Kínagyítva jól látszik a bal oldali négy zöld kondi felirata. Felülről lefelé: 100/50V, 10/250V, 100/50V, 10/250V. Jobb felső= 220pF? (Első számjegyét takarja egy vezetékpár.)
Most szerelem be a sztereó lejátszási korrekciós tagokat a StellaMaster clone, átépített mono fejegységembe. Egy netes fotóról már leolvastam a "playback" -re vonatkozó ellenállás értékeket, de a zöld kondenzátorokét nem tudom.
Szerintem nincs a 19, vagy a 38-as sebességre többféle lejátszófej, csak a korrekciók különbözőek. A Bogen 2,4mm-es butterfly play head-en kivül amúgy sem sok más fej férne be oda :)
Azért megjegyzem, hogy szerintem ez egy uutángyártott görgő lehetett, mert két éve még nagyon jól mézett ki, pedig a magnó már akkor 30-40 éves lehetett.
Szerencsére már megjött az USA ból két utángyártott gumi bevonat, meglátom, hogy azok milyenek lesznek.
Ott cseszték el, hogy a görgőket nem az AKAI-tól vásárolták. Nemrég járt nálam egy GX-260D, annak semmi baja sem volt némi kontakthibától eltekinve. Még a szíjak is jók benne, de nem csoda, hisz még csak 45 éves.
Terveim szerint a kiszerelt sync head kerek réz tartóját lemásolom és a Bogen butterfly playback head furatához átméretezem. Ez kb.2mm-el előrébb van, de egyik barátom ezt meg tudja csinálni. Majd levágja a Bogen fej túlnyúló alsó árnyékoló bukolatát is, aztán beíllesztem az egészet a helyére.
Nagyon érdeklõdõen olvastam a Stellavox-on szereplő témáit. Mivel francia vagyok, a magyar fordítás valószínűleg hozzávetőleges lesz ...
Nemrégiben végeztem el ezt a változást (az olvasó és rögzítő fej számára). Ha a Bogen mágneses fej Braun TG1000-ből származik, akkor a fej pajzsának vastagságát a rögzítésnek megfelelő oldalra kell csökkentenie. Ezt egy apró marógéppel csináltam, hogy sima felületű legyen. Akkor rá lehet ragasztani az SHD koronára egy speciális fém ragasztóval (a Loctite 480-at használtam).
Mono 19cm/sec fejegység átépítése csak sztereó 38cm/sec lejátszásra...a szinkronfej helyére kerül a görgő, a monó Bogen fej helyett pedig egy Bogen butterfly playback head.