A jól fizetett kormányzati strómanok kiválóan csinálják azt, ami rossz az országnak. Pontosan tudják, hogy a nagy többség úgysem ismeri a részleteket, így aztán a francia és a magyar tranzakciós illeték hiába áll nagyon messze egymástól, nálunk elhiszi a többség, hogy ugyanazt lám a franciák is bevezették. És azt soha nem fogják megtudni, hogy:
1. Franciaországban Julis néni egy fityinget sem fog fizetni, nem úgy mint nálunk,
2. Franciaországban a cégek közül is csak azok fizetnek majd, melyek piaci értéke 1 milliárd euró (280-300 milliárd forint fölött van, míg nálunk az amúgy is haldokló kisvállalkozások is jócskán tejelnek majd az államkasszába. Ráadásul nálunk a kedvezményeket pont a nagy cégek tudják majd kihasználni. Ugye, ugyanazt vették át a franciák, mint ami mi csinálunk?
Nem rossz ez a cím, csak túlzó. Helyesebb lenne: Kaszáltunk eleget, mehetünk haza.
Ok igaza van , bár szerintem ez a kaszálás a nagyságrendje , és a módszerek miatt felért a rablással , de megkérem a T. Moderáttorokat cseréljék le a rablást kaszálásra.
Ha úgy érzik a befektetők, hogy itt nincsenek biztonságban (emlékezz csak vissza a bankadós kivezetjük, mégsem vezetjük ki töketlenkedésre), hogy kiszámíthatatlan a helyzet (pénzügyi tervezés mond valamit?), hogy havonta új adókat vetnek ki rájuk, akkor lépnek.
A befektetók = nemzetközi pénzügyi maffia ? Mindjárt meghatódok tőlük.
Ha dontenem kene hol bekkelem ki a valsag veget - Magyarorszagon vagy itt Gorogorszagban (a kolykomnel) - utobbit valasztanam. Egyreszt jocskan van meg mibol lefele adni, masreszt a termeszeti adottsagai es gazdasagi kapcsolatai igeretesebbek. Az vilagos teny, hogy lejjebb kell adni a szemmel lathato luxusfogyasztasokbol. (szvsz)
Csányi városom kicsi belvárosában 4 bank is volt. Erste, Sopron bank Burgenland, Raiffesen, OTP. Ja és van egy Takarékszövetkezet.
Csodálkoztam is mi a búbánatnak ide ennyi...
Az Erste és a Raiffesen lelépett...
Az Erste kissé megszívatott. betettem egy kisebb összeget forgóra 3 havi lekötés. Egyszer csak azt vettem észre hogyahelyett hogya pénzem fialna inkább kevesebb lett az eredeti összegnél.
Gyorsan kivettem nehogy nagyobb legyen a veszteségem.
Azóta sem tudom de az ottani Micike sem tudta elmagyarázni miért.
A vállalati hitelpiac stagnál, fejlesztésre nincs hitel, önrészre nincs hitel, semmire sincs hitel, ezért aztán a magyar gazdaság akkorát seggel, hogy ihaj.
Dehogy szörnyű, ez a jó! Már csak a közgazdaságtan alapelveit kellene módosítani: eddig a tőketulajdonosok azt hitték, hogy abba az üzletbe érdemes tenni a pénzt, ami nyereséges, most mindössze meg kell győzni őket arról, hogy épp fordítva, az a jó befektetés, ami veszteséget termel, mert ezzel is segíti a Nemzeti Együttműködés Rendszerét! Na melyik külföldi bankár nem hatódik meg ettől?!
Á, ezek a tótok schmutzig egy népség :) Bár a nagyvárosokban szépen beindult a fogyasztás. De hát itt már euró van, még az uzsorások is olcsóbbak mint odaát :)
Nem rossz ez a cím, csak túlzó. Helyesebb lenne: Kaszáltunk eleget, mehetünk haza.
Mert valóban. A pénzügyi kultúrával nem rendelkező Magyarországon a bankok kaszáltak vastagon. Aranyárban mérték az ezüstöt, a zemberek pedig habzsolták két pofára.
Most elviszik máshová a pénzüket. Biztosan találtak a magyaroknál hülyébbeket valahol, most azok vezik "nulla beugróval" a lapostévét.
És miért ne tehetnék meg? Te mit szólnál hozzá, ha elmész Horvátországba nyaralni, kifelé meg azt mondják, hogy a kocsi meg a lányok maradnak. Mert a hazának szüksége van rájuk. ;-)
Ha ezt csinálják, megvan rá az okuk. Nyilván nem érzik itt biztonságban a pénzüket, amit nem is csodálok. KISZÁMÍTHATÓSÁG. Ez az, ami nálunk nem létezik, ezt kellene megteremteni, nem azt, hogy ihaj-csuhaj, mulassunk, vessünk ki még egy adót!