Én nem tudom, hogy ki hogy gondolja, de az azért tragédia, hogy ha egy miniszterelnök annyira nincs képben a saját hazájával, annak lehetőségeivel, mint O.V.
Itt 5.5 millió adózó akkor sem lenne, ha a fél Hong-Kong egyenesen ide költözne: meghallanák azt a sok baromságot, amelyet a Matolcsyval összebarmoltak, s inkább Grönlandra menekülnének: ez még a kínaiaknak is élhetetlen környezet! (még mielőtt valaki el kezdene fikázni: az elmúlt 21 évben nem volt ép elméjű miniszterelnök, s talán Vargát leszámítva, nem volt hiteles pénzügyminiszter sem!!!)
Mindenesetre: a nejem viszonylag tűrhetően működő cége a "munkahely-teremtő" intézkedések átgondolt és célszerű intézkedései hatására 4 embert adott a közmunka jövőkép erősítő csoportjának...
Elképesztő az az ötletelés, az a diletantizmus, az a lobby-szolgálat ami a mai törvénykezést jellemzi!
Orbánnak majdnem akkora lehetősége lett volna arra, hogy nagy államférfi legyen, mint annakidején Antallnak.
Ahelyett hogy arannyal írták volna be a nevüket a történelmünk könyvébe, tragikus minőségü WC papírra valónak züllesztették családjuk nevét...:(
azért erről majd szóljál az APEH-nak meg az EU -nak is mert ők még nem tudják és ezért része az áfa a közös hozzáadottértékadó-rendszernek (ld.: 2006/112/EK)
Miért idegesít? a MÁV-nál 17 függetlenített szakszervezeti elnök volt. A honvédségnél még korkedvezményes nyugdíjara is jogosultak voltak. Hiszen veszélyes munkakör.
Hát ezzel a szóvivó-akárkikkel kihoztad belőlem az ál..landó elégedetlent:
Lassan nincs olyan állami kóceráj, amelyik ne rendelkezne egy db. "képzett" szóvivővel, sajtóreferenssel stb.
Általában pl. a rendőrségnél - minden örsön - egy terndi micike, aki igaz hogy egy kicsit beszédhibás, de elvégezte a Havas féle büfé-szakot, s 3 percre képes memorizálni kettő tőmondatot adott sorrendben...
Mindig ezek mondják a riport végén a tutit, előtte egy fél órát vakarózva hogy kameraképesek legyenek.
A közelmúltban személyesen éltem át azt a közös kínlódást, amikor egy ilyen majdan korengedményes nyugdíjra érdemesülő ifjú szóvivő-hölgyemény fél óra alatt volt képes kinyilatkozni, hogy a gyorshajtás különösen veszélyes...
A minisztériumokban ilyenekből külön tenyész-csoportok vannak: az ő jellemzőjük, hogy kritikus esetekben egy darab sem található belőlük...
Mondjuk ha én ilyen riporter-féleség lennék, akkor biztos megtalálnám akkor, amikor a fizetését megy fölvenni...
Orbán - ezzel a Matolcsyval - százezer munkahelyet sem lesz képes létre hozni: ezt kettőjükön kívül mindenki tudja széles e hazában...
Én benne lennék, hogy ha nem dolgozol, akkor bizonyítanod kellene legalább 10 év munkaviszonyt a szavazati joghoz. Ha a tanuló nem dolgozik, akkor így járt. Akkor már így is eltartott. A vakok, meg tolókocsis rokkantaknál ez nem állna. De aki a piálásba rokkant bele, az még ingyenes ellátást se kapjon, nem érdemli meg.
Ez nem így van. Nekem az autót sem javasolta a könyvelő, mert az APEH ránéz, hogy szükséges-e egyáltalán. Már pedig nekem nincs rá szükségem. Nem hiányzik nekem egy baszogatás a részükről.
Ha nincs mit elszámolnod ami a vállalkozás profiljába belefér, akkor gyakorlatilag szinte semmit nem tudsz elkönyvelni. Akkor pedig olyan 70 százlék ugrik.
Amúgy meg ne magadból indulj ki, mikor mások adófizetési hajlandóságát firtatod.
Volt neki ha hivatalos utra ment de ott lakott a mozi kozeleben es szepen elsetalt a felesegevel az esti eloadasra ahogy eleg gyakran szokta evek ota es hazasetaltak a film utan.,Svedorszagban nem volt eset ra hogy politikusokat vegzaltak volna az utcan elotte,se Norvegiaban ahol pl a kiraly biciklivel jart a varosban,ezek bekes kispolgari orszagok ahol a miniszterelnok ugyanolyan koztisztviselo,.mint az adougyi eloado a varoshazan.Meg a puritan ,protestans szemleletuknek megfeleloen nem illett magancelra hivatali elonyoket kihasznalni, megszoltak volna a szomszedai:-),vagy a tiszteletes a vasarnapi istentiszteleten, Olof fiam megint a pazarlas bunebe estel...
Szép új álmok. Csak az a baj, hogy az istenadta nép kurvára nem akar dolgozni. Mindig megy az óbégatás, hogy munka kellene. De amikor van valami konkrétu,m akkor a tübbség odébbáll.
Nem lesz itt ennyi dolgozó soha, még akkor sem ha dupla ennyi munkahely lesz az országban.
Nem volt miniszteri sofőrje, aki vigyázzon rá? Mert nálunk minden ilyen alkalmazottat a TEK fizet meg. Nem csak vezetni, de vigyázni is tudni kell.
Továbbá a soförség is felelősségteljes munka, és állás, és fáradság, elfoglaltság, és a miniszternek nem az a dolga, hogy egy apró megtakarítással elvonjon plussz időt, és energiát attól a makrszekértől a mikroszekérre, amit neki kormányozni a dolga.
Úgyhogy legyen a minisztereknek sofőrjük is!
Amúgy is, 9 munkahellyel több. Muszáj ez is az 5.5 millióhoz. Ezt ne feledd!! :-)))
szokasos orbani zagyvasag, amit csak a legostobabbak vélnek megvalosithato kiutnak.
miert gondolja azt barki is, hogy semmihez sem erto, folyamatos es nyilvanvalo hazugsagokkal operalo, dilettans, orszagronto, hatalomehes politikusok fel tudjak viragoztatni ezt az orszagot?
gyakorlatilag az egesz kozgazdasz szakma sikoltozik a fidesz amokfutasatol, de orban az idiotak magabiztossagaval hulyezi le a vilagot. de hat miert ne tenne, ha kozben szazezrek masiroznak egyetertesukrol biztositva őt? miert ne tenne, ha barmifele kormanyprogram nelkul az istenadta magyar neptol ketharmadott tudott szerezni szimpla hulyesegek ismetelgetesevel a 2010-es valasztason? mert ha eddig ez mukodott, akkor miert ne mukodne a tovabbiakban is? es igaza van, mukodik.
felmuvelt es muveletlen emberek, az un. "magyar politikai elit" kezeben van es volt az orszag sorsa, meg persze az istenadta nep kezeben, ami hatalmon tartja őket. es milyen jo lenne, ha 5es fel millioan fizetnenek adot, meg dupla annyit fejenkent, mint most...csak azzal ne kelljen torodni, hogy a szetrohadoban levo magyar gazdasagban a jelenlegi adoterhek, bankszektor, befektetoi bizalom, jogstabilitas mellett honnan a fenebol keletkezne tobb mint 2 millio uj munkahely.
sajnalatos, hogy a nagy magyar virtus csak arra elegendo mar evtizedek ota, hogy a magyar a magyart gyulolje, de arra mar nem, hogy jozanul, felelosen valasszon maganak vezetoket, es szembe merjen nezni önnön helyzetevel, sajat impotens politikusaival...
a finneket nem tudom, de nem olyan régen olvastam egy interjút a svéd pénzügyminiszterrel, valami középkorú fickó a képe alapján harmincas évei végén, negyvenes évei elején járhat.
Nem fővárosi, ezért Stockholmban bérel egy 37nm-es lakást. Magának.
Szegény Olof Palmet is akkor lőtték le, mikor éjszaka a feleségével hazafelé igyekeztek a moziból. Éjnek évadján, gyalog, egyedül.
A forrás az osztálytársam, aki feleségül vett egy finn lányt és több mint 25 éve Turkuban élnek. Név, lakcím, szül.hely idő nem kell?) De gugliban nézz utána, vannak még népek a Földön, akik megnéznek minden aprópénzt!
Az bartel jellegű áruadó volt és nem forgalmi, hanem kényszerforgalmi. Viszont a tizedekre nem vonatkozhatott vám, hiszen azt a paraszt nem vihette, nem forgalmazhatta a vásárokon. De ha jól megélt a 0.8 rész 40 %-ából, akkor a maradék 40%-ból megint fizetett 10%-ot. Tehát durván volt neki olyan 26-27 %-os adóterhelése, ami jelenleg már 40% fölötti.
Volt még egy adóforma, ami munkaidő alapú volt. Ennek a neve a robot. Hát naggyából kijön a mai viszony. Tehát a világ ilyen szempontból azóta semmit sem változott? :-)
Nekem erre mindig a finn példa ugrik be. Hogy Finnországban van 9 db minisztérium és persze 9 db m iniszter az élén. Na m ost egyiknek sincs saját, külön sofőrje, mert a finnek azt állítják, hogy ha valaki egy olyan egyszerű szerkezetet mint egy gépkocsi nem tud elvezetni, - az nem képes egy sokkal bonyolultabb minisztériumot sem!
Én, ha egyszer (nem érem meg azt az időt...) takarékoskodni kezdennének kis hazánkban, - egyből a sok szóvivőtől válnék meg, magyarul kirgnám őket.
Miért nem tud egy miniszter kiállni és beszélni. Na és ha raccsol, na és ha sejpít pöszög. Akkor is az én miniszterem. Most, kiáll egy szóvivő mondjuk bruttó 800 ezerért és akkorát hazudik, hogy megreped a mennyezet. Minek? Ezt a minisztere nem tudja?
A legszebb, amikor a fővárosi köztisztasági vállalat - vagy hogy hívják, - helyettes (!) szóvivője beszámol arról, hogy enyi meg ennyi köbméter szemetet takarítottak ki a munkatársaik a békés tüntetők után. - Kidobott pénz, egy magánkézben lévő vállalat csak a legszükségesebb esetben fizetne ezért egy plusz alkalmazottat.
Már az is egy blődség és csúsztatás, hogy csak az szja-t tarják egyes politikusok adónak!
Az ÁFA adóviselője a végső fogyasztó, (felhasználó) a jövedéki adóhoz hasnlóan. A ki egy kiflit vesz az már adófizerő. A közelmúltban néztem egy egy amerikai interjút, Norvégiáról volt szó, azt mondta egy ami, nemszerene olyan országban élni, ahol 12% ? az ÁFA. (FORGALMI, HOZZÁDOTT ÉRTÉK stb. adó) Nálunk ez általánosan 27%! Marha drága az államunk! Ráadásul az ÁFA bevétel többszöröse az szja-nak.
Visszamehetünk akár Koppányig is. Mikor jut el a tudatunkig az, hogy nem a múlton kell keseregni, hanem tenni kéne valamit??? És nem szétlopni az országot (ez vonatkozik minden politikai színtársulatra)?
Az elnevezés eleve jó. Az ősi vámot (általános forgalmi) kéne visszahozni. Na nem 10-27, hanem 1-4 %-os kulcsokkal. És nincs visszaigényelgetés. Ha valaki forgalmaz, elad, mindenképpen fizet és csóközön. (Jesszus! Még ilyen un-ortodox gondolat! :-)))