volt ennyire nyilvánosan meghirdetve - csak az "alombeliek" mehettek, meghívóval. Az orvos egy bizonyos betegségről tartott előadást - erre kérték fel. Aztán mikor már nem volt ott, akkor jött a nagy parasztvakítás. És hivatkozás rá, mint elismert szakemberre. De ugye tiltakozni már nem tudott, mert nem volt ott.

Persze egy orvos is simán tájékozódhatna, pl. úgy hogy beüti a google-ba az illető MLM cég nevét. már ha elárulják neki.....

No megyek, olvasok egy kis ködpiszkáló blogot, hogy helyreálljon a lelki egyensúlyom. :-DDDDDDDDD

No meg ez se rossz.....

http://alimento.blog.hu/

Előzmény: Hartlein_K (6)
Hartlein_K Creative Commons License 2014.03.07 0 0 6

Nem tudom, hogy mit kell megerősítenem!? Én egyszerű ember lévén a rendezvény nevéből indulnék ki.

20. Országos Kombucha - Mantra Nyílt Nap, ez a rendezvény neve. Aki ide elmegy, az nem egyszerűen tájékozatlan. Jakab István a főszervező, gondolom ő hívta meg Dr. Prof Bagdy Emőkét. Én biztos szántam volna időt, hogy megtudjam, ki hívott meg és hova hívott meg!

Szerintem Bagdy Emőke tartozik erre válaszolni.

Jakab úr egyébként a  "A másképp tudás csatornája" vezetője és a Gyógyító vizelet c. könyv hazai kiadója.

Ezt nem kell nyomozni, ezt a google elénk tolja...

És ezt is:

20. Jubileumi Országos Kombucha-Mantra Nyílt Nap

Az eseményre a belépés ingyenes, minden látogató ajándékot kap.
A Naturhelix standon minden kedves Érdeklődőt további AJÁNDÉK FÜLGYERTYA CSOMAGGAL és ingyenes fülgyertyázással várunk!

Egész nap természetgyógyászati tanácsadás, jóslás aurafotózás, személyre szóló aurazene-készítés, bioenergetikai felmérés, fényterápia, antioxidáns mérés, biorezonanciás állapotfelmérés és kezelés, stresszoldás, masszázs, relaxációs és egyéb kezelések a Gyógyítók Termében!

Meghívott előadók: Prof. Dr. Bagdy Emőke, Dr. Bakanek György, Dr. Csiszár Róbert, Dienes István, Dr. Fajcsák Zsuzsanna Dr. Földes László, Partl Viktória és Jakab István

Napközben koncertek: MaGong együttes, Kövi Szabolcs és Enrico

No, ide ment el, ezt hitelesítette a megjelenésével. NO COMMENT!

Ráadás:

Előzmény: újmóni (5)
újmóni Creative Commons License 2014.03.07 0 0 5

Na akkor ide is bemásolom. Majd Károly megerősíti, hogy tényleg így van-e....

Kezdjem el századszor is leírni, hogyan működik ez...? Neves szakemberekkel akarjátok legitimizálni a parasztvakításokat! AKik sajnos nem fogják fel, hogy csapdába vannak csalva.

Meghívja őket a cég a konferenciájukra (tapsolós-bégetős rendezvény)  egy szigorúan vett szakmai témáról előadást tartani. AMinek persze semmi köze  a csodaszerekhez.

Előadó végez, elmegy, majd az MLM-guruk innentől fogva úgy hivatkoznak rá, mintha a termékeiket dicsőítette volna...

Broáf.

Előzmény: Makkoscipo (3)
inversion Creative Commons License 2014.03.07 0 0 4
Előzmény: Makkoscipo (3)
Makkoscipo Creative Commons License 2014.03.07 0 0 3

A kombucha népszerűsítésnek vannak érdekes oldalai. Egy filmből amely a 20. kombucha napon készült, kivágtam négy képet...

Az előadó Príma Primisszima!

És vélhetően tudósnak vallja magát.

újmóni Creative Commons License 2014.03.07 0 0 2

Igaz, ez OFF, de szeretnék minél több hasonló kamucuccot forgalmazó céget a "vádlottak padján" állni.....

Van belőlük bőven... :(

újmóni Creative Commons License 2014.03.07 0 0 1

Az egyik MLM-es topikon már üdvözöltük a döntést. :)

Nem értem, mi tartott ilyen hosszú ideig????

Hosszú évekkel ezelőtt nyilvánvaló volt a parasztvakítás!

Előzmény: Hartlein_K (-)
m54 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 0

b0l0nd g0mba

Előzmény: Hartlein_K (-)
Hartlein_K Creative Commons License 2014.03.06 0 0 topiknyitó

A hír itt olvasható:

http://www.gvh.hu//data/cms1022650/sk_006_2013_lezart_Viva_Natura_Kombucha.pdf

A világmegváltó termékek tündöklése és bukásának egy jellemző példája. Biztosan vannak akik hisznek benne, hisznek a gyógyulásban, a megelőzésben... Velük ki foglalkozik. Mert a hírt olvashatjuk. De a jogi szövegből biztos, hogy elfogadható, érhető az eljárás? A hívők hogyan fognak ezután a kombucha gomba fogyasztásról gondolkodni? Az árusítás nincs tiltva, de már be van járatva a termék (Országos Kombucha Nyiltnapból volt már 25)... Lehet, hogy ez a legjobb reklám, főleg azoknak "akik kifejezetten betegségek megelőzése vagy gyógyulás, illetve kezelések kiegészítése céljából keresik a különböző terápiás lehetőségeket." Tudom a jog azt mondja, hogy a felnőtt társadalom érti a leírt szöveget...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!