Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 99

Hja kérem,ahol nem kell nagy állami vízfejet eltartani,ott jut pénz modernizálásra ....

Valahol olvastam,az állami opera 1000 alkalmazottal,900 külsőssel dolgozik,a milánói Scala meg 1200 fővel .

Valahogy nálunk mindenhol olyan érdekesen alakulnak a létszámok ,ahol állami csecsen kell lógni .

Előzmény: Powersystem2 (97)
Powersystem2 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 98

Már rég nemcsak az OSZK-ról van szó

Előzmény: Törölt nick (86)
Powersystem2 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 97

A külföldi könyvtárak főleg pl a hollandoké fényévekre van tőlünk mind felszereltség mind pénz terén. de ahogyan írták nem tudod, hogy miből áll egy könyvtári munka én igen

Előzmény: Törölt nick (91)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.11.16 0 0 96

A grazi egyetemi könyvtár nem nemzeti könyvtár, mint az OSZK. Összehasonlítani csak más országok nemzeti könyvtáraival lehet, mert azokkal egyforma a feladatuk.

Előzmény: Törölt nick (92)
TracerT Creative Commons License 2011.11.16 0 0 95

kár, hogy lövésed nincs, mit csinálnak az ott dolgozók. ISSN iroda, ISBN iroda, ISMN szolgálat, köteles példány szolgálat, Könyvtári Intézet, Magyar Elektronikus Könyvtár,  könyvtárközi szolgálat, ODR stb. s mindezt azért, hogy amikor a nehéz sorsú leánygyermeked eljut a diplomaírás időszakába, akkor hozzájusson az összes, számára szükséges szakirodalomhoz. (a felsorolt szolgálatokban, irodákban dolgozók nem közvetlenül az OSZK látogatóit, olvasóit szolgálják ki, hanem az ország valamennyi könyvtárát, illetve a teljes hazai könyvtárügyet.)

Előzmény: Törölt nick (91)
Terra Kotta Creative Commons License 2011.11.16 0 0 94

Arról se feledkezzünk meg, hogy az OSZK az egész magyar könyvtári hálózatnak a szakmai módszertani központja, ők készítik a dokumentumok címleírásait, ők recenzeálják a frissen kiadott könyveket, segítendő az összes magyar közkönyvtár dokumentumbeszerzését, és persze az OSZK gyűjti és dolgozza fel a teljes magyar kiadást ill. a magyar vonatkozású, külföldi kiadásokat...

Rengeteg munka folyik ott, nem csak az olvasószolgálat, de mondjuk csak ez utóbbi az, ami látszik...

Előzmény: asta (90)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 93

Nézem az ELTE könytárait,rendesen széttagolt,kell is hozzá 200 könytári alkalmazott ....

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 92

Gráci egyetemi könyvtár nagyjából ugyanakkora,(egyetemi könyvtár állománya körülbelül 3 millió nyomtatott kötetet tartalmaz, több mint 2000 kéziratot, 1200 ősnyomtatványt, számos tudós hagyatékát, és körülbelül 1400 folyóiratot),és ott elég 120 fő dolgozó ....

Előzmény: asta (89)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 91

Vergődj csak,az 500 alkalmazott a 40 ezer beiratkozott olvasójegyes,napijegyes  látogatóhoz képest sok .

Mondom,hasonlítsd össze külföldi könyvtárakkal a létszámot,akkor talán megérted .

Előzmény: asta (90)
asta Creative Commons License 2011.11.16 0 0 90

Jellemző, mihez hasonlítod....Érdemes lenne egyszer megnézned ... sok túrista látogatja a világ minden tájáról.

Más olvasni róla és más látni, pláne dolgozni is ott.

Előzmény: Törölt nick (87)
asta Creative Commons License 2011.11.16 0 0 89

Az igaz, de ott 10 millió magyar tulajdonában levő, és 15 millió magyar értékes és pótolhatatlan kulturális emlékeit őrzik. Többek között. Diákok, kutatók bázis könyvtára.

Lehet, hogy ez neked semmit nem jelent, nekem meg igen.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 88

Hát a 2004-es statisztika szerint évente jó,ha százezren látogatják .

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 87

Tudod,bordélyházban sem jártam még,attól még tudom,milyen a kurvák élet ...

Nyilvánosak a könyvtár statisztikái amúgy,így az internet világában nem jelent különösebb nehézséget olvasni róla .

Hirtelen ez,bár nem a legfrisebb,a forgalom részt olvasd el ..

http://epa.oszk.hu/01300/01367/00127/104.htm

Előzmény: asta (84)
asta Creative Commons License 2011.11.16 0 0 85

Erről van szó.:O((

És hogy kinek mi kedves, nagyon jellemző .... azért állunk így, ahogy.

Előzmény: Nero Bianco (67)
asta Creative Commons License 2011.11.16 0 0 84

Voltál már az OSZK-ban? Nekem kedvenc helyem.  Majd akkor mondj ítéletet, ha tudod mekkora intézményről és mennyi feladatról van szó.

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 83

Nem megszüntetni kellene, hanem normálisan szabályozni. Ugyanis tényleg igényel az általános gazdasági szabályozástól eltérő megoldásokat.

Amúgy gondolod, hogy ami Lévai Anikó, Font Sándor, stb, földtulajdon utáni állami támogatását csökkenti, azt keresztül lehet verni a törvényhozáson?

Előzmény: Törölt nick (81)
zsuzsa Creative Commons License 2011.11.16 0 0 82

Tudom, hogy Orbán szeret focizni, de ezzel az erővel épithettek volna  uszodákat is, hogy Minden Magyar Gyerek tanuljon meg úszni. A foci inkább a fiúk sportja.

Azon is elgondolkodtam, mennyire lesz kihasználva az új stadion, ha felépül. Nyáron lehetne benne koncerteket rendezni meg néha valami egyházi rendezvényt tarthatnak  benne, esetleg valami nagyobb atlétika világverseny ( bár nálunk nem nagyon van közönsége -sajnos )  de az a stadion legnagyobbrészt üresen fog állni. Tök jó lesz igy válság idején...

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 81

Az őstermelősdit ahogy van,holnaptól meg kéne szüntetni .

Egy nagy maffiázás szinte az egész .

Előzmény: Jimbo (79)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 80

2.2 milliárd megy a Bozsik programra,meg utánpótléás nevelésre ...

Lányos apaként meg életemben nem néztem még végig egy meccset .  :-))

A stadion építést nem ellenzem,de nem most kéne azért,amikor kilóg az emberek segge a gatyájukból.

Előzmény: zsuzsa (78)
Jimbo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 79

Ja, de minden évben elvárják, hogy az állam megtérítse, ha tönkrement a termény....

Másik kedvenecem mikor a spanyol szőlő 300, a magyar meg 800, és csaodálkozik a paraszt, hogy nem fogok magyar szőlőt venni, de ez már off:))

Előzmény: Nero Bianco (76)
zsuzsa Creative Commons License 2011.11.16 0 0 78

Egyrészt nem szeretem a focit, másrészt akinek lánygyerekei vannak annak mi a jó a foci megtámogatásában ? harmadrészt ettől a 6,3 milliárdtól mennyivel több  kisgyerek sportol  ? Mert ha ebből azt fizetik, akkor hajrá.

Előzmény: Nero Bianco (74)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 77

Kedvenceim ...

Nem értem,miért hagyják őket érintetlenül ...

Előzmény: Nero Bianco (76)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.11.16 0 0 76

"Csak gratulálni tudok azoknak,akik törvényesen adót optimalizálnak"

Például a mezőgazdasági őstermelők.

Ők csak áfából durván 400 milliárdot khm.... optimalizálnak évente.

Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 75

És még csak meg sem kérdeztük, hogy a MOL bevásárlás mennyibe került.

Csak az azóta elszenvedett MOL ÁRFOLYAMVASZTESÉG megoldaná a kulrúra őrzőinek, a közgyűjteményeknek a problémáit ÉVTIZEDEKRE.

Előzmény: Nero Bianco (67)
Nero Bianco Creative Commons License 2011.11.16 0 0 74

A magyar labdarűgó szövetség éves költségvetése 2009-ben 2.3 milliárd volt, 2011-ben pedig 6.3 milliárd.

Vannak még válságban is dinamikusan fejlődő ágazatok.

Tessék megalaptani Közgyűjtemény FC.-t oszt lesz pénz dögivel.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 73

Kevés lenne az a boldogsághoz ...

Előzmény: Jimbo (71)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.16 0 0 72

Csak gratulálni tudok azoknak,akik törvényesen adót optimalizálnak .

Abból legalább nem lesz közszféra béremelés,nyugdíjemelés,stadion ....

Előzmény: Jimbo (68)
Jimbo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 71

Így van, inkább a minisztériumokban kellene körülnézni, meg a MÁV-nál, BKV-nál.

Előzmény: WYW (70)
WYW Creative Commons License 2011.11.16 0 0 70

"A Miniszterelnökségen az általános megszorítások ellenére 2012-ben sem kell majd nagyon visszafogni a kiadásokat. A benyújtott költségvetési tervezet szerint a hivatal lehet ugynis a legnagyobb nyertese a kormányzati pénzek elosztásának. A  Varga Mihály által vezetett szervezetre csaknem másfélszer több pénzt szánnak jövőre, mint az idén: a 2011-es 2,1 milliárd helyett 3,2 milliárdot kap majd, ha elfogadják a büdzsét."

Ebből is mehetne inkább a közgyűjteményi hálózatba.

Jimbo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 69

Azért mert azok?

Előzmény: Törölt nick (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!