Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 563

Szép egyformák...és nagyok...:)

Előzmény: vasbicikli (562)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.21 0 0 562

Na, vajon mit? :))

vf1 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 561

Hát még mi így egyben nem próbáltuk, hájat már többször sütöttünk az jól sikerült. Felaprítod a hájat kb 5x5-ös darabokra és kis vízzel lassú tűzön. kisütöd.

A májjal valós ütésre találtam egy receptet:

http://receptgyar.hu/libamaj-egyszeru-sutese

Előzmény: Törölt nick (560)
vf1 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 559

Másik topikban már írtam, régi kollégáim nagyon szeretik a "művemet" ebből csak 6-7 maradt nekem a többi másoké lett.

Ketten vagyunk a nejemmel, mindketten nyugdíjasok...:)

Előzmény: bandika gazdája (558)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.12.08 0 0 558

Jézus! Hányan vagytok?! :)))

Előzmény: vf1 (557)
vf1 Creative Commons License 2012.12.07 0 0 557

Idei első kocsonyatermésem:

 


 


lujzi28 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 556

olajjal, az én receptem azt írja...

Előzmény: ZsuR (552)
pippoka Creative Commons License 2012.12.03 0 0 555

Ez tavaly készült a kollégáknak, mindig megajándékoztuk egymást valami aprósággal.

 

 

 

Ez 2010

A férfi kollégák kapták viccből, nagy sikere volt

 

Ez is tavalyi

Több is készült a családtagoknak

 

 

 

 

ZsuR Creative Commons License 2012.12.03 0 0 554

Most neztem meg a Horvath Ilona receptjet, nala is van margarin - vagy vaj... de masik receptek meg zsirral.

 

Van par receptem - nem mezes - ami olajjal van, nagy elonye, hogy nem szarad ki a sutemeny.

Előzmény: lujzi28 (551)
pippoka Creative Commons License 2012.12.03 0 0 553

Én meg olajjal nem:-)

Előzmény: lujzi28 (551)
ZsuR Creative Commons License 2012.12.03 0 0 552

MIvel szoktad?

Előzmény: lujzi28 (551)
lujzi28 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 551

de furi, még sosem hallottam margarinnal mézeskalácsot... 

Előzmény: pippoka (547)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 550

de jó nektek, itt nem esik:(

Előzmény: vasbicikli (548)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 549

köszönöm szépen, idén ilyet sütünk:)

Előzmény: pippoka (547)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.03 0 0 548

Ha balra tekerem a nyakam, ilyen fát látok az irodám ablaka előtt 5 méterre :)

Szoktam néha törögetni belőle, mindjárt ki is nézek, mielőtt belepi a hó :(

Előzmény: truffle (529)
pippoka Creative Commons License 2012.12.03 0 0 547

Hoztam nektek egy nagyon jó mézes receptet ez igazán puha és az is marad. Nagyon sok

recept kering és szerintem mind jó, csak sokan abba a hibába esnek, túl sütik a mézest és azért lesz kemény. Már akkor ki kell venni a sütőből amikor teljesen világos és puha. Lapáttal óvatósan kiszedni és kicsit várni vele, mert hűlés közben is szilárdul.

Évek óta ezt a receptet használom, mindig jól sikerül, csak mindig hihetetlen gyorsan eltűnik:-)

 

Puha mézeskalács
Hozzávalók:50dkg liszt, 15dkg margarin, 15dkg cukor, 12.5 dkg méz, 2 tojás, Reszelt narancshéj, Fél evőkanál szódabikarbóna, Pici só, 2 evőkanál mézeskalács fűszer, (Kotányi a legjobb)
A mézet felolvasztjuk a margarinnal, nem szabad forralni. Félretesszük kicsit hűlni.A lisztbe  belekeverjük a fűszereket, sót, szódabikarbónát.A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, majd mindent összedolgozunk.. Hűtőbe tesszük pihenni a tésztát, akár egy éjszakára is, nálam egy órát pihent.Fél centire kinyújtjuk, és lehet szaggatni a különböző formákat. Ha dióval, mogyoróval, díszítjük, azt sütés előtt tegyük rá. Tepsire tesszük, de ne túl sűrűn, mert megnőnek. 170-180 fokon megsütjük. Gyorsan sül, ne hagyjuk magára. Kihűlés után lehet díszíteni, írókával.Ez az igazi puha mézes, fémdobozban tároljuk, de jól dugjuk el, mert különben gyorsan elfogy. Dísz csomagolva kitűnő ajándék lehet.

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 546

mindig van valami, amit muszáj megcsinálni, a hímzést sem vettem elő legalább 3 éve.. na mondjuk azzal inkább ellennék, minthogy ilyen időigényes sütivel pepecseljek.... a lusta asszony túrós sütije, na az pl. kimondottan nekem való.:))

 

de egyszer, ha brutál rossz idő lesz, és nem lehet a házból kimozdulni sem, akkor lehet, hogy megcsinálom, mert amúgy nagyon jól néz ki:)

Előzmény: metikus (545)
metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 545

Tudom, te inkább vasalsz :D

Engem szórakoztat, ha van időm...pláne ha sikerül is.

Előzmény: tunderlala-3 (543)
metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 544

Köszi, próbálkozom. Tudod, Limarától van, és ő aztán A-tól Z-ig leírja mit hogy kell csinálni, nem nehéz. Mondom ezt addig, míg el nem cseszek valamit...

Előzmény: pippoka (542)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 543

értem... na ez nem nekem való, ide rakd oda rakd, várj vele, szedd ki megint, nyújtsd ki háromszor, váááá.... :)))))

Előzmény: metikus (541)
pippoka Creative Commons License 2012.11.30 0 0 542

Húú de guszta! Nagyon belejöttél a sütésbe:-)

Előzmény: metikus (538)
metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 541

Nehéznek nem nehéz, sőt, könnyű, szerintem, csak hosszadalmas. Este bekevered a tésztát, de csak lazán, semmi faxni, másnapig áll a hűtőben (vagy akár több napig is ellehet), másnap felhasználás előtt egy órával kiveszed a hűtőből, kinyújtod, 3x hajtogatod

(én is most csináltam ilyet először, és sikerült), 30 perc hűtő, megint kinyújtod, háromszögeket vágsz belőle, ráteszed a tölteléket, feltekered kifli alakúra, megint egy óra állás, lekened tojással, és 5-8 perc alatt kisütöd .

Szóval tényleg csak akkor kell nekiállni, ha van időd, a munka nem sok vele, csak sokat kell pihentetni a tésztát.

Előzmény: tunderlala-3 (540)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 540

jól néz ki!:)

 

nehéz megcsinálni?

Előzmény: metikus (538)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 539

Az övé a garázs mellett van, egyik oldalán a garázs fala, másikon a kerítés beton alapja, harmadikon meg a garázs előtti betonozott kocsibeálló, úgyhogy nem nagyon tud hová terjedni, egyik oldala marad csak "szabadon", ahol folytatólagosan virágágyás van. szép terjedelmes bokor, de mindig is ilyen volt, nem nagyon látom rajta, hogy különösebben terjedne... lehet, hogy korából adódóan már nyugdíjas?:)

Előzmény: metikus (535)
metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 538

Ma megint sütöttem.

 

 

 

Pudinggal töltött dán vajastészta.

metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 537

Ó, most veszem észre, hogy elszállt amit neked írtam. Szóval tényleg elég jellegzetes, é szép fa, de ilyet sem láttam még a környéken, nálunk nyírfák, nyárfák, fűzfák, juharok, szilfák és olajfák vannak főleg. Itt valószínűleg nem jó neki a talaj.

Előzmény: truffle (529)
metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 536

Na, átmentünk kertészbe :)

Előzmény: metikus (535)
metikus Creative Commons License 2012.11.30 0 0 535

Apukám direkt úgy metszette, hogy fa legyen. Mint ahogy az orgonát meg a mályvacserjét is lehet úgy meteszeni. De gondolom, már csak idősebb korban, amikor vannak már olyan vastag ágai, amit ki lehet nevezni törzsnek. Én hiába próbáltam egyet kinevezni, a többit kivágni mellőle,  mindig jöttek újak, és feladtam a küzdelmet egyenlőre.

Anyukádé nem foglalta el még az egész kertet? Mert ha körben mindig jönnek új hajtások, akkor terjed. Legalábbis a legnagyobb orgonabokrom körül minden ősszel ki kell tépni az új sarjakat, mert mászik :)

Előzmény: tunderlala-3 (534)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 534

anyunál is bokros... az övé is nagyon idős már, már akkor ott volt az udvarban, amikor odaköltöztünk... akkor voltam 3 éves... és nem volt kicsi már akkor sem... úgyhogy szerintem az a bokor lassan 50 felé járhat... és bokor maradt.

Előzmény: metikus (533)
metikus Creative Commons License 2012.11.29 0 0 533

A miénk is közönséges, bár anyukámé már fa alakot vett fel. A két bokorból én is megpróbáltam az egyiket fává nevelni, de egyenlőre ellenáll, és sarjad meg bokrosodik. Elolvastam a Wikin a törökmogyorót is, azt írja, 20 évesen terem először. Na, annyi időm nincs :)

Előzmény: tunderlala-3 (532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!