Keresés

Részletes keresés

manitounickfree Creative Commons License 2013.04.09 0 0 127

szerinted mikorra lesz hozzá szoftver h lehessen függ.? már ha lesz?

utánajártam simturbo csak úgy megy h nem lenne mobilnet, az meg kell, szóval felejtős.

Előzmény: Alfika (126)
Alfika Creative Commons License 2013.04.09 0 0 126

Akkor sajnos még nem lehet függetleníteni. Turbosim-el? Hmm... Ki kell próbálni...

Előzmény: manitounickfree (125)
manitounickfree Creative Commons License 2013.04.09 0 0 125

bocs gyártást akartam írni, 12W20, akkor nem lehet függetleníteni.

vajon simturboval működe a mobil?

Előzmény: Alfika (124)
Alfika Creative Commons License 2013.04.09 0 0 124

Valószínűleg igen. Nem a vásárlás számít, hanem a gyártás időpontja... Ha 12W14 előtti akkor igen, függetleníthető... Az akku alatt van a cimke, amin ott a gyártási dátum...

Előzmény: manitounickfree (123)
manitounickfree Creative Commons License 2013.04.09 0 0 123

valaki tudja lehet e 'sonyericsson arc s' telot függetleníteni? 2012.20heti vásárlás.

vagy sim turbot használt már valaki arc s-hez? T-mobilos, és vodás kártyát tennék bele.

válaszokat előre köszönöm!

Sarkany Creative Commons License 2013.04.08 0 0 122

Idiótáknak nem való okostelefon. :D

Előzmény: Alfika (118)
2156 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 121

Azt azért hozzáteszem, hogy csak GSM-en használom, szélessávra nem engedem, jah és nekem elég a 4 Gb memória, nem hurcolok külsőtáron 86 játékot meg 300 tuctuc albumot....

Előzmény: Alfika (120)
Alfika Creative Commons License 2013.03.27 0 0 120

5-6 napig aham persze :) Nekem napi 1óra töltéssel már 8napja megy :) Jelenleg 68%... :)

Előzmény: 2156 (119)
2156 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 119

Napi 2x40perc zenehallgatás, 5 perc telefonálás, 2-3x e-mail ellenőrzés stb. mellett mindennap kb 1 órára kikapcsolva 5-6 napig simán ment egy töltéssel. Sőt most egy U-t nyúzok az 5-6 nap után még 30 % felett van...

Előzmény: Alfika (118)
Alfika Creative Commons License 2013.03.27 0 0 118

Igen tudom, sőt azt is hogy ha kikapcsolom, és csak akkor kapcsolom be ha épp telefonálni akarok, akkor bírja 1 hétig is... Vagy tovább :)))

Előzmény: Sarkany (117)
Sarkany Creative Commons License 2013.03.27 0 0 117

Amennyiben csak arra az időre engedélyezed az adatátvitelt és a wifit, amikor ténylegesen használod is, és nem egész nap lógsz a telefonnal a neten, elegendő 3-4 naponként tölteni.

Előzmény: Alfika (116)
Alfika Creative Commons License 2013.03.14 0 0 116

2-3 nap? :) Ember tedd össze a két kezed :) Én minden nap töltöm... És sokan vannak így :)

Előzmény: 4miki (115)
4miki Creative Commons License 2013.03.14 0 0 115

Üdv minden kedves fórumozónak!

Nemrég vásároltam egy st15-öt.Az én igényeimet tökéletesen kielégiti...Egyedül egy dolgot furcsállok, mégpedig, h elég hamar merül az aksija.Megköszönném ha valaki megírná, h az normális, h a mini csak 2 max 3 napot bír ki!?Természetesen tisztában vagyok azzal, h a viszonylag sok alkalmazás nem túlzottan aksibarát.

Kiváncsi volnék ki hogyan tudja kitolni az aksi 2töltés közti használati idejét!??

Előre is köszönök minden választ, segítséget!

Alfika Creative Commons License 2013.03.08 0 0 114

Azon alkalmazások esetében, aminél az alkalmazás kezelésében nincs eltávolítás, aznem tudod eltávolítani. Természetesen nincsen "beégetve" semmi :) Csak védelem alatt áll. Ahhoz hogy ezen alkalmazásokat el tudd távolítani, ahhoz ROOT jogosultság kell, tehát root-olni kell a telefont. Ezek után már lessz jogosultságod az ilyen alkalmazások eltávlításához, ezután már csak egy olya alkalmazást kell feltelepítened, ami látja a telepített alkalmazásokat is. A rootoláshoz ha meg akarod csinálni,  "bűvészkedni" kell egy kicsit...

http://nokiaprogramok.hu/forum/viewtopic.php?f=141&t=2790&sid=f44a17a51539db37323b5c6ce92c2bc4

A 2újjas nagyítás szintén nem fog menni csak úgy, mert az csak 2.1-es android fölött van, az x10mini pedig hivatalosan nem frissíthető 2.1 fölé... Ahhoz hogy abban is legyen 2újjas zoom (Dual Touch) szintén csak "bűvészkedés" árán érhető el...

http://dyra.eu/hu/mobiltelefon/dual-touch-azaz-ket-ujjal-torteno-vezerelhetoseg-sony-ericsson-xperia-x10-mini-pro

Egyébként sony ericsson, vagy sony telefonok esetében ez egy elég jó fórum, ahol sok-sok információ fellelhető, ajánlom olvasgatásra.

http://forum.sonymobil.hu/

Remélem tudtam segíteni :)

Előzmény: wiesel (112)
2156 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 113

Nekem sima minim volt ( ST 15i) semmit nem kellett állítani a két ujjas zoomhoz, ha használható volt középről átlósan húzva az ujjakat működött. Nem igényelt külön beállítást.

Csengőhang: nem tuti, már fél éve J-t nyúzok, de ha jól emlékszem simán feltolod a memóriakártya zene mappájába a hangot, majd előkeresed és jobb érintő billentyűre előjön a menü ahol be tudod állítani csengőnek.

Előzmény: wiesel (112)
wiesel Creative Commons License 2013.03.08 0 0 112

Üdv a Fórumnak!

A fórum elején volt egy érdekes vita modern készülékek igényéről, ismeretéről. Ehhez a ponthoz csak annyi hozzá fűzendőm van, hogy valóban nem életkor függvénye, hanem csak hozzáálláson múlik a dolog. Nagyon jó példa Jóanyám esete, aki 52 évesen tette le a jogosítványát, s ha az elmúlt tíz évben nem is vezetett le 500.000 km-t, de napi szinten használja a saját autóját. Témához kapcsolódva, tavaly nyáron az én nagy lelkesedésem hatására sikerült rávennem egy új telefon vásárlására. Árlistából kiválasztottunk több készülék-alternatívát, de az üzletben egyik egyszerű ("fapados") kütyü sem volt, így mégis egy tapizós telefonnal távoztunk. Eleinte ódzkodott tőle, még amikor a saját szerzeménnyel dicsekedtem neki, ennek ellenére, utolsó este cirka két óra alatt meg tudtam tanítani neki az alapműveleteket, a többi finombeállításokat meg maga tapasztalta ki. Megjegyzem, előtte nekem is egy fél órát kellett tanulmányoznom a saját OP-rendszerrel bíró telefont, hogy tudjak magyarázni.
Röviden összefoglalva. Vannak akik félnek az újdonságtól, így inkább ragaszkodnak a logarléchez meg a szekérhez. Vannak, akik legyőzik az aggodalmaikat, s használnak számítógépet és vezetnek belsőégésű, hibrid vagy elektromotoros autókat. Lehet élni puritán-féle mormon-életet, de lehet kényelmes modern életvitelt is.

Telefonkészülékekkel kapcsolatosan az általános véleményem. Dolgoztam a Nokiában, s láttam telefonokat röpködni faltól falig, utána - ha repedt, törött burkolattal is, de - tökéletesen működni. Ugyanakkor, főként az okostelefonok esetében, nem egyszer raklapszámra hasaltak meg a szoftverteszteken és még tizedjére is alig tudták beletuszkolni azt, amit tudnia kell. (Tapasztaltak után megvan a privát véleményem; az egyszerűekről ez, az újakról az.)
Összességében: ami a piacra kerülnek telefonok, azoknak kis százalékban előfordulhatnak technikai, gyártási hibából származó kellemetlenségek, de nagyobb általánosságban inkább a telefon ismeretlenségére vezethető vissza a problémák forrása. Egy tapasztalatból még ne ítélkezzünk! Ez azonban érvényes az élet minden más területére is.

Xperia-tapasztalatok. Tavaly nyáron vettem magamnak egy Mini Pro-t (második szériás / SK17i). Tetszett a dizájn, a kialakítás satöbbi, de az előzetes válogatás folyamán pont kiesett a választási körből az ára miatt. (Készülék lista árképzése alapján húztam egy limitet, meddig mehetek el árban, utána egy sor böngészés készüléktesztek és fórumok között; ez alapján állítottam fel magamnak egy "prioritási" listát). Akkoriban már kifutó széria volt, de fájt a szívem utána, így próba gyanánt rákérdeztem az üzletben. Vicces, volt még egy-két darab a raktárban, s kiderült, árban is a határ alá esett, naná, hogy hoztam is ki. És nem bántam meg!!! Lévén, az előtt a legkomolyabb készülékem egy Java-s Nokia volt (az még hosszú éveken át bírta a strapát), s érintő képernyőssel is csak az akkori páromnál találkoztam, ebből kifolyólag vagy másfél hétig nem mertem hozzá nyúlni a sajátomhoz. Aztán pár alkalmazást letöltött, pár beállítást mókolt az egyik ismerősöm, onnantól kezdve szinte le sem teszem a telefont. Privát, üzleti ügyeimet azon intézem házon kívül; ha nem készülök fényképezőgéppel, de mégis szükségét érzem a fotózásnak, meglepően szép képeket készít (hozzáteszem, egyik telefon sem photgaphe-aparate-machine, vagyis egyik sem léphet nyomába a vele egyidejű, a kor fényképezőgépével, tehát senki se várjon csodát a mai világ igényéhez képest). Kiváló rögtönzött szervezéshez, útvonalterv variáláshoz (azért nem ártana frissítenem a navigációs programot sem....). Igaz, ez utóbbiak Android tulajdonságok. A méretéhez viszonyítva kicsit nehézkesebb a többi telefontól eltérően (legalább érzem, hogy a zsebemben van), de ez köszönhető a csúszka-szerkezetnek; a kapacitív kijelző kellő méretű; a Qwerty-billentyű kényelmes és gyors írást biztosít, mintha a klavin írnék (már csak a fogalmazásom sebességén kellene gyorsítanom); gyorsan reagál, még zimankós időben se nagyon lassult be. Szerintem, az meg minden érintőképernyős telefonra érvényes, hogy esőben ne nagyon akarjuk használni; nem azért, mert ázna, hanem inkább az esőcseppek koppanása okozhatnak akaratlan parancsokat a telefonnak.

Mostani páromnak is megtetszett ez a készülék, s némi vívódás után őt is sikerült beoltani az Xperia-betegséggel. Igaz, nem volt nagyon nehéz dolgom, korábban is SonyEricsson márkahű volt, csak kompakt/slide-os verzióban. Nála már nem annyira az altípus volt a lényeges, hanem az ár. Ennek következtében, pár hete, egyik aukciós portálon vásároltunk egy használt jószágot, egy X10 Minit (E10i). Ő is egy kicsit nehézkesen kezdte el az ismerkedést, most meg már kölcsönösen okítjuk egymást szükség esetén; üres járatos perceinkben párhuzamosan nyomjuk. Tehát, piszok egyszerű kezelni, csak egy kis időt kell szánni a megtanulásához. Ha meg már nem számítanak újdonságnak az ilyen jellegű készülékek, akkor még gyorsabban el lehet sajátítani az ismeretet.

Nos, a fényezésről ennyit, akinek tetszik, az úgy is ismeri; akinek meg nem, azt meg felesleges győzködnöm. Helyette lenne nekem is pár kérdésem. Lehet, leírása már fordult elő a fórumban, de valahogy nincs hangulatom végig nyálazni az összes bejegyzést. Talán nem csak buszocskázások alkalmával kellene ezt a portált vizsgálgatnom? Szóval....

X10 Mini Pro II. (SK17i): Fél év után kezdett nálam a világítás villódzani, képernyő vibrálni. Másnál is előfordult, vagy csak nálam? Alapvetően kontakthibára tippelek.

Szeretnék a telefon memóriájába "zenéket" pakolni a gyári csengőhangok mellé. Ahogy a PC-n is, erre is letöltöttem a TotalCommandert, azon keresztül sem sikerült. Gondoltam, a zenei kiterjesztéssel lehet a gubanc, ezért átkonvertáltam (NEM átnevezésről van szó) a kívánt zenei fájlt, így sem jutottam dűlőre. Le lenne tiltva a hozzáférés? Vagy valami beállítási változást kell végrehajtani? Jó, végül is nem lényeges, most már be tudtam állítani a különböző értesítések csengő(?)hangjait a gyáriak közül is, csak hát na...! (Tudom, ne akarjak túl sokat, hivatkoztassam a kártyára - már ha engedné.)

X10 Mini (E10i): Miként lehet alkalmazást, alkalmazás ikonját eltüntetni? Mini Pro-val ellentétben itt nem funkcionál a kihúzom-a-főképernyőre-és-"kidobom"-a-kukába című mutatvány. Az alkalmazások kezelésében is csak a leállítást engedélyezi a programnak, az eltávolítását nem. Azt meg erősen kétlem, hogy gyárilag lenne bele égetve az AztHisziSzentFerenc (Assassin's Creed vagy mi) játék.

Másik, miként lehet beállítani a képernyő zoom-olást két ujjal? A Pro-n is kerestem a beállítást, valamikor egyszer el is futottam felette, most meg sehol nem találom. Minden kulcsszavas keresést kipróbáltam, ami eddig az eszembe jutott, de semmi.

Várom a szívélyes javaslatokat. Üdv:

-wiesel-

Alfika Creative Commons License 2013.02.23 0 0 111

Be van lassulva a telefonod. Nagy valószínűséggel túl sok progi fut a háttérben...

Előzmény: adamisbalint (110)
adamisbalint Creative Commons License 2013.02.23 0 0 110

Sziasztok
Egyik pillanatról a másikra a két érintőgomb a mobilon elkezdett belassulni.. megnyomom a visszagombot pl és csak úgy 3-4 másodperc után reagálrá. Semmi más nem akad csak ez a két gomb. Nem tudjátok mi lehet a baja?  

2156 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 109

Ha olyan szervizest fogsz ki mint én akkor nem :), őszintén megmondom gőzöm sincs pontosan miért mentem szervizbe, de ettől komolyabb volt a baj, de nem fagyott ilyesmi.

Korrekt volt a fickó, ugyanis elmondta, hogy elég sok a baj ezekkel, így ha már ott van megcsinálja a kijelzőkalibrálást is a szoftverfrissítés mellett, így jó eséllyel nem kell gyakran látogatnom őket. 

És ha elfér ez a rózsaszín cég nyíregyházi szervizében volt.

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.29 0 0 108

Visszaraktam a gyári memória kártyát és tettem rá 50db képet,50videót,és készítettem vele 30fotót.Ez mellet raktam rá 200db zenét.

2nap kellett neki és összesen 2db kép maradt meg+az összes zene :S (a zenéket az előző kártyán sem bántotta)

Tehát valami a telefonnal lehet,így nem maradt más,megy a szervizbe!

Csak mire ezt ott elmagyarázom.. Komplett hülyének fognak nézni :)

Előzmény: 2156 (107)
2156 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 107

Nekem is volt gondom memóriakártyával, a szervizben azt mondták kompatibilitási probléma, 4 Gb-s maxell volt és 3-4 nap alatt minden kép és zene eltűnt róla....valahol van lista, hogy milyen típusokkal egyezik ki a teló.

Előzmény: Törölt nick (105)
Alfika Creative Commons License 2012.11.24 0 0 106
Sajnos fogalmam sincs. Ellvileg a készülék nem törölheti a felhasználók fáljait csak úgy magától. Én arra tippelnék, hogy megpusztult a memóriakártya. Első körben lementenék minden fontosabb fájlt a kártyáról, a telefonnal leformáztatnám a kártyát... Ha ez mem segítene, kidobnám a kártyát, és vennék bele másikat. Persze azon a gépen amelyikre dugdosom, egy alapos vírusellenőrzés is fontos lehet... Ha ezekkel meglennék, és a probléma mégg mindig fennállna, akkor a készüléken szoftvercsere, illetve ha garis, akkor szervíz...
Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 105

Csináltam egy kis próbát:Raktam a memória kártyára pár mappát tele képekkel videókkal,stb.

Sajnos ezeket is elkezdte szelektálni :S

Tehát igazad volt,nem a telefon memóriát használja,hanem a kártyát,de valamiért elkezdi szelektálva törölni a képeket.

Ez mi lehet?Miért csinálja?

Előzmény: Alfika (99)
Petyus1974 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 104

Most hogy mondod...mielőtt megnézettem a hevülés miatt, volt ilyen funkció, utána már talán nem, de nem is hiányzott. Szerintem mióta 404-es android van rajta, azóta túlérzékeny. Van már benne Talkback funkció is, ott szerepel ez a beállítás , de ha mindent kikapcsolok ennek kivételével (hogy ne rezegjen-kattogjon mindíg), akkor sem megy. Ebből szerintem megint szervíz lesz. Remek. Nem tud valaki szervízkódot? Találtam néhányat de egyik sem megy, lehet hogy az új android miatt.

Előzmény: Alfika (103)
Alfika Creative Commons License 2012.11.19 0 0 103

Nem működik benne a közelségérzékelő??? A feleségemnek "csak" x8-a van, de amint a füléhez teszi a telefont, rögtön lekapcsol, és lezár a kijelző... Akarva sem tudna rajta nyomni semmit...

Előzmény: Petyus1974 (102)
Petyus1974 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 102

Sziasztok, az lenne a problémám hogy hívás közben túl érzékeny a jobb felső sarokban lévő némító ikon, rendszeresen kinyomom a fülemmel a másik felet. Rootolás nélkül meg lehet ezt oldani, esetleg szervízben? Csakúgy hátha alapon nem vinném be szervízbe, mert egyszer már kellett kalibrálni a hevülés-probléma miatt, és bár előtte nem volt ennyire érzékeny, kicsit bizonytalan így előre ahhoz hogy mindent újra telepítsek, állítsak. Vagy csak lusta vagyok... Egyáltalán volt ilyen baja valakinek? Nem találkoztam ilyennel még a hozzászólásokban.

2156 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 101

Nem 100%, de emlékeim szerint a fotózás közben előhívható menüben is be tudod állítani, hogy hová mentsen, megnézni nem tudom, mivel az öcsém örökölte meg a telót, ő meg 1200 km-re gályázik éppen.

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 100

Sajnos biztos!Max 22db kép fér fel aztán nekiáll törölni.

Minden képet a telefon memóriába tesz el. a zenéket viszont a memória kártyára!

Előzmény: Alfika (99)
Alfika Creative Commons License 2012.11.14 0 0 99

És ez tuti biztos??? Nem láttam, de még csak nem is hallottam olyat hogy android a telefonra rakta volna a fényképeket...

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 98

Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.

Nekem egy st15 minim van.A fényképeket a telefon memóriába teszi,nem a memória kártyára.

Már szét túrtam a menüt,de nem találok semmi ehhez való beállítást :S

Egy ideig rendben oda tette,de mostanában már csak a telefonra hajlandó.Ami ugye elég kevés és folyamatosan törölgeti a képeket.

Előre is köszönöm :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!