Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 321

Ugyanazt kellene bevezetni, mint pld. Londonban. Városvizsgával, egyentaxival és 5 év türelmi idővel és gyakori alkalmi ellenőrzésekkel és fővárosi tulajdonú taxitársasággal.

Francokat egyezkednék én a taxistársaságokkal.

Előzmény: Unerwünschter Gast (320)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.05.29 0 0 320

lakik azzal kezdték a feltételeiket, hogy fele ennyi taxis legyen. Ezért nem nagyon értem, miért az utca népén akarnak elégtételt venni. 

Jelenleg mindenütt túl sok a taxis. Idejük jó részét (  >50%) a drosztokon tökvakarással töltik. Ha többet mennének, olcsóbb lehetne. Attól megint többen vennék igénybe és még többet mehetnének. Így most napi egy fuvarral keresik meg a betevő falatot. Az utasoknak is jobb lenne és a taxisoknak is.

Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 319

Az egységes taxikat amúgy már régen be kellett volna vezetni.

Egyébként ha eltorlaszolják az utakat, egy bulldózerrel végig kell menni és annyi. Vonuljanak, gyűljenek, de másokat ne akadályozzanak mindennapi életében.

Azzal együtt, hogy bármiféle változtatást kb. 5 év türelmi idővel szabadna csak bevezetni.

Amúgy pedig a taxisok saját mohó társaságaik csapdájába estek, akik azzal kezdték a feltételeiket, hogy fele ennyi taxis legyen. Ezért nem nagyon értem, miért az utca népén akarnak elégtételt venni. 

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 318

Aki demokrata, mától taxival jár.

linfury Creative Commons License 2012.05.29 0 0 317

316 ...:)

Előzmény: Konnektororrú (314)
linfury Creative Commons License 2012.05.29 0 0 316

Bocs! Figyelmetlen voltam!

Előzmény: Póli (313)
Konnektororrú Creative Commons License 2012.05.29 0 0 314

Én tavaly jártam SZLAVÓNIÁBAN, és csóróbbnak találtam, mint minket. SZLOVÉNIA ellenben már 1990-91-ben is jobb módú volt, mint mi, bár akkor még csak kicsivel, most meg igencsak.

Bár a Szlavónia kifejezést én kicsit pongyolán, pars pro toto módon használtam a teljes Belső-Horvátország, horvátul Panonska Hrvatska megjelölésére, azért elég ciki összekeverni Szlavóniával. Egy amcsinak nem lenne olyan ciki, de egy magyarnak eléggé.

Előzmény: linfury (312)
Póli Creative Commons License 2012.05.29 0 0 313

Hiba összekeverni Szlavóniát Szlovéniával

- Te se tedd !

Előzmény: linfury (312)
linfury Creative Commons License 2012.05.29 0 0 312

Szlovénia csóró??????????

Mikor jártál ott utoljára?

Én kb. 1 éve ... sokmindnt tapasztaltam ... csóróságot nem annyira

Előzmény: Konnektororrú (284)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 311

Tilcsák bea túl nagy taxikat is.

Előzmény: linfury (308)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 310

Az már az én pénzemből is megy, az egészen más, a taxisok és -társaságok viszont szabad vállalkozók, elvileg.

Na meg a tűzveszélyes metrókocsik életveszélyesek, az 1.4-es vagy a piros színű taxik viszont nem.

Előzmény: Törölt nick (300)
linfury Creative Commons License 2012.05.29 0 0 309

Csaendben a fű alatt jegyzem meg (családi érintettség okán), hogy a füstölő metrókocsik lesznek a legkisebb problémánk, ha elkezd leállni a HÉV :(

Előzmény: Törölt nick (300)
linfury Creative Commons License 2012.05.29 0 0 308

Nem kötelező jelleggel ... lehetne azt kérni direkt ... a múlt hónapban férjemmel buliból jöttünk haza taxival ... ketten egy 9 személyes autóval ...minek?

Előzmény: Gézán gúz (283)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.29 0 0 299

A fejlődés ellensége, aki nem támogatja, hogy írjuk elő a taxisoknak, hogy csak klassz kocsikkal járjanak.

Pedig ilyen fontos kérdést nem lehet rájuk bízni, nem ezért adtunk felhatalmazást, nem ezért fizetünk ennyi okos embert a tanácsházán.

Az volt már,, hogy legyen minden élelmiszerbolt utcafrontja vörös téglákkal kirakva? Úgy sokkal szebbek, egységesebbek lennének.

metróna Creative Commons License 2012.05.29 0 0 294

Az apririn s a no-spa is egy-egy százassal olcsóbb, mint itt a legolcsóbb patikában. A minőségi 45 fokos Jelínek borovicska, meg annyi mint itt a legtrágyább 37,5 fokos vodka. Az alja meg ott három-ötszázzal olcsóbb literenként, ami kétezernél nem semmi. De más se jelentősen drágább. Ha éppen az üzemanyag is olcsóbb, akkor ingyen kirándultunk.

Előzmény: Konnektororrú (291)
takacsi Creative Commons License 2012.05.29 0 0 293

Kezdik újra az szdszes taxis-terrort a taxisok?

Ismét nemzeti kormány alatt?

Éveken keresztül viselték terrorizmusuk hátrányait. Pillanatok alatt fordulhat ellenük ismét a közhangulat. Sokan vannak olyanok, akik emlékeznek arra, mivel - halottakkal, "közkegyelemmel" - járt az SZDSZ-taxisok terrorja.

Elfelejtik a mostani taxisok, hogy ma már nincs privilegizált helyzetük a kommunikációban. Ma már mindenkinek van mobiltelefonja, van internet és pillanatok alatt mások is megszerveződhetnek....

paranormális Creative Commons License 2012.05.29 0 0 292

"A fideszes budapesti vezetés tönkre akarja tenni a taxisokat."

Ez talán túlzás. A probléma valójában abból adódik, hogy elképesztően szarszegény az ország... :-(((

Előzmény: glaving (-)
Konnektororrú Creative Commons License 2012.05.29 0 0 291

A gyógyszert nem tudom mondjuk, mert recept nélküli gyógyszert ritkán szoktam venni, piát meg újabban nem veszek, mert baszakszik a májam. Lehet, hogy ezek olcsóbbak.

Előzmény: metróna (287)
Konnektororrú Creative Commons License 2012.05.29 0 0 290

Néhány hónapja. Komáromon keresztül - ahol csupa szlovák rendszámú autó állt az ábécék előtt. Ne találjuk már ki, hogy a 2% áfaemelés mindennek az oka, ami egy kiló tarjánál kemény 22 forint!

Gézán gúz Creative Commons License 2012.05.29 0 0 289

Egyébként, nem ülsz bele, henem hívsz egy nagyobbat

Igazad van. Be kell látnom, hogy most én estem abba a hibába, ami ellen harcolok. A túlzott szabályozás ellen.

Előzmény: metróna (286)
metróna Creative Commons License 2012.05.29 0 0 288

Már a tótoknál.

metróna Creative Commons License 2012.05.29 0 0 287

Mikor voltál ott utoljra? Az áfa kisebb, az áruk jelentős részben olcsóbbak éppen amiatt. (Én gyógyszert és piát ott veszek, ha arra járok, mert jelentősen olcsóbb.)

metróna Creative Commons License 2012.05.29 0 0 286

Ja.  A régen.

A londoni taxiközlekedésre kínál alternatívát a Volkswagen tavaly decemberben bemutatott elektromos taxi koncepciója is. A járművet kifejezetten a modern városi közlekedés kihívásaira tervezték, figyelembe véve a hatékony helykihasználást és az egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásokat. A járművet egy lítium-ion akkumulátorral meghajtott elektromotor mozgatja, amely maximum 115 lóerős teljesítményt és 120 km/h-s végsebességet képes biztosítani. A Volkswagen Taxi Concept becsült hatótávja két feltöltés között 300 km, az akkumulátor pedig gyorstöltővel, akár egy óra alatt feltölthető 80%-ra. Jóllehet a modell hossza nem éri el a jelenleg legkisebb Volkswagen Fox-ét, a Volkswagen Taxi Concept hosszú tengelytávjának, valamint rövid első és hátsó túlnyúlásának köszönhetően kellemesen tágas belső teret biztosít két felnőtt és csomagjaik részére. Annak ellenére, hogy a koncepció még nem felel meg minden részletében az aktuális, londoni taxikra vonatkozó előírásoknak, izgalmas bepillantást kaphatunk általa a jövő lehetséges, kis méretű, hatékony taxijába.

http://www.zoldauto.info/hirek/zold-autok-fele-nyitnak-a-taxitarsasagok

Egyébként, nem ülsz bele, henem hívsz egy nagyobbat, ha ez a bajod!

Előzmény: Gézán gúz (283)
Konnektororrú Creative Commons License 2012.05.29 0 0 285

De ha tovább folytatjuk, amit Gyúrcsányék elkezdtek, pár év kérdése, és tényleg lemaradunk még tőlük is.

Konnektororrú Creative Commons License 2012.05.29 0 0 284

Az élet is drágább, amióta eurójuk van. Összességében még mindig itt jövünk ki jobban a pénzünkből. Horvátország meg olyan, mintha két külön világ lenne. Szlavónia kimondottan csóró, Dalmáciában pedig vannak nyugat-európai szinten gazdag helyek, de csórók is.

Előzmény: metróna (275)
Gézán gúz Creative Commons License 2012.05.29 0 0 283

Régen nem voltak Hummer-ek (igaz, ZIL-ek annál többen). Én nem érzem biztonságban magam kis kocsiban, amikor mellettem, előttem, mögöttem nagyok vannak. Mellesleg igazad van, hogy régen volt minitaxi, de most nem régen van. :-)

Előzmény: metróna (282)
metróna Creative Commons License 2012.05.29 0 0 282

De régen is volt minitaxi, olcsóbban. Ma sem lenne baj, ha létezne. Más városokban is van hasonló dolog.

Előzmény: Gézán gúz (281)
Gézán gúz Creative Commons License 2012.05.29 0 0 281

Én egyetértek a motor erejének minimális alsó határát tekintve... de nem úgy, ahogy most elképzelik.

Az én véleményem az, hogy az új taxi engedélyeknél, valamint a lecserélésre kerülő taxiknál legyen ez minimum előírás. A mostani taxizókat pedig mint előbb írtam, addig ne érintse a rendelet, ameddig az autójukat lecserélik.

Előzmény: linfury (278)
paranormális Creative Commons License 2012.05.29 0 0 280

Csatlakozom...

Előzmény: Konnektororrú (269)
metróna Creative Commons License 2012.05.29 0 0 279

A köbcenti, teljesen igaz. Ezt módosítani kellene!

Előzmény: linfury (278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!