Keresés

Részletes keresés

apogee Creative Commons License 2014.01.23 0 0 17

Sziasztok!Tudtok valakit ajánlani Budapesten,akitől ingyen kaphatnék belőle?Köszönöm.

Rencskovszki Istvánné Creative Commons License 2013.12.02 0 0 15

Főleg emésztési gyomor-bélrendszeri problémákra de nagyon sok betegségre jó!!Én ittam a limonádét csak sajnos abba hagytam mert jól éreztem magam ezért is kérem ha valakinek van fölöslegbe nagyon szépen kérem küldjön nekem!     "Nyíregyháza "bajankatalin@freemail.hu  nagyon megköszönném!!!!

Rencskovszki Istvánné Creative Commons License 2013.11.29 0 0 14

Sziasztok!valakinek nincs fölöslegessé vált kristálygombája Nyíregyháza környékéről??Nagyon megköszönném!Pár éve én itam a limonádét hosszabb ideig és nagyon jó volt csak sajnos abba hagytam.

Rencskovszki Istvánné Creative Commons License 2013.11.29 0 0 13

Próbáltad már?Ha nem akkor ne ítéld el hisz nem ismered!!

Előzmény: Berlusz Móni (1)
Snipers Creative Commons License 2013.07.18 0 0 12

Kristálygomba "szaporodása" visszafogható a hozzáadott cukor mennyiségének csökkentésével?

pl.: 2 liter vízhez max. 5dkg cukor?

gézanagy Creative Commons License 2012.10.25 0 0 9

Nekem is elég fura dolgokat produkál. :S

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.13 0 0 8

Az egyikbarátnőm, nagy mennyiségben tenyészti vagy mit csinál. Nekem is adott egy befőttes üveggel, meg csinált nekem 1,5 liter limonádét. Nekem ment a hasam tőle, limonádé és natúrként is.

gézanagy Creative Commons License 2012.09.28 0 0 7

Igen, én is azokat találtam, a limonádét. Kipróbáljuk, jóvő héten állítólag itt lesz a gomba. Majd meglátjuk.

Előzmény: lutria (5)
gézanagy Creative Commons License 2012.09.28 0 0 6

A tapasztalat is érdekel, mert szoptatós anyának (is) lesz, IBS, premens és Crohn-gyanú miatt. Gyógyszerek és műtét helyetti alternatívaként.

Előzmény: Törölt nick (4)
lutria Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5

Én is utána olvastam a neten,azt írják hogy a japánok,németek,franciák nagy tételben tenyésztik és fogyasztják,úgyhogy nálunk valahogy csak elfelejtődött.

Nálunk a 80-as évek közepe felé volt sláger,a melóhelyeken egymásnak ajánlgatták a dolgozók és terjesztették,stb.persze csak szájhagyomány útján terjedt hogy mire jó.

Amennyire emlékszem mi is csak a legkissebb méretű befőttes üvegben tartottuk,1dl folyadék keletkezett amit valaki natúrban fogyasztott a családban,most meg látom a neten hogy 5literesben kell tenyészteni,napi 1 litert fogyasztani akár limonádéként elkészítve...

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.27 0 0 4

tapasztalat ?

vagy csak "úgy" ?

gézanagy Creative Commons License 2012.09.27 0 0 3

Köszönöm a válaszokat!

Közben továbbkerestem a neten és találtam egy orvos válszol rovatot, az meggyőzött, elfogadom a gombát, mert ezt írta az orvos:

"A japán kristálygomba/vízikefír néven ismert - talán leginkább étrendkiegészítőnek nevezehtő - szerrel kapcsolatban az alábbiakat látjuk.

Maga a vizikefír (japánkristály) összetétele: Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Emellett még a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajok, és néhány élesztőgombafajta fordul elő ebben az
anyagban.
Itt nem is annyira maguk a baktérium- és gombafajták az érdekesek, hanem az, hogy lényegében a (valamilyen okból, betegség következtében) kibillent bélflóra helyreállításáról van szó. Bélrendszerünkben több milliárd baktérium él, ezek legnagyobb része jótékony hatású, és az emésztőrendszeri működést támogatja.

Nem véletlen a normaflore néven ismert szer sikere, ott elsősorban radikális antibiotikus kezelések utáni alkalmazásról van szó, amikor felbomlik a gyomor-bélrendszer baktérium-gomba háztartásának egyensúlya, ezt állítja helyre a készítmény.

Valószínűleg itt is, a vízikefír esetén is hasonló hatás lehetséges, tehát elsősorban a gyomor-bélrendszer zavaraiban alkalmazható. Természetesen ezek összefügghetnek más betegségekkel is, az azonban nem elég "népgyógyászati" tapasztalatokkal és nem bizonyított érvekkel körülírni, hogy még hány betegséget "gyógyíthat", és a hosszú élet titka...

Mindazonáltal rendszeres fogyasztása nem ártalmas, és ha már gyomor-bélrendszeri - nem kisszámban előforduló - zavarainkat rendezi, az a jótékony hatás akár kedélyállapotunkra is kihat, és máris jobban tudjuk végezni mindennapi tevékenységeinket."

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.27 0 0 1

Áltud0mány, sarlatánság, kuruzslás.

Szerintem. :)

lutria Creative Commons License 2012.09.27 0 0 0

Nekünk elég régen,talán még a '80-as években volt ilyenünk,állítólag immunerősítő célra,de nem a kristályt/gombát kell fogyasztani hanem a vizet fogyasztani amiben él.

gézanagy Creative Commons License 2012.09.27 0 0 topiknyitó

Valóban jót tesz az emésztésnek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!