A mi szavazóink is felfogják a választási rendszer lényegi változását. Ez hírdetve is lesz és beszélve van már most róla. El fognak menni az egyéni jelöltekre szavazni, elég szép számmal ez előre látható. Hogy pontosan kire meg milyen fromában, milyen szövetségre azt nem tudom de, hogy nem OV-ra az is biztos...
ez érdekes, mert ilyen állatfajta nem létezik! ahogy közelednek a választások és folyik a kampány, egyre harsányabbak a ballibek. én leglábbis nem találkoztam olyannal aki ha utálja a mostani kormányt , akkor ezt ne jelentené ki, lehetőleg minél agresszivebben!
felőlem össze is nőhettek, ugyanis aa szavazófülkében fognak eldőlni a dolgok . a 106 egyéni helyre kell jelöltet állitsatok és az első körben már eredmény születik + a nyertes viszi a kompenzációs listákra a nyerésen túli szavazatait is. S az sem valószinű hogy most sokan szavaznának egyik oldalon az egyéni jelöltre, a másikon meg a pártlistára. Csak hogy tudd, hogy miben reménykedhetsz!
Ne keverjünk ide semmit és senki mást! Egy valamit írtam ami egy felvetés volt. Ebben egy 50/50 %-os arányt mertem megkockáztatni. Ezt most is fenntartom.
Kb az ő matekja kell ahhoz, hogy az "akkor akár fele-fele arány" összejöjjön, ha a pártválasztóvá váló bizonytalanok "50/50 arányra" oszlanak el. Nem így gondolod?
Nem mondanám, hogy a következő 5%-ot teljes egészében a baloldal nyerné el. Az természetesen irreális lenne. 50/50 arányra viszont azt mondom már-már reális.
Széthúzás egyáltalán nincs és nem is lesz közöttünk. Annál nagyobb a cél, hogy ezt csak úgy feladjuk! ;)
Úgy latszik úgy mondasz nemet, hogy közben igent mondasz...
Erről beszéltem. Csökken a párszimpátiát nem vállalók száma 5%-kal, 3:2 arányban. Gondolom te a következő 5%-ot 5:0 arányban a baloldalnak adod, de a vágyaidon kívül erre utaló reáliák nincsenek. Annyira nem, hogy a legkitartóbbakon kívül lassan de biztosan hanyatlik a győzelembe vetett hit, s a reménytelen helyzetben egyre inkább utat talál a széthúzás és a torzsalkodás.
Miért követelnénk? A kettő dolog nem ugyan az. Mind a két választás egy más helyzetet idéz elő. Mindig másmilyen szövetségre felállásra van szükség. Itt most nekünk arra van szükségünk, hogy összefogjunk /azokkal természetesen akik vállalhatóak/ és együtt győzzünk Orbán Viktor pártja ellen. ;)
Amit meg írtam a KDNP-ről az meg csak egy felvetés volt, hogy "Mi lenne ha?"...
Valóbban egy nagy szövetség tagja de én azért kíváncsi lennék, hogy egyedül mekkora tábort tudna megnyerni. A (Fidesz) szavazók nagy része ugyan is nem miattuk szavazott rájuk (is)...