Keresés

Részletes keresés

medve talp Creative Commons License 2016.07.20 0 0 93

A leendő usa vezető második embere is, szóval semmi gond ha itt is az volt ;-)

mivvann Creative Commons License 2015.04.20 0 0 92

Az azonban nagyon súlyos, hogy diplomát hazudott, már csak azért is, mert fölöslege. Ha megmarad a véleményével mozgalmi területen, senki nem keresi a szakmai végzettségét. Azonban, ha valaki stratégiai kérdésekben képez véleményt, akkor már csak az ország érdeke miatt is elvárható, hogy a befolyásával és ismeretével segítse a megfelelő út megtalálását és ne felkészületlen oldalával támogassa azt a szakmai demagógiát, amelyik azt feltételezi, hogy verseny nélkül lehet egy ágazatot fenntartani.

Az meg, hogy a parlament alelnöke, különös pikantériát ad az ügynek, hiszen hazug megtévesztő ember tölti be az egyik legmagasabb közjogi méltóságot. Schmitt Pál és Semjén Zsolt méltó társa a hazudozásban, az ilyeneknek el kellene tűnni a közéletből!

Pamuska Creative Commons License 2015.04.15 0 0 91

Ne lopj, mástól még publikációt se Ájtatos Zsóca

Előzmény: toloba (90)
toloba Creative Commons License 2015.04.14 0 0 90

Semjén-ügy: az ELTE professzorai érvénytelennek tekintik doktoriját

A Semjén Zsolt szakdolgozata és Molnár Attila Károly megjelent cikkei között megállapított jelentős szövegazonosság azt jelzi, hogy súlyos tudományetikai vétség történt - áll az ELTE Társadalomtudományi Kar professzorainak nyilatkozatában.

Bárki is követte el ezt a vétséget - a szakdolgozó, a konzulens, vagy mindketten együtt -, az ügy sérti az oktatás és a tudományos kutatás erkölcsi alapjait. Az ilyen vétség nem évül el, és erkölcsi megítélése nem igényel külön szabályozást. Az az általánosságban megfogalmazott vád, amely szerint a Társadalomtudományi Kar oktatóinak útmutatása alapján jött létre a szövegazonosság, besározza a sok ezer tisztességes munkával elkészített szakdolgozatot és a Kar becsületét.

Az ELTE Társadalomtudományi Kar professzorai mélyen elítélik az ilyen magatartást.

Meggyőződésünk, hogy az ügy nem tekinthető mindaddig lezártnak, amíg a két szereplő nem tisztázza nyilvánosan a felelősség kérdését. Ameddig ez nem történik meg, a professzorok szakmai szempontból a szakdolgozatot nem tekintik érvényes munkának - olvasható az ELTE Társadalomtudományi Kar honlapján.

http://civilhetes.net/belfold/semjen-ugy-az-elte-professzorai-ervenytelennek-tekintik-doktorijat

Never Man Creative Commons License 2014.07.07 0 0 88

De legalább izlése van, tudta kitől kell lopni - Molnár Attila Károly briliáns vallásszociológus, több írását is olvastam szájtátva.

Előzmény: toloba (87)
toloba Creative Commons License 2014.07.07 0 0 87

Budapest – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, a “keresztény” erkölcsiség hirdetője lopott. Erről a diplomáját kiállító ELTE kiállította a hivatalos szakmai bizonyítványt. Semjén szereptévesztésben van, mert az ELTE véleményével szemben ő nem mint az Orbán-rendszer második embere áll, hanem mint hallgató, egy diák. Nem bírálhatja felül az egyetem szakmai véleményét, és nem minősítheti hatalmi pozíciójából az egyetemi bizottságot. Az alátámasztott szakmai véleményt politikai támadásnak nevezi, amellyel azt bizonyította be, hogy nemcsak lopott, hanem hazudik is.

Az ügyet kirobbantó hvg.hu szerint az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja pénteken ismertette az intézmény által felállított háromtagú bizottság jelentését, amely azt vizsgálta, hogy vannak-e azonos szövegek Semjén Zsolt 1992-es szociológia szakdolgozatában és akkori témavezetője, Molnár Attila Károly 1992-ben és 1993-ban megjelent egy-egy tanulmányában – mint ahogy azt a hvg.hu november 26-i cikkében kimutatta. Tausz Katalin pénteken azt mondta, a bizottság december 3-án kelt jelentése “jelentős mennyiségű szövegazonosságot állapított meg” és ezzel Semjén “súlyos tudományos-etikai vétséget követett el”.

Tausz Katalin azt hangoztatta, hogy nincs lehetőség arra, hogy Semjént szankcionálják: ennek oka nem az, hogy a dolgozata szabályos lenne, hanem az, hogy nem szabályozta senki az egyetemen, hogy milyen eljárást kell követni, ha “az oklevél kiadását követően derül fény arra, hogy az oklevél kiadásának esetleges feltételei nem álltak fent”. Semjén dolgozata eszerint olyan, hogy annak alapján nem járna neki diploma. Azért nem tudják tőle elvenni, mert erre vonatkozóan nincs szabályozás. Ebben az esetben az etikus eljárás az, ha valaki saját maga adja vissza a diplomáját, és ír új szakdolgozatot, amelyek alapján neki jogosan jár az oklevél. Semjénnek jelenleg olyan diplomája van, amely neki nem jár.

A történet lényege az, hogy Semjén írt egy doktori dolgozatot, amelynek jelentős részét kimásolta Glasenapp Az öt világvallás című könyvéből és más művekből. Utána ugyanennek egy átírt és rövidített változatát beadta szociológia szakon szakdolgozatnak is. Az egyik bíráló, Horváth Zsuzsa szociológus, éles szemmel megállapította, hogy Semjénnek a New Age-ről írott katolikus vallási szemléletű szubjektív firkálmánya egyrészt nem szociológia, másrészt nem tudomány. Ezért elégtelent adott erre. Ezután ismeretlen időpontban, bekerültek a dolgozatba Semjén egyik bírálójának, Molnár Attila Károlynak tanulmányaiból egyes részletek, amelyek arra szolgáltak, hogy a benyújtott plágium a szociológia látszatát keltse. Ezt vizsgálta az egyetemi bizottság, amely megállapította, hogy ezek az átvett részek is plágiumok.

Semjén, aki előszeretettel emlegeti szakértőnek magát, de ebből a szakértésből egy doktori után sem lehetett semmiféle önálló és egyedi gondolatot találni, arra hivatkozik, hogy a behízelgő modorával és a mechanikus szorgalmával milyen kitűnő jegyeket szerzett a szociológia szakon. Van szerencsénk ismerni olyan szociológián végzett embert, aki akkor zárta a legjobb félévét (színtiszta ötösre), amikor egyetlen vizsgán sem jelent meg, hanem évfolyamtársai adták át az indexét a vizsgáztató tanároknak. Nem véletlen, hogy az ELTE nem folyamodik erősebb lépésekhez, mert részben maga is felelős azért, hogy Semjénhez hasonló szélhámosok tömegesen szerezhettek diplomát. Semjén is erre hivatkozik, hogy az egyetem miért most vizsgálódik, miért nem vette észre a csalást húsz évvel ezelőtt.

Semjén azonban két dolgot csúsztat egybe: egyrészt az egyetem akkor vizsgálódik, amikor tudomást szerez a csalásról, és az most történt meg, másrészt a csalás akkor is csalás, ha arra csak később jönnek rá. Az egyetem ezzel korrigálta a korábbi tévedését, és kimondta azt, hogy Semjén szakdolgozata érvénytelen, most Semjénnek kellene korrigálnia magát, és érvényes szakdolgozatot írnia, vagy lemondani a szociológia diplomáról. A szociológia tudomány, Semjénnek a New Age-ről folytatott szubjektív agymenése nem tudomány, amitől pedig az lenne, arról kiderült, hogy lopás.

Ennek ellenére az ország erkölcsi csősze politikai karaktergyilkosságnak nevezi azt, hogy egy tudományos testület kimondta a csalást, leleplezte, hogy más tanulmányból vett át szövegeket. “Politikai vitára, politikai harcra készen álltam és készen állok” – mondta. “Családi, személyes, privát életbeli, vagy akár egy húszéves dolgozat ürügye mögé bújva politikai harcot folytatni tisztességtelen – jelentette ki a saját szentté avatásában reménykedő Semjén, akitől a “karaktergyilkosság” olyan távol áll, mint szűzmária szentjózseftől. Semjén és alkoholista párttársa “keresztényüldözésnek” nevezte, hogy kimutatták Semjén dolgozatában a plágiumot. A fő farizeus most azt mondta: “Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek.”

Ez a kijelentés olyan, mintha Semjént ezek az új magyar állampolgárok tartanák csak vissza, hogy le ne mondjon, és értük elviseli még azt is, hogy egy tudományos testület csalónak és tolvajnak minősítse. Értünk nem mond le, hogy legyen nekünk évi 150 ezer magyar állampolgártársunk, aki a Fideszre szavaz. Mondata üzenet Orbánnak is, hogy ennyit veszítene, ha menesztené a fő hazudozót.

http://nepszava.com/2012/12/magyarorszag/tolvaj-az-orszag-miniszterelnok-helyettese.html

bassus Creative Commons License 2013.10.16 0 0 86

és győzött az igazság?

netán a hazugságra és érdekekre építő (ülő) jogszolgálat?

Előzmény: krecsik (84)
Marós_Jóska Creative Commons License 2013.10.16 0 0 85

Zsóca viszont nem mond le a zsiros állásáról.

Előzmény: krecsik (84)
krecsik Creative Commons License 2013.10.16 0 0 84

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek a szakdolgozatával kapcsolatos hírek miatt el kell hagynia a politika színterét.

Nem elég hogy saját maga de még a vádjai is hamisak voltak?! ;-)))

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a Magyar Nemzet című napilap és annak online kiadása a plágiumváddal megsértette Gyurcsány Ferenc személyiségi jogait.

A bíróság eltiltotta a Fidesz-közeli orgánumot a további jogsértéstől, egyúttal a Demokratikus Koalíció elnökének egymillió forint kártérítést ítélt meg - közölte a DK sajtóirodája. 

A volt kormányfőt korábban szakdolgozata miatt támadták, mondván azt sógoráról másolta.

Előzmény: krecsik (23)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.14 0 0 83

'90-ben volt 286-os IBM klón és hozzá márix nyomtató

persze, hogy volt, csak épp nem minden háztartásban. én 88-ban kezdtem dolgozni, az első XT-m 1992-ben lett meg, egy használt darabot vettem a cégtől, ahol akkoriban dolgoztam.

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.12 0 0 82

Ez is házhoz jár. :-)))

Előzmény: toloba (81)
toloba Creative Commons License 2013.10.12 0 0 81

Ügyes...:)))

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.12 0 0 78

A miniszterelnöknek, meg hogy hazudott.

Szép egy banda.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (73)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.12 0 0 77

Arról aki védett állatkákat akar halomra mészárolni?

Az olvtárs véleménye hízelgő volt az ájtatos manóról.

Előzmény: bassus (69)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.12 0 0 76

azé raktak alá lovatot, mert a zeggy okosálat

zsóóóóóóóóóóóóóótííííííííííííííííííííííííí

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.12 0 0 75

'90-ben volt 286-os IBM klón és hozzá márix nyomtató

(Albacomp)

Előzmény: Volt tüzér (65)
bassus Creative Commons License 2013.10.11 0 0 74

Értelek és a kettőnk közti külömbséget abban látom, hogy én pl. az indexen senkit sem minősítettem úgy, mint Te.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (73)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.11 0 0 73

Nem pályázom ilyen babérokra!

Értsd úgy, hogy ő közszereplő én pedig azért vagyok arctalan mert arccal nem csodálkozhatok rá arra, hogy egy hülye!-.)

Anélkül, hogy ne basznék rá!

Nem vagyunk tehát egyenlő alapokon ahol én szembesíthetném a valósággal!

Attól, hogy miniszterelnök helyettes, kitalálták neki ezt a címet, hogy ne kelljen kétkezi munkát vállalnia, amelyre inkább alkalmas lehetne, még lehet egy hülye is!-.)

Az pedig, hogy a miniszterelnök helyettes egy hülye az ugye országimázs a köbön!

Jelenleg a miniszterelnök helyettesnek egyetemi papirja van arról, hogy plagizált, persze ettől még lehetene okos de, nem, ő egy...-.))))

Előzmény: bassus (72)
bassus Creative Commons License 2013.10.11 0 0 72

Szólj, amikor m.e h-ként, meggondoltam országgyülési képviselőként sajtótájékoztatót tartasz, hogy ki a hülye.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (71)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.11 0 0 71

Majd ha én is sajtótájékoztatókat tartok akkor ott mondom el névvel, hogy egy hülye, így jó lesz?

Előzmény: bassus (69)
bassus Creative Commons License 2013.10.11 0 0 69

Természetesen Te okos vagy, mivel valós név nélkül bátor véleményt irsz itt m.e helyettesről.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (66)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.11 0 0 68

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.11 0 0 67

2012.11.27.

http://velemenyvezer.blog.hu/2012/11/27/plagiumugy_meddig_huzhatja_semjen_zsolt

NagyLevin 2012.11.27. 11:15:10 Igen, ez egy rendkívül izgalmas gyávaság-teszt, messze érdekesebb a politikailag és morálisan egyként súlytalan Semjén dísz-pozíciójánál, amely felőlem nyugodtan megmaradhatna már arra a kis időre, diplomával vagy anélkül. Vadászgatáshoz és ahhoz, hogy reprezentatív alkalmakon hülyeségeket beszéljen az ember, igazán nem kell diploma. Semjén semmit sem veszíthet, politikai hitele nem forog kockán- épp abból él, hogy sose volt ilyenje és ezért nem is kell vele számolni. Ebből a szempontból az ügy kipattanása óta csak egyre értékesebb lesz. Az az érdekes, hogyan reagál az ELTE Társ. Tud kara most, hogyan reagál a tudományos becsületére bizonnyal és joggal kényes Molnár Attila Károly, reagál-e egyáltalán (ő - Semjénnel szemben - mégiscsak valaki), az MSZP részt vesz-e továbbra is a kimosdató kampányban, hallgat vagy hajlandó lesz hinni a szemének, hogy mennyire tolja a média hvg.hu-n kívül eső része az ügyet, elmagyarázza-e, hogy ez pont ugyanolyan, mint a Schmitté és éppen annyira vállalhatatlan. Ha Hiller István és Fokasz Nikosz fontosnak érezte megszólalni a munka olvasása nélkül már egy hete, akkor bizonyára most sem maradnak csendben, úgyhogy órákon belül okosabbak leszünk.

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.11 0 0 66

Ő nem pusztán buta vót, hanem jelenleg is setét, mint az éjszaka!

Előzmény: Taka Forum (3)
Volt tüzér Creative Commons License 2013.10.11 0 0 65

1990. körül egy C128-at Junoszty TV-vel és egy Robotron 6125 margaréta fejes írógéppel kombinálva használtunk. Működött.

Előzmény: ***RS*** (49)
kákáncsomót Creative Commons License 2013.10.11 0 0 64

nő vagy meleg férdi főnököd nem volt? ha igen, miért nem használtad ki az alkalmat s akkor neked is millió felett lenne!

Előzmény: Törölt nick (46)
Regin__a Creative Commons License 2013.10.11 0 0 63

Voltak?

Én még ma is FX-1050-en nyomtatok. Még '92- ben vettem az akkori cégemtöl

Levélre  tökéletes és egy szalag 500Ft, pár évre elég

Előzmény: chicagoi (58)
toloba Creative Commons License 2013.10.11 0 0 62

...és bérmálkozott is többször...:)

Előzmény: chicagoi (56)
nock edli Creative Commons License 2013.10.11 0 0 61

De tudom.

Előzmény: chicagoi (59)
Peter Altenberg Creative Commons License 2013.10.11 0 0 60

Nincs, és nem is lesz "Semjén-ügy"!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!