"Magyar képviselőket megszégyenítő módon futottak az EP-képviselők a német RTL kamerái elől Strasbourgban. Az Európai Parlamentben ülő politikusok busásan meg vannak fizetve, havi 7339 eurót vesznek fel attól függetlenül, hogy megjelennek-e a plenáris üléseken vagy sem." (id.: privátbankár.hu)
Még nem voltunk az unio tagjai az angol lektor-kollégám mindig mondta, hogy az unio egy gittegylet. Hüledeztem, mert azt hittem tán lódít. És közben arra gondoltam, de jó ha már mi is tagjai lennénk. Most hogy 8 éve vagyunk bent igazat adok neki.
Tényleg egy gittegylet: homi Lunacekekkel, Benditekkel, Gomessel, Swobodákkal...
Igen, vagy 5 hónapos, de ameddig olyan oldalra nem tudott hivatkozni az ember, ami a fórumozás szabályainak megfelel, addig törölték (megjegyzem jogosan) többek között az én régebbi topicomat is...
4 évvel ezelőtti a videó is? Hmmm. Azt hittem, hogy tavalyi. Ha úgy is van ahogy mondod (link), akkor is a magyar oldalak, csak mostanában foglalkoztak vele...
ha egy újságírót kidobnak egy magánterületről, mert írni akar valamiről, ami ott történik, sérül a sajtószabadság? nem, nem sérül - ha megakadályozzák abban, hogy írjon róla, hogy beszéljen róla, akkor viszont sérül"
Pont ez a lényeg. Miröl írjon ha nem engedik, hogy tájékozódjon?
Pont azért sérült, mert nem tudott teljes mértékben tájékoztatni róla mert kidobták jogtalanul.Azaz, hogy tájékoztasson ha azért nem tud mert kivezették és nem jutott elég információhoz mert jogtalanul jártak el vele.
Ok! Én nem értek ennyire hozzá, hogy mik tartoznak a sajtószabadság hatóköréhez.
Az én értelmezésemben az is a sajtószabadsághoz tartozik (és lehet, hogy akkor ebben tévedek), hogy a sajtó ott forgasson ahol akar (közterületen), vagy ahova engedélyt kap. Természetesen mindig vannak kivételek...
Ebben igazad van, viszont a hangsúly azon volt, hogy az előtérben való forgatásra kaptak engedélyt, melyet végül megakadályoztak a biztonsági őrök.
Bár a korrektség kedvéért megjegyzem, hogy valószínűsítem, hogy az EP képviselők ezeket a kérdéseket zaklatásnak vették (de legalább is kényelmetlen volt számukra) és ezért küldték el a német RTL klub stábját...
Off: Kezdem azzal, hogy ez a második próbálkozásom ezzel a témával kapcsolatban. Először csak a videót linkeltem be (ami nem magyar szerverről volt való és nem volt úgymond felelős szerkesztője), emiatt törölték a topicot és engem is "hűvösre" tettek (szerencsére az egyik modi korrektsége miatt) 1 hétre, ami a szabályzat értelmében jogos is volt.
On:
Érdekes volt látni, ahogy a német TV társaság kamerái elől próbálnak elslisszolni a kedves korrekt EP képviselők a kérdésekre nem válaszolva...
Az meg végképp furcsa volt látni, hogy a TV társaságot kitessékelte a biztonsági szolgálat, miközben érvényes forgatási engedélyük volt. Hát ugye a sajtószabadság...
"A videó nagy botrányt kavart Németországban. Ettől függetlenül meg kell jegyeznünk, hogy valószínűleg nem minden EP-képviselő jár el így. Ugyanakkor az is elgondolkoztató, hogy az épp fiskális szigort bevezető Európa vajon megengedhet-e magának ilyen luxust: a munkájukat nem végző képviselők eltartását. És mi az, amire az alapköltségtérítés, tehát a fizetésen felül járó közel 4000 euró nem elég, ha nagyjából 12 ülésnap van egy hónapban?" (forrás: http://uj.privatbankar.hu/karrier/kiemelt-berezes-munka-nelkul-menjen-ep-kepviselonek-245238)