Elsőként a sülysápkerti faiskolai tapasztalataim osztanám meg:
Rendeltem:
Josta
Fekete ribizli
Köszméte (több fajta)
Körte csemeték
Barack csemete
Meggy csemete
Josta: elégedett vagyok, ettem róla idén
Fekte ribizli: elégedett vagyok, bár még nem is virágzott
Köszméte: több tövet is rendeltem, 1 oltvány forradás hibás volt, de ettem minden fajtáról 1-2 szemet. A virágokat leszedtem, hogy ne terheljem a bokrot. Bár valami nyavaját elkaptak, tavasszal kiderül mi lesz.
Körte: Vilmos és klapp kedveltje. A vilmos koronás csemete, hát egész nyáron locsoltam, így is csak sinylődött. A klapp egy suháng, egész nyáron locsoltam, de mégis nagyon gyenge. Majd a tavasz döntő lesz, hogy megmaradnak-e.
Barack: Arany csillag fajtájú. Az apafai faiskolából hozták, érdekes hogy több kézen ment át. De ezen hivatalos cimke volt, a többin nem.
Meggy csemeték: Az egyik jó helyre került egész nyáron locsoltam, szépen megnőtt. 1 gyümölcsöt hagytam rajta ami nem nagyon akart berérni. Jövőre többet hagyok, hogy biztosra mennyek a fajtát illetően. A másikat jobb helyre teszem, és remélem behozza a lemaradást, mert idén semmit nem nőtt.
Idén rendeltem tőlük málna, fekete ribizli és köszmétét újra. Elég olcsó hely, bár a magyar posta sok, így egyszerre többet éri meg venni.