Kormányváltás után visszamenőleges hatállyal ki kell mondani, hogy az alkotmány nem változtatható, csak népszavazással. Kész. Ha ezeknek lehetett, a cél érdekében meg kell tenni.
Egyébként támogatom, hogy Magyarország legyen az ország neve, teljesen felesleges beégetni az államformát a névbe, meg senki nem használja azt a bikkfanyelvet a hétköznapokban, amin az ország mostani neve is van.
Ezzel együtt bőven ráérne mindennek a cseréje addig, amíg nem kerül többletkiadásba, most is párhuzamosan fut a két név, és nincs belőle semmi gond.
Szerintem meg olyasmin érdemes háborogni, amin lehet valós fogást találni, különben az ilyen fals fogások elveszik a valósak élét is. Mert rögtön legyinthetnek és azt mondhatják, például ilyen ótvar dolgokkal támadnak. Gúnyosan röhögnek a legyintés mellé és igazuk lesz.
Az viszont igaz, hogy lehetne egy új Rákóczi-képet fösteni az ötszázas címletre, ha jól tudom, mostanában felbukkant több kitűnő föstőművész is az alaptörvénnyel kapcsolatos pályázatokon.
Amúgy melyik bankjegyet akarod lecserélni? Előkaptam egy öccájast, ezen csak a Budapest felirat tűnik gyorsak avulónak, a kibocsátó bank az nemzeti, a pénznem be lett betonozva, a sárospataki vár áll még, a bankjegyhamisítást is nyilván bünteti a törvény még egy darabig, Rákóczi meg ugyan kuruc, de nem került még célkeresztbe. Budapest meg lehet majd rövidítés is, pl. BÖSZ - Unortodox Dunamenti és Alcsúti Puskás ferenc Sarkalatos Területe. Nemzeti.