A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma azonnali hatályú létszámcsökkentést rendelt el a közgyűjteményeknél és a művelődési intézeteknél - írja az FN24. A szakszervezet súlyos hibának tartja a kulturális megszorítást, és követeli, hogy a jelenlegi válság ideje alatt is biztosítsa a kormány az alapműködést.
A külföldi könyvtárak főleg pl a hollandoké fényévekre van tőlünk mind felszereltség mind pénz terén. de ahogyan írták nem tudod, hogy miből áll egy könyvtári munka én igen
A grazi egyetemi könyvtár nem nemzeti könyvtár, mint az OSZK. Összehasonlítani csak más országok nemzeti könyvtáraival lehet, mert azokkal egyforma a feladatuk.
kár, hogy lövésed nincs, mit csinálnak az ott dolgozók. ISSN iroda, ISBN iroda, ISMN szolgálat, köteles példány szolgálat, Könyvtári Intézet, Magyar Elektronikus Könyvtár, könyvtárközi szolgálat, ODR stb. s mindezt azért, hogy amikor a nehéz sorsú leánygyermeked eljut a diplomaírás időszakába, akkor hozzájusson az összes, számára szükséges szakirodalomhoz. (a felsorolt szolgálatokban, irodákban dolgozók nem közvetlenül az OSZK látogatóit, olvasóit szolgálják ki, hanem az ország valamennyi könyvtárát, illetve a teljes hazai könyvtárügyet.)
Arról se feledkezzünk meg, hogy az OSZK az egész magyar könyvtári hálózatnak a szakmai módszertani központja, ők készítik a dokumentumok címleírásait, ők recenzeálják a frissen kiadott könyveket, segítendő az összes magyar közkönyvtár dokumentumbeszerzését, és persze az OSZK gyűjti és dolgozza fel a teljes magyar kiadást ill. a magyar vonatkozású, külföldi kiadásokat...
Rengeteg munka folyik ott, nem csak az olvasószolgálat, de mondjuk csak ez utóbbi az, ami látszik...
Gráci egyetemi könyvtár nagyjából ugyanakkora,(egyetemi könyvtár állománya körülbelül 3 millió nyomtatott kötetet tartalmaz, több mint 2000 kéziratot, 1200 ősnyomtatványt, számos tudós hagyatékát, és körülbelül 1400 folyóiratot),és ott elég 120 fő dolgozó ....
Az igaz, de ott 10 millió magyar tulajdonában levő, és 15 millió magyar értékes és pótolhatatlan kulturális emlékeit őrzik. Többek között. Diákok, kutatók bázis könyvtára.
Lehet, hogy ez neked semmit nem jelent, nekem meg igen.
Tudom, hogy Orbán szeret focizni, de ezzel az erővel épithettek volna uszodákat is, hogy Minden Magyar Gyerek tanuljon meg úszni. A foci inkább a fiúk sportja.
Azon is elgondolkodtam, mennyire lesz kihasználva az új stadion, ha felépül. Nyáron lehetne benne koncerteket rendezni meg néha valami egyházi rendezvényt tarthatnak benne, esetleg valami nagyobb atlétika világverseny ( bár nálunk nem nagyon van közönsége -sajnos ) de az a stadion legnagyobbrészt üresen fog állni. Tök jó lesz igy válság idején...
Egyrészt nem szeretem a focit, másrészt akinek lánygyerekei vannak annak mi a jó a foci megtámogatásában ? harmadrészt ettől a 6,3 milliárdtól mennyivel több kisgyerek sportol ? Mert ha ebből azt fizetik, akkor hajrá.
"A Miniszterelnökségen az általános megszorítások ellenére 2012-ben sem kell majd nagyon visszafogni a kiadásokat. A benyújtott költségvetési tervezet szerint a hivatal lehet ugynis a legnagyobb nyertese a kormányzati pénzek elosztásának. A Varga Mihály által vezetett szervezetre csaknem másfélszer több pénzt szánnak jövőre, mint az idén: a 2011-es 2,1 milliárd helyett 3,2 milliárdot kap majd, ha elfogadják a büdzsét."
Ebből is mehetne inkább a közgyűjteményi hálózatba.