Keresés

Részletes keresés

Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.10.30 0 0 168

"Képzeld el,hogy megtámadnak a pirézek.

Mit,csinálnál?

Hivnád,a 107-t?"

Te voltál katona?

Én még voltam.

Sőt én akkor voltam amikor vidáman dübörgött a délszláv háború.

Ennek csak abból volt jelentősége hogy a laktanyánk kvázi kiürült mert a 14. Rába légvédelmi rakétaezred mint a felderítő zászlóalj szépen összepakolt és elhúzott taszárra légvédelmi ügyeletet adni.

A brancs egyik fele lent dekkolt a másik fele meg pihenőn volt, alig lézengett pár szolgálatos katona a laktanyában.

De az alap kérdésre visszatérve.

A katonai kiképzés már akkor is egy kalap fos volt.

A lőgyakorlat annyi volt hogy kaptunk fejenként alighanem 6 db lőszert és ellőhettük. Majd fejenként elhajítottunk 1 db kézigránátot.

A harcászati gyakorlat egy vicc volt.

Amikor nagyritkánt paintballozunk a haverokkal az sokkal komolyabb.

Olyan hítech cuccaink voltak mint a "csapásmérő csepel" teherautó.

Azért csapásmérő mert ezzel max támadni lehetett de menekülni már bajosan.

Azzal a brigáddal amit akkor képeztek még egy kuplerájt sem lehetett volna eloglalni nemhogy a pirézek ellen megvédeni az országot.

Előzmény: Mr Paul Inka (71)
Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.10.30 0 0 165

"Még az is jobb lenne, mint a mostani teljes nihil.

Megtanulnák a csoportos tevékenység alapjait, az alapvető fegyelmet.

Egy év után nem kezdene el hisztizni mindenféle mondvacsinált dolgokért."

Mivan mivan mival?

Feltalátuk megint az úttörő / cserkész mozgalmat?

Előzmény: Törölt nick (26)
Lodogi Pascal Creative Commons License 2011.10.30 0 0 164

"Tessen már mondani, ebből mi baj lehet? Tán az, hogy a gyerkőcök megtanulják, múltjuk is volt, nemcsak jelenük?"

Hú basszus.

Le vagyok maradva.

Elörölték a történelem oktatást az iskolában?

Előzmény: Barisnya (6)
mamami Creative Commons License 2011.10.30 0 0 162

Háát... ha a gyerekgyártást érted a "népismeret" alatt,igazad lehet.

Nem hiszem,hogy ha egy épp végzett fiatal szétnéz, sok kedve volna az említett tevékenységhez. Már kénytelen voltam elismerni,hgy nickem ellenére nincs unokám,a barátaiméit is udvariasságból dicsérem, de őszintén örülök annak,hogy nekem nincs . Nemtom,mire születne,3 éves GYED ide vagy oda.

eXLunás Creative Commons License 2011.10.30 0 0 159

Tisztelt WP

Meséljen még, ossza meg többi élményét is nagyon kérem.

Komolyan, nagyon régen szórakoztam ilyen jól. :-)))))))

Tisztelettel

XL

Előzmény: Törölt nick (132)
egyszómintszáz Creative Commons License 2011.10.30 0 0 158

A szarban lehet: kapálózni és lehet eltakarítani. – Te csak kapálóztál benne.

Előzmény: Mensikov (155)
Mensikov Creative Commons License 2011.10.29 0 0 155

Én Hódmezővásárhelyen voltam előfelvételis, de életemben nagyobb baromságot és hasztalanságot ami abban a 11 hónapban volt életemben nem tapasztaltam. Hogy ez egy operett hadsereg már rögtön az elején mgtapasztaltam amikor az ezredsorakozókor  elhangó díszmenet kapcsán jópár tiszt kilépett és eloldalgott. Kérdem mi ez ? Azt mondják ezek föl vannak mentve.

Hogy ott micsoda lopások voltak az meg egyenesen elképesztő. Az ÉPK-ról hordták ki az anyagot belőle mint később kiderült sokan építkeztek.

Na Surranó Liziről tán hallott e valaki ? És a vásárhelyi szaró Leninről ? Ha már az ügyalról szó esett egyszer éjjel kellett sikáni mert valaki nemcsak WC paírt tett mellé hanem le is szarta.

Egyetem után sem úsztam meg : először 3 hónapot Kalocsán majd 3 hónapot Lentiben. Lentibe senki nem akart menni , nekem az otthonomhoz ez volta legközelebb. Szerencsére tojtak rám én is rájuk, de a legmegdöbbentőbb az volt ahogy szegény Dózsa két géppisztolyos szovjet katona közt állt ( kőszoborról van szó )  közel a kapuhoz és minden belépő díszlépésben haladt el előttük.

Szóval ha az egész csak arról szól, hogy ökörködés én semmi hasznát nem látom a honvédelmi ismeretnek. És tartok tőle hogy kifullad.

voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 154

Végül is, ez is csak egy lelki defektus, ha még nem hatalmasodott el rajtad, keress szakszerű segítséget. Azt viszont továbbra sem értjük, mi köze van ennek az átalános hadkötelezettségnek. Elmehetsz katonának, vár a sereg.

Előzmény: Quintus omnibus (152)
Derek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 153

Van aki nem lone, de minden skrupulus nelkul lebombaz egy varost,mert ott nem latja az embereket akik ott meghalnak.

Előzmény: Quintus omnibus (152)
Quintus omnibus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 152

persze

irigylem a defektjét hogy ő aztán nem lőne emberre

én meg lőnék

Előzmény: Derek (143)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.10.29 0 0 149

Megúsztuk nélkülük is!

:-)))

Előzmény: Antisystem (145)
Derek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 148

Na itt egy Rambo:-))

Előzmény: Törölt nick (147)
Antisystem Creative Commons License 2011.10.29 0 0 145

legfeljebb 1-2 hivatásos tiszthelyettes örmesterke volt, különösebben nem szivatott senkit.

Na és a tszparasztok? = továbbszolgáló (tizedes, szakaszvezető, max örmester asszem, afelett már köllött az oskola)

ÜdV

Előzmény: Zoxo Whitney (127)
Derek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 143

Irigy,semmi mas baja nincs.

Előzmény: Törölt nick (142)
voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 140

Ők egyébként valami katonai középiskolások vagy micsodák voltak (akikről legalábbis én tudok), tehát törvényszerűleg pár évvel fiatalabbak, mint az előfelvételisek (normál vagy rigó, mindegy), hiszen ők már érettségi után voltak. De akkoriban már lehetett valami kis rangjuk (már tiszthelyettes, nem tisztes), tehát ha ők voltak a kiképzők, akkor az előfeltévelisek felett voltak.

Előzmény: Zoxo Whitney (138)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.10.29 0 0 138

Kösz!

Ezt eltettem a könyvjelzőim közé!

:-))

Előzmény: voks02 (136)
voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 137

Nyilván ahogy változott idővel a rendszer, a nevek jelentéstartománya is odébb tolódott kissé.

Előzmény: Derek (133)
voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 136
Előzmény: Zoxo Whitney (134)
Quintus omnibus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 135

Ja hogy te voltál a : jövök megyek ,seggetnyalok,intézkedek-pecsételek,jövő héten szakszi leszek.

aha

igy már más.

De gondolom nem úgy jöttél ki a gyengélkedőről beporozás után, hogy mindjárt te lettél az irnok.

Főleg ha te irtad a szolgálatvezénylést hogy beirtad magad folyamatos őrségbe.

Előzmény: Törölt nick (132)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.10.29 0 0 134

"A fiatal őrmesterkék a rüszük voltak."

Ezt  a szót nem ismertem!

Ahány laktanya, annyi név!

Nálunk a pénztáros törzsörmester hölgy kérdezte tőlem, mi az a "türhő"?

Megfejtettem neki: a "nemszeretem hivatásos" gúnyneve...

Előzmény: voks02 (131)
Derek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 133

a HATVANAS EVEKBEN AMIKOR BEVEZETTEK AZ ELOFELVETELIS RENDSZERT az elofelveteliseket mind tiszthelyetteskent szereltek le ,a tobbseget ormesterkent,aki kivalo katona volt azt torzsormesterkent aki ketszeres kivalo volt azt fotorzsormesterkent,aki meg sok fegyelmit kapott azokat tiszteskent ,vagy eppen honvedkent. Legalabbis 68-69-ben vasarhelyen igy volt ahol az ellatokon,soforokon es a harckocsizokon kivul minden harci alakulatnal a legenysegi allomany egyetemi elofelvetelis volt.

Előzmény: voks02 (131)
voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 131

Rigó pont ugyanannyi idős volt, nagyjából az éves előfelvételis kontingens 5 százalékát oda irányították. Úgy szereltek le, hogy kaptak valami rangfokozatot nagyjából törm és alhdgy között. Egyébként pontosan ugyanolyan kényszersorkatonák voltak, mind mindenki más, és ugyanúgy tettek az egészre magasról.

A fiatal őrmesterkék a rüszük voltak.

Derek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 130

Ugy latszik ezek a fogalmak valtoznak idonkent . A mi idonkben a rigoknak a tisztiiskolasokat hivtak akiket csapatszolgalatra kirendeltek bizonyos idokre a sarga csikok miatt az egyenruhajukon, a tartalekos tiszti sorkatonai szolgalatot teljesitoket akiket egy ido utan eloleptettek tiszthelyettese es kiraktak csapatszolgalatra hivtak gyokereknek. A 11 honapot tolto egyetemi elofelveteliseket hivtak tudosoknak aztan taposoknak.Akik aztan amikolr msodszor bemenytek mar tiszthelytetteskent szinten gyokerek voltak.

Zoxo Whitney Creative Commons License 2011.10.29 0 0 127

"a rigók voltak." vs "Nálam 5-6 évvel fiatalabb"

Valamit nem értek: Nálunk "rigó"nak a tartalékostiszt-jelölteket hívták, akik lehúzták egyetem (főiskola előtt) a 11 hónapot, az egyetem (főiskola) után 6-8 hónap alatt tartalékos tiszt lett belőlük.

(Nálunk kevés ilyen volt)

Ők viszont nemigen lehettek 5-6 évvel fiatalabbak nálad (nálam).

Nálam 5-6 évvel fiatalabb legfeljebb 1-2 hivatásos tiszthelyettes örmesterke volt, különösebben nem szivatott senkit.

Előzmény: Törölt nick (117)
voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 125

Ja, igen. Nem feleslegesnek tűnik, hanem felesleges. És egy egyetemista úgy általában valóban nagyobb dologra hivatott, mint ágyútölteléknek lenni (mellesleg, szerintem egy nem egyetemista is).

Előzmény: Mr Paul Inka (122)
voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 124

Édes egy komám, annyi adót fizetünk már így is, hogy szinte többet, mint amennyit keresünk...

Előzmény: Mr Paul Inka (122)
Mr Paul Inka Creative Commons License 2011.10.29 0 0 122

Elég,néhány nemzeti zászlót meglobogtatni,meg egy pár T-34-essel korlátot tőrni,és az ellen,röhögve elmenekűl.

A Grippeneket,meg körberöhögik,a deszantos,zsoldosok,akik másodperc alatt vágják el a torkod.

Ekkora terület megvédésére,mint Magorország,hány tank,löveg,repülő,gépfegyver,katona kellene?

Ez,mennyibe kerülne?

Hány szerződéses katona kellene?

Persze.A cselló,a napi körletfelmosás,a mesterhármas takarítása,a hadieszközök karbantartása,egy nagyobb dolgokra hívatott egyetemistának feleslegesnek túnik.

De,akkor fizessen annyi adót,hogy egy professzionális hadsereget fent lehessen tartani.

Előzmény: voks02 (114)
Derek Creative Commons License 2011.10.29 0 0 121

"Nálam 5-6 évvel fiatalabb kádergyerek akart megfuttatni az akadálypályán. 16 hónapos pályafutásom alatt egyetlen egyszer sem futottam le a csütörtöki 3500 métert."

Hat ez mar csak igy van a seregben a rang szamit ,nem a kor.

Volt egy kollegam itt  a veterankorhazban,mr Cox volt a neve,17 eves koraban onkent bement a hadseregbe es a 82.-es legideszant hadosztalynal volt ejtoernyos es megjart ket turat is vietnamban,o meselte 19 eves koraban mar ormester volt es az akkor bevonulok ,pontosabban a vietnami haboruba besorozottak tobbsege nala joval idosebbek voltak es ugyanugy zokon vettek hogy o 19 eves letere 23-26 eves embereket parancsnokol.a hadsereg marcsak ilyen

voks02 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 118

Pedig a rigó is csak ugyanolyan egyetemista volt, csak éppen oda küldték.

Quintus omnibus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 115

Aztán mi közöd van hozzá tápos?

Fókázzad föl a körletet, aztán rinyáltál a századirnoknak  ,hogy hazamehess.

Gondolom minden pénteken te is nyitásra már a századpk iroda előtt álltál vigyázzban,  nehogy ne irják alá a körletelhagyásidat.

Előzmény: Törölt nick (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!