Úgy látom egyelőre elég szűköcske létszámmal vagyunk, de mint régi jó indexes, azért bejelentkezem, bár mostanában az index részvételi arányom elég alacsony. :-)
Szóval Sirakava csalt, én meg jöttem....
Mi is a harmadikat várjuk, csak jövő májusra.
Saját számítások szerint ma vagyok 10+2, de a mensi alapján egy pár nappal több, majd a 12.heti uh úgyis eldönti.
Én egyelőre rókakergetéssel (és a másik két lurkóm kergetésével) töltöm a napjaimat, és várom, hogy néhány héten belül a terhességből áldott állapot legyen :-)
Vegulis a latottak alapjan minden renben (levonek tunik) es kisasszony :)
Eloszor nagyon nezegette a szonografus a gerincet innen-onnan, 4Dben is, nem is ertettem.. Aztan kiderult, 7es AFP-t mondtam 0,7 helyett.. Jot derultunk. De legalabb alaposan megnezte. :)
Azert elmegyek a klinikara is, ket het mulva van idopontom, nem hagyom veszni.
Ti jol vagytok? En meg nem erzek hatarozott mozgast, csak sejteseim vannak. Most vagyok amugy 18+3
A tájékoztatón 0,83 mom alatti jelző utalhat down-ra..
De már nem izgulok annyira, biztos minden rendben van. És legalább egy hét múlva kiderül az is, hogy fiú vagy lány a kis nyuszink :o)
Hülye is vagyok, hogy "hagytam" magam rábeszélni a kombináltra, első kettőnél is csak a normál protokol szerinti vizsgálatokat csináltattuk meg, soha fel sem merült bennünk, hogy beteg lehet valamelyik baba. Erre most tessék.. :S Azt tudom amúgy, hogy az afp elavult, nem is igazán kéne figyelembe venni (meg nekem 15+6 korban csinálták), hogy számít-e, hogy nem volt betöltött 16 - bár ők mondták, hogy 15. héttől lehet...
Olvastam már olyat is, hogy vkinek a védőnője azt mondta, afp-nek igazából nincs is alsó határa, mert főleg a magas érték miatt használták, ami nyitott gerincre utalhat.
Tudom, én is nézegettem az eredményeket anno, és majdnem az összes markerem a Down irányába mozdult el, de azért azt ne felejtsd el, hogy mégiscsak alacsony kockázat jött ki, tehát még bőven nem annyira "kóros" az elmozdulás.
Ha tényleg majdnem minden rossz lenne vagy rossz tendenciát mutatna, nem ilyen végeredményed jött volna ki.
Engem anno nem cseszegtettek szerencsére az eredményeimmel, senki nem akart semerre továbbküldeni, én csak magamnak csináltam az aggodalmat.
Az afp-vel nálam anno SENKI nem foglalkozott, csak a kombi tesztet nézték. Most is, amikor a 18 hetes UH-on voltam az istenhegyin, mondtam, hogy még nincs afp eredényem, mire az orvos mondta, hogy úgysincs semmi jelentősége.
Úgy tudom, hogy inkább a felfelé mutató eltérések lényegesebbek afp-ben, tehát a nyitott hátgerinc problémákat tudja inkább kimutatni....
Drukkolok Neked, hogy minél hamarabb megnyugodhass!
Afp nekem 0,71 lett. Az orvos emiatt javasol továbblépni, akár tanácsadás v szívultrahang... végső esetben magzatvíz mintavétel. Ahogy nezegettem, két marker kivételével az összes többi rossz irányba van eltolódva. Emiatt izgulok most inkább. Orrcsont, nyakiredő egyébkén rendben volt...
sztem ez az eredmény bőven jó. Különben egy csomó helyen nem is közlik az emberrel a számszaki adatok, csak hogy alacsony kockázat stb., és akkor nem agyal az ember, hogy mennyire negatív a negatív.
Lilivel nekem is hasonló volt a kombinált tesztem, sőt, még volt egy 0,65-ös afp-m is, viszont nekem nagyon megnyugtató volt az, hogy az Istenhegyin Hajdú Krisztina (genetikus) abszolút mindent rendben talált, az afp-re meg egyenesen azt mondta, hogy semmi jelentősége nincsen.
Aztán összegezve belegondoltam, hogy végülis a kombinált tesztem alacsony kockázatot mutatott, az UH eredményem tök jó, akkor min is izgulok?
Igen-igen, elsodortak a hétköznapok, állandóan jöttem-mentem a gyerekkel, és nem tudtam volna már napi szinten követni a fórumot. :)
Négyeskéhez nagyon-nagyon gratulálok! :) Olyan jól csináljátok: ilyen fiatalon ilyen szép nagy család. :) Jó, hogy így alakult az életetek. :)
Csak most már aztán, ha nem akartok ötöskét, írtóra kell vigyáznotok... :D Jól passzoltok a pároddal Ti is.
Szóval még emlékszel a horror-szülésemre? :D Az a baj, hogy én is.... :( Sőt, nagyon sokáig úgy volt, hogy nem is merem újra bevállalni. De aztán tavaly év végén becsúszott egy nem tervezett terhesség, aminek sajnos missed ab (méhen belüli elhalás) lett a vége... :( A lényeg, hogy akkor sikerült valamennyire leküzdeni a félelmeimet, vagyis a baba a pocakban, illetve a műtét után az újabb baba utáni vágy valamelyest elnyomta azokat.
Szóval kisöcsi lesz.. mint nálunk anno. Gratula! :)
Annyival nem lett jobb (szerintem) az eredmény: 1:1250 Down-ra. Átkerültem alacsony kockázatba. Én is 34 leszek, mikor szülök, ez azert lehúzza, de nem gondoltam, h ilyen alacsony eredmény lesz. Mindenesetre nem vagyok teljesen para, uh alapjan minden rendben. Na jó, a 18. heti uh-ig még kicsit izgulok, ráadásul csak a 20. héten tudok menni..
remélem nem lesz olyan rossz emléked a szülésről,mint első alkalommal
nálunk időközben bepottyant a 4. kislány- hát volt rémület meg minden,de mostmár 5hós...tök cuki,marha nehéz néha eljutni az estéig,amikor mind vízszintesben van és szuszog :D
Eredetileg mi is hugi felé hajlottunk, főleg a férjem. Lili nagyon apás, irtó szoros a kapcsolatuk, ez a férjemnek nagyon tetszik. :) El bírná viselné duplázva is. :)
Viszont eddig is sejlett már, hogy kukis költözött be, és ez tegnap, a 18. heti UH-on már tuti lett. :))) Úgyhogy öcsi lesz.
Milyen lett az újabb vérvételed? Remélem, csökkentette a kockázatot.
Nálunk most ilyen szempontból minden rendben, a kombinált tesztem még jobb lett, mint anno Lilivel volt, pedig már 35 vagyok. Most viszont az van, hogy a méhlepény mellső fali és rálóg a széle a belső méhszájra, amit majd még figyelgetni kell, mert ha nem változik, akkor csak császárral szülhetek....
Tényleg nincs is szinte olyan terhesség, ahol ne lenne valami kis gond, vagy eltérés, amin parázhat az ember..... a sok vizsgálat átka....
Jol vagyok, mint eddig mindig :)
Ha lehetne valasztani, inkabb hugit szeretnenk, elvileg ugy mentunk neki, hogy megneztuk a kinai fogantatasi naptarat - ketszer mar bejott ;)
Ti mit szeretnetek? Olyan furcsa, Berton lassan annyi idos, mint Lili volt, mikor o szuletett, megis sokkal bababbnak tunik, pedig tok onallo, beszel meg minden... Megis.
Ma megyek ujabb vervetelre, mert a kombinalt tesztem kozepes kockazatot hozott ki, ezt lehet meg finomitani. Bar egyre kevesbe hiszek a dologban. Elso kettonel semmilyen plusz vizsgalatot nem kertunk, most meg jarogathatok ide-oda..
Hu, en mar alig emlekszem az elso evre.. Szoval biztos nem volt veszes. :) De tudod, nalunk keznel az egyik nagymama, azert az sokat szamit(ott). Volt, hogy Bertont itthon hagytam, Lilivel meg zenebolcsiztunk, kesobb mar kettovel jartam. Meg nalunk jelen volt Lilinel az erdektelensegbe burkolt feltekenyseg - tehat nem tudtam a baba koruli tevekenysegekbe bevonni -, szerintem akkortajt kattant ra a rajzolasra. Most egy jo felev lesz megint atfedesben, Berton sem fog bolcsizni, sot, nyaron 3 gyerekkel leszek.. :)
Jól vagyunk, köszi, nagylányom 2 éves lett 15-én....
Én kicsit nehezen viseltem az első trimsztert, de már a hátam mögött van, szerencsére.
Szent Istvánban tervezek szülni.
Nálatok mi újság? Ugye, jól emlékszem, hogy Lili nem járt egyáltalán bölcsibe, csak 3 éves korától oviba? Nehéz volt megoldani két gyerekkel azt az egy évet?
Vártam-vártam, de csak nem nyílt meg a topik.. :) Jöjjetek, akik jövő év első felében babáztok!
Rólam annyit, megkezdett 13. hétben vagyok, éppen ma túl a kombinált teszthez szükséges vizsgálatokon. Harmadik baba lesz, már van egy lányunk és egy fiunk, ők októberben lesznek 4 és 2 évesek.