Vettem egy Scheppach HL1100Ge típusú benzines rönkhasítót.
Bemutató darab volt, használatnak valóban nem volt rajta nyoma.
A következő lenne a problémám vele.
Amikor az oszlop felső végállásban állásban van, folyamatosan fel-le mozog 2-3cm hosszan. Amikor felső ponton van, akkor az olajtartály elvileg lezárt beöntő nyílásán kinyom a kupak alatt valamennyi olajat. Az olaj olyan, mintha fel lenne habosodva, fehéres színű. Az olajtartály szellőzője elvileg működik, de mégsem ott nyomja ki az olajat. Jeleztem a problémát az eladónak, (aki amúgy segítőkész) és azt javasolta, hogy pár centivel állítsam lejjebb az oszlopot. Sajnos ez nem oldotta meg a problémát. Ha lejjebb állítom az oszlopot a határoló rúddal, akkor is ugyanúgy fel le mozogva vibrál, és kinyomja az olajat.
Lenne esetleg valami ötlete Valakinek, hogy mi lehet a hiba oka?
sziasztok, valakinek van Strauss motoros láncfűrésze? Tudom-tudom, bóvli kategória, de több helyen olvastam, hogy rendes lánccal megbízható, erős fűrész válik belőle. Az alacsony ár miatt nem érvágás, ha nem váltja be a reményeket. Köszi
A hálózattal nem lesz baj, mert 4 éve készült el, 24 A van, így bírni fogja. Hacsak az nem, hogy a felhasználási hely kb. 60 méterre van az áram beérkezésétől, így sok hosszabbító fog kelleni :-)
Jófogáson rákeresel céges hirdetés Pécelen új gép +adnak hozzá egy 4es hasitó keresztet ... HL1010 gépnek az elődje ami még HL1000V tipusnevére hallgat.Bár 35rongyal ez még mindig az általad rászánt keret felett van. Ugyanúgy 10T mint az előző, csak talán lassú Ford. Motorral van szerelve így kicsit lasabban megy a kés , de nagyon minimális a különbség. Itt szerintem tudsz egy kicsit egyezkedni is. Vagy ha nem , akkor biztos tudnak ajánlani valamit ami belefér a büdzsédbe. Azt ne felejtsd hogy 230V hálozaton ezek a motorok elég nagy áramot vesznek fel szóval vedd fugyelembe ezt a szempontot .
Köszi, elég masszív gépnek tűnik ---- az ára is :-(
A büdzsém 130 körül lenne, ez a max, amit költeni akarok, mert 220-130=90 rugóból 3,5 köbméter fát meg tudok venni, és ha akarom, számolom a munka idejét és költségét, és ha akarom, akkor nem számolom, hanem testmozgásnak fogom fel. :-)
Scheppach Hl 1010 ezt a gépet lehet venni 230V és 400V változatban is.
Tesztet is lehet róla olvasni. Bár lehet, hogy csak németül.
Az otthoni villamos hálózatodat vedd figyelembe, a gép igényéhez.
Sziasztok, 220 voltos függőleges rönkhasító vásárlását tervezem. Méteres rönköket szeretnék vele akár négybe is hasítani. Hecht márkàról van tapasztalata valakinek? Köszönöm
Kicsit lehet hogy off... 3 x16 amper van nekünk is. Igaz, ipari áramú gépet még nem próbáltam rajta, de egy időben elmegy a rendszeren a mosógép, szárítógép, villanysütő, klíma, páraelszívó és egy nagy teljesítményű porszívó is.
Bocs félre érthetően írtam. Én azt akartam írni ,hogy eddig a legnagyobb motor ami a rendszeren volt az egy 2,6kW -os háromfázisú motor ami szalagfűrészt hajt. Nem akarom én egyszerre használni a hasítógéppel ami 4,1kW os lesz . Legtöbbször csak egyedül dolgozom, így nem is igen tudnám egyszerre használni őket, öcsém mikor hazajön néha segít, de akkor is ha hasogatás van akkor csak a h.gép megy, ha kész kikapcs. és jöhet a szalagf.
Pásztorkutyaterel: P=UxI Ha a teljesítményt osztod a feszültséggel az így kapott áramerősség , nemigazán alkalmazható a villanymotoroknál.
villanymotor korántsem egy ellenállás ohmos terhelés. az a számítás ohmos ellenállásra vonatkozik.
Én kérdésem csak az volt, hogy a háromfázisú 4,1 kW-os scheppach fahasítógép a gyakorlatba használható e huzamosabb ideig ha megszakítótáblában nekem 3x16A van. Szerintem csak az indulás a necces, de... nincs tapasztalatom az ilyen motorok terén. ezért is kérdeztem.
Nagykunsági írta ,hogy Ő egyszerre is használja őket így gondolom akkor nem lesz gond nálam se, mert én csak a hasítót használom ,nem akarok más gépet használni egyszerre vele együtt.
Az indításnál még nem vagyok tuti biztos hogy nem lesz-e gond?
Ez igaz mivel én magam is mikor még csak egy fázis volt addig pakoltam a kondikat a 2.2KW motorra amíg az üresjárati áramfelvételét leszorítottam 11 A 6-ra . Bár ahogy írtad felfelé teljes terhelésen megy a 4.1 KW plusz a szalagfűrészt is el kell indítani valahogy, arról már nem is beszélve ha a ház egyfázisú rendszerén van egy mikro vagy mosógép bármi ami épp akkor indul bizony necces a dolog . Mivel nem ismerem a konkrét megosztást és azt sem ,hogy a bejövőn nincs-e már 32 amper fázisonként így ez csak találgatás . A puding próbája az evés ,de azt biztosan tudom ,hogy az én 3KW hasítóm motorja ami csak 7.5 A simán leverte a 10 A B kismegszakítót olyan 10-ből 8X, mióta fent vannak a C-k ilyen gond nincs .
Nem határeset. Ugyanis ezek a gépek nem teljes terhelésen mennek, így az áramfelvételük sem a maximális. Nagyrészt üresjáratban mennek.
C-s megszakítót nem tesznek fel, pont most szigorították meg a feltételeket. A 3X4 amber pluszban meg 60 ezer, de ha nem szabványos a villanyóra szekrény akkor az plusz még 100 ezer.
3X16 amper az bírni fogja. Mondjuk nem egyszerre kell indítani a gépeket, de ha beindultak mehet egyszerre a szalagfűrész és a hasító is.
Mi használtunk egyszerre 2 hasítót meg egy szalagfűrészt. Plusz a szivattyú ami keringtette a hűtővizet.
Viszont indulásnál teljes terhelésen megy a motor, mivel ha nem nyomod egyik kart sem akkor egyből felfele megy a kés. És olyankor a motorra teljes terhelés megy.
Sikerekben Egészségben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Nagykunsági köszönöm a segítségedet, sokat segített az írásod, és a képeid.
Ha kocsmába lennénk meghívnálak egy sörre :-)
Lenne még egy kérdés: Nálam a garázsban 3X16A van, eddig a legnagyobb villanymotor a szalagfűrészen van 380V , 2,6kW ha a hasítón 380V, 4,1 kW-os motor van azt még elviselik ezek a megszakítók?
Nem akarom ,hogy állandóan lenyomkodja, lehet ekkora motort huzamosabb ideig használni 16A-es kismegszakítókkal?
Igazából csak egy szivattyút hajt, gondolom nincs akkora terhelés/áramfelvétel mint pl. egy kúpos hasítónál. Vagy rosszul gondolom?
Még egyszer Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok és egészséget, hogy sok-sok m3 fát tudj még össze hasítani, és betermelni :-) .