Este nyolc óra után köteles lenne a kiskorú gyermek közterületen történő felügyeletéről gondoskodni a szülő – ezt javasolja Kőszegi Zoltán fideszes képviselő a családok védelméről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványában. A polgári jog szerint kiskorú minden 18. életévét be nem töltött személy
így van. (nem sokszor szoktunk mi egyetérteni, inkább sose :)
de az, hogy mások véleménye alapján egyenbirkákat termeljünk, az nekem nem elfogadható, nem véletlen, hgy pont ennek az ellenkezőjére neveltek a szüleim amiért nem tudok elég hálás lenni.
se birkákat, se érzelemmentes, örömtelen robotokat nem szeretnék a társadalomban látni igazán, leszámítva a szükséges párat, azt pedig, hogy hozzájuk igazodjunk, na azt végképp nem
Na, ezt tényleg tanítani kellene, ugyanis nem más, mint a tökéletesen függő ember hitvallása, a dependens-krédó... komolyan irigylem ezt a megfogalmazást, ennél szabatosabban nem lehetne összeszedni azt a hitet, hogy az ember önmagában a nagy semmi, csak a mások által látott képben létezik...
Nézd, jogod van hozzámindaddig, amíg a saját életedről és a saját érzelmeidről van szó. Ezen túl meg azt gondolom, hogy a csak racionális ember fél lábon áll a világban, mert az emberi lény az az értelme és az érzelmei összessége. Igazándiból azok a dolgok müxenek, amiben az ember ésszel-szívvel van benne...
sohase higgyék azt, hogy számít, ők milyennek tartják magukat, az számít, milyennek tartja őket a külvilág.
erősnek, sikeresnek kell látszani, akkor van esélyük az életben, egyébként semmi. a lényeg a mérhető boldogulás, a státusz, az anyagi helyzet, a külső, az erő, a siker---a többi elvben fontosabb, de extrém példáktól eltekintve (mondjuk óriási tudományos teljesítmény, stb.) a kutya sem fogja megbecsülni.
magasságos, ti azt hiszitek nekem az a bajom hogy nőt kerestem és nem találtam??
Látod, én mutatóban sem hiszek ilyent, az ugyanis természetes dolog lenne... a repkedő sültgalamb igen ritka jószág, mással mindennel meg az szokott történni, hogy az ember keres, és nem talál, de tanul, tapasztal, majd tovább keres, és talál. Párt, állást, négylevelü lóherét, akármit...
Na, veled e témában az előadásaid alapján láthatóan nem ez történt, hanem előadod a sündisznó, b+ a fogkefédet effektet, és bezárkózol a ráció elefántcsonttornyába, alsórendűbbnek, feleslegesnek, rossznak bemutatva az érzelmeket meg élvezeteket.
szerintem az említett egyedeket felnevelők az alkalmatlanok, persze ebben a topicban nincs olyan, ez magától értetődik, de azért léteznek ilyenek szép számmal.
amúgy elárulom nektek, hogy a józan ész hiánya, a valóság tagadása nem érdem
"csak leírom, milyenné nevelték a szülők a fiatalokat, főleg a lányokat."
hát ezt pont nem te írod. természetesen széleskörű olvasmányélményeid alapján is alkothatsz véleményt, csak aztán az a valós tapasztalatokkal szemben nem áll meg.
mint moldova írója aki lement a munkások közé, aztán megírta, hgoy a dolgozók célbalőnek a hegesztőpisztollyal
nem tudom a többiek mit hisznek, nem vagyok én távolbalátó.
saját állításod szerint vagy alkalmatlan arra, hogy érdemben véleményt mondj bármiféle gyermeknevelési kérdésekről. Van a családomban egy hozzád hasonló mentalitású hölgy, bitre ugyanazokat mondod, amiket ő szokott volt. Neki ismerem a motivációját, te azt irkálsz ide amit akarsz, súlytalan marad.
terméeszetes a partvonalról mindenki azt ordibál be amit akar