Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FeZ_ Creative Commons License 2020.05.04 0 0 726

Komplett lámpám szinte biztos, hogy van, megyek megnézem.

:-)

Előzmény: simist (725)
simist Creative Commons License 2020.05.04 0 0 725

Sziasztok. Van egy 1995-ös Citroen ZX D 1.9 Kombi autócsodám. Keresek hozzá jobb és bal hátsó lámpabúrát.

simonistvan69@gmail.com

Dubov Creative Commons License 2020.03.27 0 0 724

Központizár vezérlő érdekelne. Néha szokott rakoncátlankodni.

Előzmény: Petya.,23 (723)
Petya.,23 Creative Commons License 2020.03.26 0 0 723

Sziasztok!

A karosszériából már csak motorháztető és kombi csomagtartó ajtóm van.

A hamutartó elvileg megvan valahol, de meg kell néznem. Hétvégén megpróbálok kijutni a telekre.

Írtam egy listát hogy kb. mik azok amik vannak, de könnyen meg lehet hogy olyat írtam ami

már nincs meg, és olyan ami még megvan.

•  kárpitok
  •  ajtókárpitok
  • ajtókárpitok
  • belső műanyag alkatrészek
  • műszerfal (csupaszon)
  • külső kilincsek, fogantyúk
  • ablaktörlő motor, első-hátsó,
  • központizár vezérlő
  • biztosítéktábla
  • különböző relék
  • fűtéskonzol
  • kopott kormány, légzsákos
  • ABS vezérlőegység
  • komplett kerékagy, féktárcsa, fék munkahengerrel, lengő villával
  • motorháztető, csomagtartó ajtó
  • üzemanyagtank, szivattyú nélkül de szint jeladóval
  • tanksapka
  • csomagtér roló
    • két első rugó
    • hűtőventillátor
    • hátsó lámpák, nem kombi egy pár
    • fékcsövek
    • bal tükör
    • jobb tükörlap
    • aksi tartó
    • fűtéskonzol-radiátorral
    • bowdenek
    • főfék munkahenger
Előzmény: Dubov (722)
Dubov Creative Commons License 2020.03.25 0 0 722

Petya, hol laksz?

Dubov Creative Commons License 2020.03.25 0 0 721

Nekem küszöb kellene XD karosszériás most kapta szét a küszöb off.

Driver42 Creative Commons License 2020.03.24 0 0 720

Üdv! A hamutartó érdekelne erősen, ha még megvan!

Előzmény: Petya.,23 (719)
Petya.,23 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 719

Sziasztok!

Van pár alkatrészem 96-os 1.4i zx-hez.

Ha valakinek vmire szüksége lenne írjon megbeszéljük, nekem már sajnos fölöslegessé vátak és csak a helyett foglalják.

Üdv, Petya

Dubov Creative Commons License 2020.02.24 0 0 718

FeZ, működik fainul a reflektor! Kicsit be kellett járatni :)

Köszi, a segítséget!

Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 717

Köszönöm FeZ!!!!

Előzmény: FeZ_ (716)
FeZ_ Creative Commons License 2020.02.23 0 1 716

Tükörállító kapcsoló

Előzmény: Dubov (715)
Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 715

Na majd most!zxzx1

Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 714

Nem a saját kocsimról fotó, mert jelenleg melóban vagyok a kocsi meg otthon de erre ez lenne az. Pirossal bejelöltem.

Meg szeretném ezt is megkérdezni, akkor h milyen jelzések, a második képen.

Köszönöm a válaszod.

FeZ_ Creative Commons License 2020.02.23 0 0 713

Képet csinálj róla !

Előzmény: Dubov (712)
Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 712

Bocsi, az ablaktörlő bajusz alatt egy kicsivel lejjebb található ez a fel, le, jobbra, balra mutató jel a gombon.

Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 711

Lenne még egy kérdésem, van egy gomb amin olyan jel mint egy + jel, csak felfelé is, lefelé is, jobbra, balra, is mutat egyszerre. Ez a gomb mii indít be, vagy mire használható?

Az ablaktörlő bajusz felett található, a km-er és a fordulatszám mérő órától jobbra.

Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 710

Bakker, hát ha magam felé húzom akkor nem kapcsol át. Olyan mintha fénykürt lenne. Meghúzom magam felé elengedem és visszaáll ahogy volt.

Azért már ez is jó h legalább azt tudom, h a sőfőr ülésben ülve, magam felé kell húzni a bajuszkart. Majd kísérletezek vele, hátha de eddig nem sikerült átkapcsolni.

Remélem nem kell szerelőhöz vinni, ha még is akkor ezt sima autószerelő is megtudja csinálni? Vagy valami speckó szerelőt keressek?

Köszönöm a választ FeZ.

Előzmény: FeZ_ (709)
FeZ_ Creative Commons License 2020.02.23 0 1 709

Itt hátrafelé húzva kellene átkapcsolnia a "refire". Picit húzva meg lehet villantatni, ha ügyes vagy, de rendesen meghúzva át kéne kapcsolnia. 

Előzmény: Dubov (708)
Dubov Creative Commons License 2020.02.23 0 0 708

Sziasztok!

Ma vettem egy citroen zx avantage-t. Sajnos nincs hozzá kézikönyvem. Szeretném megkérdezni, h a reflekort hogy lehet rákapcsolni? 

A bal oldali bajuszkapcsolón, tekerek kettőt előre, eddig oké,  hátrafelé húzom a bajuszkart akkor az a fénykürt, előre tolni nem lehet a bajuszkart, mint mondjuk másik típusú kocsiknál ahol ugye a bal oldali bajuszkar előretolásával lehet a fényszórót bekapcsolni. Valami nem működik jól?

Előre is köszönöm a segítséget.

FeZ_ Creative Commons License 2020.02.21 0 0 705

96-ban még nem szabvány OBD csatis volt szerintem. Két pin-es diag csatik vannak az aksinál levő dobozban, többféle színben, mindegyik szín máshoz. (motorvezérlő, klíma, ha van, abs, ha van, stb)

Előzmény: ScooterBoy (704)
ScooterBoy Creative Commons License 2020.02.21 0 0 704

Sziasztok.Megtudná valaki momdani nekem hogy hol van az OBD2-es csatlakozó a Citroen zx 1.4i-be 96-os évjárat ha egyáltalán van benne?

BaGira-79 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 705

10FS 5Q a motor. 

Előzmény: BaGira-79 (704)
BaGira-79 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 704

Lenne viszont egy fontos(abb) kérdés:

Szükség volt egy másik autóra, hát úgy alakult, hogy lett még egy. ZX. '93-as, még a "Premiere" felirat ott van az oldalán. 1,4 benzin, feltehetően karburátoros (még nem néztem meg a motorkódot).  Szépen ment egész addig, amíg teli nem tankoltam. Azóta viszont kb 1/4 gáznál szabályosan ugrál a fordulat le-föl. Alatta/fölötte működik. A benzinszint-jelző is elég nehezen éledt fel. 

BaGira-79 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 703

Azt én is észrevettem, hogy nem lehet a négy kereket az autó hossztengelyével merőlegesen elfordítva, oldalazva parkolni vele. 

De mivel, sok kevés és drága kivételtől eltekintve, az átlagos autók hátsó futóműve egyáltalán nem fordul el, egy minimális is észrevehető. 

De a lényeg: ha ez nem létezik, akkor az enyémnek olyan baja van, amivel minimum már fejre kellett volna állnia vagy valaminek szét- esetleg lehullania róla. 

Bár én is olvasok érdekes dolgokat a típussal kapcsolatban. Az enyémben pl van légzsák, de nem állítható a kormányoszlop - nagy bánatomra, citroenosan kényelmetlenül áll a volán, de a hátsó ülés sem állítható.. 

Előzmény: FeZ_ (702)
FeZ_ Creative Commons License 2019.07.10 0 0 702

Ahogy írtam az előző hozzászólásomban, hogy: írnak ilyeneket, ez azt jelzi, hogy olvastam róla én is. Ettől még effektíve nincsen passzív kormánytengely a ZX-ben, ahogy azt az oldal említi. Ha meg lenne, akkor a 306-ban és a Xsara-ban is kell lennie. (kellene, de azokban sincs)

Amúgy felőlem mondhatjuk azt, hogy van, ha ez téged megnyugtat, de igazából a híd csak a hídszilenten tud némileg mozogni, de ahogy írtam: ezt passzív kormányzásnak hívni komoly beképzeltség és akkor ilyet más gyártó is írhatna nyugodtan. 

Azon az oldalon amit linkeltél, meg van más tévedés (vagy elírás) is, akár ez is lehet(ne) az.

Előzmény: BaGira-79 (701)
BaGira-79 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 701

Persze, meg a Xantia-nak sincs. Igaz, abban aktív nincs, de nincs. 

"Mechanical innovation was not completely dead however - the rear suspension incorporated a passive rear steer axle which enabled the ZX to outhandle most of its rivals while still offering the kind of ride quality for which Citroën is renowned." (http://www.citroenet.org.uk/passenger-cars/psa/zx/zx1.htm

Előzmény: FeZ_ (700)
FeZ_ Creative Commons License 2019.07.10 0 0 700

Ja, írnak ilyeneket, azonban 4 db szilenttel van rögzítve a híd, ami meg önmagában elég merev, semmi kanyarodási képesség. Amúgy ugyanilyen a 306 hídja is, a Xsara hídja is, azok is "passive rear axle steering"-esek ?

Mert hogy mitől lenne az, fogalmam sincsen. Max a gumikon tud mozogni kissé a híd, aztán ennyi. Bár ugyanilyet tud egy csomó más gép is akkor. De persze a mérnökök okosabbak mint én, nem is kérdőjelezem meg a tudásukat, de egy hangyafasznyi hídmozgást passzív kormányzásnak hívni elég nagyképűség szerintem. 

Előzmény: BaGira-79 (699)
BaGira-79 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 699

Azt ne mondd, hogy nem létezik...

Úgy fordultam be vele valamelyik nap is, hogy a kilincs előrébb volt, mint a fényszóró. 

De az első úton, miután megvettem, akkor is éreztem, hogy kifordul alóla a hátulja. Mivel nem recseg, nem nyikorog és mind a négy kerék a helyén van, ez csak a "passive rear axle steering" lehet. 

Előzmény: FeZ_ (698)
FeZ_ Creative Commons License 2019.07.10 0 0 698

Azért az a hátsókerék kormányzás barokkos túlzás. ;-) 

Jó kis kocsi amúgy, de lassan kikopnak teljesen. Mondjuk gyakorlatilag ez utoléri az összes típust előbb-utóbb.

Előzmény: BaGira-79 (697)
BaGira-79 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 697

Nagyon kevés maradt már belőlük. 

Nem túl jellegzetes külsejű autó. Műszakilag meg csak a hátsó kerék kormányzás, ami extra. 

Bár én szeretem. 

Egy francia család megelőzött a múltkor, rá is tapadtak az ablakra, úgy nézték. 😀

Előzmény: RobZX (696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!