6369 fős kormányzati létszámcsökkentésről döntött a kormány – jelent meg a szerdai Magyar Közlönyben. Az elbocsájtásokat január 18-tól kell teljesíteni.
Érdekelne, hogy hogyan mérnéd például a következő szakmákban a teljesítményt, és kit rúgnál ki. Mondjuk legyen Kovács Ilonka könyvtáros, Szabó Tibor rendőrjárőr és Kiss Béla mentőápoló. Ha Kovács Ilonka 132 könyv helyett csak 117 könyvet kölcsönözne ki havonta az olvasóknak, akkor kirúgnád? Ha Szabó Tibor az utcán sétálgatva csak 2 zsebtolvajt fogna el a havi 5 helyett, akkor repülne? Ha Kiss Béla "csak" 8 embert mentene meg havonta 10 helyett, akkor Ő is mehet isten hírével?
Így van, több mint 150 ember. S tényleg van aki nálam is többet hozott. Másnak meg nem ez a dolga. Ha elvégzi jól, azt miare alkalmaztuk, akkor minek kirúgni?
Egyébként meg volt olyan is, aki nem hozta az elvárt eredményeket, az a következő hónaptól mehetett munkát keresi.
Szóval ez az a motiváció, ami hiányzik a közszférából pl.
Aha, es ezt az 1 M EUR Te szemelyesen, teljesen egyedül megtermelted....
Aha... persze...
Csak nem Szent Peterhez vagy Mozeshez van szerencsenk?
es ha a ceg havi bertömege 300 K EUR, akkor az minimum 150 dolgozot jelent... Ezek szerint ha a 0-hoz kepest te termeltel 1 M EUR-nyereseget, akkor 149-en nem csinaltak semmit sem... nem kene öket most azonnal kirugni ? :-=)
Jó, ezzel mit akarsz mondani? Én is ismerek ilyent is, meg olyant is.
Azt elismerem amit írsz, abban benne van jó nagy adagban a magyar ember mentalitása is, de benne van az elmúlt húsz év liberális vadkapitalizmusa, a szaábályozatlanasága, sé a felelősségre vonások elsumákolása.
Ismerek pár vállalkozót, akik minimálbéren tengődnek, és tényleg szar lehet nekik, mert az egyik tavaly csak Balira jutott el, a másik meg épp most cserélte az Audiját újabb típusú Audira, fogorvos szomszédom 2 szintes házat és két kocsit tart fenn minimálbérből és még sorolhatnám, plusz járok piacra, kisboltokba, stb.
Számlát utoljára akkor kaptam, ha új helyre mentem be, bizos adóellenőr fejem volt, ha már láttak ott párszor, akkor még csak meg sem próbálnak adni.