A gazdasági tárca egy friss anyaga szerint tovább nem halasztható a nyugdíjrendszer átalakítása, ezért több változtatást is felvetnek. Az [origo] által megtekintett tervezetben előkerül a rugalmas nyugdíjkorhatár, a bankok nélküli önkéntes nyugdíjpénztárak ötlete, az alapnyugdíj és a sokat vitatott svéd modell is. Ez utóbbi képezi a kormány nyugdíjtervének alapját, de szimpla átvétele a nyugdíjak csökkenésével járhat együtt.
orbán ezt nem tudja okosan kezelni, mert orbán hülye és hatalommániás. Ha pedig a nyugdíjakhoz hozzányúl, azzal a saját f...ába harap, mert elveszíti a szavazói nagyrészét. Az unióból való kilépés gondolatánál nagyobb tömény állatságot meg még nem találtak ki amióta világ a világ!
Az én tapasztalaim szerint nem erről van szó. Ennél sokkal rosszabb a helyzet sajnos.
A fidesz rátapintott egy-két olyan pontra ami sok embert elinditott egy nagyon rossz úton.
Pont ez is a legnagyobb bajom a fidesszel.
Elhintettek pár dolgot, mint pl. leszámolnak a buzikkal, cigányokkal, globáltőkével (értsd zsidókkal), kommunistákkal és ez már szinte mindenre elég. Innentől nembaj, ha lopnak, nem baj, ha hiányt csinálnak, nem baj, ha adókat vetnek ki, mert az, hogy másokat lehet gyülölni, sőt rosszat tenni neki - legalábbis elméletben - az már mindent megér.
Nos én sem akarnék rosszat irni a fidesz hivőkről, de kénytelen vagyok. Rosszindulatú, gonosz, gyülölködő népség. A vezérük meg aljas, mert erre épit.
Re: "A szaktárca szerint erről a piacról ki kellene zárni a bankokat és a biztosítókat, melyek jelenleg egyértelműen uralják a szektort."
És kiflicsücsök isjárjon mindenkinek alanyi jogon, közpénzből, csak a pékeket kell kizárnia beszállítói körből, mert van pofájuk hozzá, hogy "jelenleg egyértelműen uralják a szektort."
Gabika, Gabika... Nem tudom, ki szeret még téged, de hogy nem az eszedért, az biztos...
Aki elnegy, az szavaz, mert nem kötelező. Aki nem, az egyátalán nem biztos, hogy a bolsikra szavazott volna, ha kötelező elmennie. De ezt tudjátok. (Remélem.)
Hát nem utódpárt? Maguk mondták ki. Az a primitív aki nem ismeri el, vagy nem tud róla. Aki utórpártja a bolsevikoknak aki embereket írtottak, raboltak ki és tettek nyomorulttá, az bizony viselje a jelzőt, ha fáj is!
A gyözelem meg azt jelenti mindehol a demokratikus világban, hogy aki nyert az mondja meg mi legyen. Tudom, nektek jobb lenne a népidemokrácia, de az megbukott!
Képviseleti demokráciának hívják. Én elhiszem, hogy jobban tetszett mikor tíz százalék érdeke miatt évtizedekre nyomorba döntötték a 90%-ot, de az népidemokrácia volt, eléggé anakronisztikusan. Megszűnt, mert lemaradtunk a világ azon részétől is, akit a háború előtt utcahosszal előztünk, de nem lettek a bolsik áldozatai.
Nem a közvéleménykutatások számítank, hanem a szavazatok.
Abban meg kétharmada van a fidesznek. Kinek az akarata érvényesüljön? Vagy a bolsik alatt, nem bolsik akarata érvényesült? Nektek fogalmatok nincs a demokráciáról, a népidemokráciát kivéve.
A következő választásomn meg a Jobbiké fog. Nagy eséllyel, de minimum kormánytényezőként.
ezt már lejátszottuk nem? Akik elmentek szavazni, azoknak a 2/3-a a fideszre szavazott. El kellett volna menni azoknak is, akik otthon kapáltak a kis kertben. Most aztán mehettek jeget aszalni.
(2a) Öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő is, aki a) legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik, és b) azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják, a Tbj. 5. § (1) bekezdés a)-b) és e)-g) pontja szerinti biztosítással járó jogviszonyban nem áll. (2b) A (2a) bekezdés tekintetében jogosultsági időnek minősül a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal, valamint a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő.
Az egyetem, főiskola nem számít bele a jogosultsági időbe, a gyes, gyed viszont igen.
Nem a közvéleménykutatások számítank, hanem a szavazatok. Már ha van még értelme, lehet, hogy csak a fidesz győzhet és kész! Mibe kerül addig módosítgatni a törvényeket? Már láthattuk eddig is :(
Az állami egészségügy így is-úgy is nagy bajban van. Hálapénzként így is kellett fizetni az ingyenes egészégügyért. Most egy részét hivatalosan fogjuk odaadni legalább. :D:D:D:D