Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.03.06 0 0 22

Azert mert nem lesz az elso par probalkozas tokeletes, nem jelenti, hogy elpocsekolt...

 

Kaposztas-kolbaszos pogacsa... soha nem hallottam rola!  Leirnad a receptjet?

Előzmény: sund (21)
sund Creative Commons License 2012.03.06 0 0 21

Köszi a lelkesítést. Igazad van, amennyibe került a gép, pár kiló elpocsékolt liszt meg vaj nem oszt, nem szoroz... Hétvégén összedobok egy káposztás-kolbászos pogácsát, meglátjuk mi sül ki belőle a szó szoros értelmében. Dolgomat nehezíti, hogy Norvégiában élek, így a jó magyar paraszt helyett valami chorizo féle kerül a tálba és a káposzta is valami génkezelt holland szemét lesz a házi helyett....

Előzmény: ZsuR (18)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.06 0 0 20

Egy sajat tapasztalat, hogy a liszt-vaj osszekeveresnel ne legyen lisztes az egesz konyha - egy konyharuhat szoktam raboritani a gepre...

Előzmény: colizoli (17)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.06 0 0 19

:))  Orulok, hogy nem egyedul vagyok a velemenyemmel... :))  Persze olvasni kellett volna elobb es nem csak irni :))

Előzmény: colizoli (17)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.06 0 0 18

Azt hiszem, a legjobb a sajat tapasztalat.  A jo recept leirja, hogy a tojas habot addig vered, amig kemeny lesz a habja, vagy puha... van video a youtube-on rola... de ha probalkozol vele, rajossz, nem kell a pontos ido.  Par tojas feherje a talba, es vered. Megallitod, megnezed... biztos lesz olyan, hogy tulvered, legkozelebb jobban fogsz figyelni :))

 

A lenyege, hogy te erezed, ne stopperral csinald. :))

Előzmény: sund (16)
colizoli Creative Commons License 2012.03.06 0 0 17

Általában ezt nevezik tapasztalatnak, Szerintem még senki se állt még a gép mellett stopperrel a kezében, hogy meddig tart a tojásfehérje felverése.

Általában a tojásokat (egybe,feherje,sárgája) lehet verni idötlen idökig, te  hamarabb fogod megunni a gép zakatolasat.

A tejszin már érzékenyebb, amellet tapasztalatlanként nem árt ott állni, mert vaj lehet belöle, amugy meg látni fogod,hogy folyékony-e még vagy már szilárd. Arrél akkor nem is beszélek, hogy néhány mousseba meg félig felvert tejszin kell.:))

Jol összdolgozva, meg azt jelenti, hogy egynemü az anyag, ezt általában lassu fokozaton érdemes csinalni, mert utana lehet takaritani az egesz konyhát.

Remélem segittetem.

 

Sok sikert es kellemes probálkozást.

 

Üdv

 

colizoli

Előzmény: sund (16)
sund Creative Commons License 2012.03.05 0 0 16

Igen, rosszul fogalmaztam. Igazából az idő tényező érdekelne.... Amitől kezdő férfi szakács/cukrász/pékként kiver a víz, azok a következő, szakácskönyvben olvasható szösszenetek: "majd jól összedolgozzuk"...."habosra keverjük" (mennyire????????)... "az élesztőt kicsit felfuttatjuk"....Szóval hülyegyerek recept kellene: x gramm y ....kettes fokozaton.....nyolc perc...

Előzmény: ZsuR (15)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.05 0 0 15

Nem kell hozza kulon recept, abban segit amit eppen csinalsz.  Habot ver, kever, dagaszt... a szokasos recepteket.

Előzmény: sund (13)
ZsuR Creative Commons License 2012.03.05 0 0 14

Nekem egy nagyon oreg Braun van - es bizony nem panaszkodom ra... tokeletesen teszi a dolgat evek ota.

Előzmény: H_G (4)
sund Creative Commons License 2012.03.05 0 0 13

Szevasztok! Most tettem szert egy Kenwood KM020 tipusú konyhai robotgépre. A specifikáció alapján (1500W, 6.7 literes tál, dagasztó funkció...) alkalmasnak tűnik nagyobb mennyiségű tészta (pogi, pizza, linzer, piskóta...) elkészítésére. Ha valakinek van hasonlója, főleg az erősebb Kenwood Major/Chief sorozatból, kérem ne habozzon recept ötleteket megosztani velem. Szép napot mindenkinek és köszönöm!

colizoli Creative Commons License 2011.12.14 0 0 11

Miert, a sörcsap a szobaban van? Tudsz am elni.:-))

Előzmény: Törölt nick (10)
colizoli Creative Commons License 2011.12.13 0 0 9

Eleg jo alternativa a Kenwood a Kitchen Aiddel szemben es kb a felebe kerül.

Előzmény: Berlusz Móni (0)
colizoli Creative Commons License 2011.12.13 0 0 8

Egyetertek. Meg ipari hasznalatban is eleg jol birja.

Előzmény: H_G (4)
colizoli Creative Commons License 2011.12.13 0 0 7

Es a hideg sört hogy hozzod ki a konyhabol?:))

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.13 0 0 5

Egyetértünk, megbízható márka

Előzmény: H_G (4)
H_G Creative Commons License 2011.12.13 0 0 4

Ha botmixer, akkor Braun.

 

 

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (3)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.12.13 0 0 3

Ezt a tipusú Philips rozsdamentes botmixert nem ajánlom.

Nehéz, és nehezen vehető le a szára.

http://www.edigital.hu/Mixer_turmixgep/Philips_HR_1371_botmixer-p42220.html

 

Sokféle extrával árusítják ugyanazt a botmixert.

Tudorka-7 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 2

Ha a kollekció méretedre való kiskötényt is tartalmaz, jól jártál :)

Előzmény: Törölt nick (1)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.12.13 0 0 0

Van néhány 0 egy Kitchen Aid gép ára végén... :)

 

 

Tudorka-7 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 topiknyitó

Közeleg a karácsony, irány a konyha....:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!