A téma a Magyarországon közlekedő áruházi buszjáratok járműparkja (így a Komo-Sky, a Ventona, a Claudibus, és egyéb ezen a téren szolgáltató cégek állománya). Jöhetnek képek, infók, adatok a kocsikról, napi szintű beírások, hogy melyiket hol érdemes keresni. Egyszóval minden, ami az érintett kocsikkal kapcsolatos :)
A Dunakeszi Auchannál ma a MUT-4mittoménmin utaztam és nagy meglepetéssel töltött el, hogy voltak rajta elég méretes, nyitható ablakok, 2 helyen is! :O Olyan jó idő volt a buszon, hogy nem akartam leszállni. Vmi utólag beleeszkábált dolognak nézett ki, de nem bánom :)
Csak Lengyelországban számolják fel a tevékenységük, a magyar, cseh és szlovák áruházak egyelőre megmaradnak. Amúgy már a 2000-es évek közepén is téma volt, hogy a Wal-Mart felvásárolja a közép-európai teszkót, abból se lett semmi.
Egyre valószínűbb, hogy a Tesco szedi a sátorfáját Közép-Európából, így Magyarországról is. Érdeklődők is akadnak már az üzlethálózatukra, külföldi és magyar egyaránt.
A napokban a RIB-620 volt a körjáraton. Jövő héttől újra Citarok járnak a kisbuszok helyett, de az RBE-882 és a RIB-620 helyett érkezik RIB-613 és 617, így teljes mértékben ex-berlini Citarokkal bonnyolítják majd a forgalmat.
Áttértek volna kisbuszokra Dunakeszin? Ne már... remélem csak ideiglenes, mert nincs iskola. Amúgy ez inkább a Helyi járatok topikba való, gyere át oda :)
A 3- as járatot látta bárki is közlekedni? Az elmúlt hetekben egyszer nem jött a busz, amikor mentem volna vele... Az 1- es 2- es járaton (és azok variációin) pedig betörzsült a két fehér Iveco Daily, az LSV-803 és az NHX-828.
Valamint a minap láttam a RIB-620- ast (kék-fehér C1- es) a vasútállomáson, amiről azt hittem, hogy a 3- as busz lesz. Ehelyett indulás előtt 1 perccel megérkezett a sofőr egy fehér Volkswagen Caddy belszolgálatival (KKF-408, SPORTBUSZ felirattal az oldalán), és egészen 20 perccel az indulási ideje utánig le-fel ugrálva a buszról, azt be-beindítgatva próbált meg valamit csinálni vele, de végül sehová sem ment (és így 3- as busz sem indult, ugyancsak...).
Igen, a helyi járatokon a Sportbusz, az Auchan-járaton a Homm szolgáltat.
A Sportbusz normál esetben Citarokkal szolgáltat, de a koronavírus miatt lecsökkent utazási igényekhez igazodva az Iveco kisbuszok járnak március óta.
Tavaly kezdték el feltüntetni a számozásokat, miután új vonal indult eddig tömegközlekedéssel fel nem tárt területeken (Révdűlő déli része, Madách u.-i lakótelep). A jövőben alaposan megbonyolítják az eddig viszonylag egyszerű hálózatot, így még több számjelzés lesz. Ráadásul pár éven belül új gimnázium és szakgimnázium épül a város északi határába a vasút és a Klapka u. mellé, amihez majd szintén indokolt lesz helyi járatot indítani.
A helyi járatokat akkor most a Sportbusz Kft. csinálja és az Auchan járatot a HOMM? Ma az Auchanon a MUJ-844- et a HOMM- tól, a helyi járatokon pedig 2 Iveco- t, az NHX-828- at és az LSV-803- at láttam.
Valamint láttam, hogy a "Dunakeszi app"- ban van busz tracker.... Hát, 2. napja nézegetem és 1 busznál többet még nem láttam rajta mocorogni, de ma már annyit sem. Valamint a helyi járatok számozás mikor történt meg? Számomra meglepetés volt. :D