Meg nem erősített hírek szerint nagy győzelmet aratott az MSZP vezette ellenzéki összefogás jelöltje a szigetszentmiklósi 8-as választókerületben. Vigyázat! Időközi választás eredményéből csak korlátozott következtetések vonhatók le.
Csak azért kérdeztem ezt ,mert én olvasmányaimból ,és máshonnan szerzett ismereteimből úgy tudom ,hogy például a központosítás, az államosítás, az a törekvés ,hogy az állam a lehető legtöbb területet irányítsa és szabályozza, ez bizony a kommunistákra volt jellemző.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy egy-egy futballklub elnöki székébe beültessék a saját emberüket, képviselőjüket.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy megszállták a közmédiumokat ( a régi rendszerben nyilván csak ezek voltak ) ,a saját embereik gyártották a műsorokat a dolgozó népnek, és főleg a híradással foglalkozó műsorokat erősen cenzúrázták. Aki nem volt megbízható ideológiailag ,annak nem volt helye a közmédiumokban.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy központosított tanterv szerint , központilag meghatározott tankönyvekből tanították a gyermekeket az iskolákban.
Az is a kommunistákra volt jellemző, hogy teljhatalommal bíztak meg egy embert, a vezetőjüket ,aki az élet legkülönfélébb területein mindenbe beleszólt ,és kizárólagos módon döntött fontos kérdésekben.
Tudtok ti ma olyan pártot mondani a mai magyar politikai életből ,amelyikre ezek a dolgok jellemzőek ?
Ha valakinek nem tetszik, amit a Fidesz vagy a Jobbik csinál, már akkor is bolsi lehet, ha kiderül, hogy MSZMP-tag volt az apja unokaöccsének a nagybátyjának a volt szobatársa.
A 2006-os önkormányzati választást a Fidesz igyekezett úgy beállítani, hogy az népszavazás a kormányról.
Az eredménynek meg természetesen semmi befolyása nem volt a kormány pozíciójára, de legalább tovább lehetett tüzelni az embereket, akiknek csalódniuk kellett.
Egy vacak önkormányzati képviselőnek örülnek így a bolsik napok óta? :)))))))))) Hány ilyen van, negyvenezer? A nagy öröm alapján eszembe sem jutott, hogy nem országgyűlési képviselőnek örülnek így.
Ma már nemigen, ugyanis azóta vérszemet kaptak a bolsevikok, ma már ők a "demokratikus ellenzék", nem pedig a megbukott állampárt képviselői, akik megszokták, hogy rendszerváltáskor jönnek az akasztások.
A fejeseket viszont nyugodtan lehetett volna akasztani, börtönözni. Mondjuk az ilyen gyurcsányi-kaliberűeknek elég lett volna pár év fogház + a közügyektől való örökös eltiltás + teljes vagyonelkobzás a családjuktól.
Én eléggé antikommunista vagyok, de én is csak a választójogukat venném el tőlük, örökre. Ezért egyik bolsi sem fogott volna fegyvert, örült volna, hogy ennyivel megúszta.