Ismeri valaki? Vannak róla valakinek tapasztalatok? Nekem felajánlottak egy adagot az emésztőrendszeri gondjaimra, de nem ismerem és gyűjtöm róla az infókat.
Főleg emésztési gyomor-bélrendszeri problémákra de nagyon sok betegségre jó!!Én ittam a limonádét csak sajnos abba hagytam mert jól éreztem magam ezért is kérem ha valakinek van fölöslegbe nagyon szépen kérem küldjön nekem! "Nyíregyháza "bajankatalin@freemail.hu nagyon megköszönném!!!!
Sziasztok!valakinek nincs fölöslegessé vált kristálygombája Nyíregyháza környékéről??Nagyon megköszönném!Pár éve én itam a limonádét hosszabb ideig és nagyon jó volt csak sajnos abba hagytam.
Az egyikbarátnőm, nagy mennyiségben tenyészti vagy mit csinál. Nekem is adott egy befőttes üveggel, meg csinált nekem 1,5 liter limonádét. Nekem ment a hasam tőle, limonádé és natúrként is.
Én is utána olvastam a neten,azt írják hogy a japánok,németek,franciák nagy tételben tenyésztik és fogyasztják,úgyhogy nálunk valahogy csak elfelejtődött.
Nálunk a 80-as évek közepe felé volt sláger,a melóhelyeken egymásnak ajánlgatták a dolgozók és terjesztették,stb.persze csak szájhagyomány útján terjedt hogy mire jó.
Amennyire emlékszem mi is csak a legkissebb méretű befőttes üvegben tartottuk,1dl folyadék keletkezett amit valaki natúrban fogyasztott a családban,most meg látom a neten hogy 5literesben kell tenyészteni,napi 1 litert fogyasztani akár limonádéként elkészítve...
Közben továbbkerestem a neten és találtam egy orvos válszol rovatot, az meggyőzött, elfogadom a gombát, mert ezt írta az orvos:
"A japán kristálygomba/vízikefír néven ismert - talán leginkább étrendkiegészítőnek nevezehtő - szerrel kapcsolatban az alábbiakat látjuk.
Maga a vizikefír (japánkristály) összetétele: Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Emellett még a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajok, és néhány élesztőgombafajta fordul elő ebben az anyagban. Itt nem is annyira maguk a baktérium- és gombafajták az érdekesek, hanem az, hogy lényegében a (valamilyen okból, betegség következtében) kibillent bélflóra helyreállításáról van szó. Bélrendszerünkben több milliárd baktérium él, ezek legnagyobb része jótékony hatású, és az emésztőrendszeri működést támogatja.
Nem véletlen a normaflore néven ismert szer sikere, ott elsősorban radikális antibiotikus kezelések utáni alkalmazásról van szó, amikor felbomlik a gyomor-bélrendszer baktérium-gomba háztartásának egyensúlya, ezt állítja helyre a készítmény.
Valószínűleg itt is, a vízikefír esetén is hasonló hatás lehetséges, tehát elsősorban a gyomor-bélrendszer zavaraiban alkalmazható. Természetesen ezek összefügghetnek más betegségekkel is, az azonban nem elég "népgyógyászati" tapasztalatokkal és nem bizonyított érvekkel körülírni, hogy még hány betegséget "gyógyíthat", és a hosszú élet titka...
Mindazonáltal rendszeres fogyasztása nem ártalmas, és ha már gyomor-bélrendszeri - nem kisszámban előforduló - zavarainkat rendezi, az a jótékony hatás akár kedélyállapotunkra is kihat, és máris jobban tudjuk végezni mindennapi tevékenységeinket."
Nekünk elég régen,talán még a '80-as években volt ilyenünk,állítólag immunerősítő célra,de nem a kristályt/gombát kell fogyasztani hanem a vizet fogyasztani amiben él.