Balog Zoltán államtitkár szerint nyitott fülekre talált Svájcban az a magyar kérés, hogy az alpesi ország emelje tizenhatról tizennyolc évre a prostitúció törvényi korhatárát, mert ez a szabályozás nemkívánatos hatásokkal jár Magyarországon.
"De sok esetben azt keresik, amit otthon nem kapnak meg."
Hát, erről sokat tudnék vitázni.
Most csak annyit, hogy nem ártana, ha az emberek először saját maguktól kérdeznék meg, hogy: "vajon én mindent megteszek azért, hogy harmonikus legyen a szexuális életünk? odafigyelek a társamra, megkérdezem-e, milyen napja volt, és tisztán, jószagúan tolom-e az arcába a nemi szervemet?" estébé.
Az ember, ugye, nem gép, hanem lelke van.
"Ezt hol olvastad? Mert a téma a korhatár felemelése 16-ról."
Akkor maradjunk a 16-nál.
Arra utaltam egyébként, hogy sokan csak legyintenek a jelenségre, hogy 16 éves lányok prostituáltként működnek (függetlenül a hivatalos korhatártól), amit én nagyfokú érzéketlenségnek és egoizmusnak tartok.
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy - ha akarnák.... - nem lehetne ezeket az általában közismert striciket csapdába csalni, lesittelni..... A 3000-ért franciázó útszélit azt tudják vegzálni, de a susnyásban ott figyelő stricit meg "nem látják" a sündök. :-s
Hülyeség. A legtöbben egyszerűen azért lépnek félre (prostival vagy sem), mert úgy gondolják, hogy nekik ezt lehet, mondhatni "jár", mert "a férfiember ilyen, és kész" - vagyis, egyszerűen olyan az értékrendjük. Megjegyzem, a változatosság iránti igény természetes (nőtől is!), a különbség az értékrend.
Tehát: az ilyen értékrenddel bíró férfiak a legszebb, legérzékibb nőt is megcsalják - ha nagymellű, akkor kismellűvel, ha szőke, akkor barnával estébé.
Prostitúció mindig is volt és lesz, nem megszüntethető, de ha valaki szerint rendben van, hogy 14-16 éves kamaszlányokat kúrogatnak felnőtt férfiak pénzért, az gondolkodjon el rajta, mit érezne, ha valaki az ő lányát kényszerítené prostitúcióra.
Soha, fiatal barátom! Én ugyan nem vagyok pasi, de tudom, hogy a férfi vadász tipus:( Nem egy nagyon, sőt rendkívül csinos barátnőmet csalta a férje és sokszor klasszisokkal gyengébb nővel:( A prostik a férfiak miatt vannak, mert tudják, hogy a férfi ingatag és ha kell neki, akkor férfi társát is megdugja, esetleg egy kecskét:D
Na, ez az, ami ellen valójában küzdeni kell, természetesen a "managerek" tevékenysége ellen... az ilyenek, a koldusmaffiások, rabszolgatartók, meg az uzsorások az emberi nyomorúság legaljasabb, leggátlástalanabb kihasználói, hozzájuk képest egy mezei bankrabló a tisztesség csúcsa...
De tegyük fel, hogy a leányka felnő, komoly tanárnő, vállalati vezető vagy politikus lesz és egyszer csak nagymamakorában felbukkan egy fénykép-video.
Ez ugye addig furcsa, amíg nem ez az általános... olyasmivel senkit nem lehet zsarolni, ami többségi, vagy legalábbis jelentős kisebbségi dolog, mert nem hat, a kutyát sem érdekli...
(N.b. nem tudok róla, hogy az előbb említett videó zavarta volna feltételezett hősének munkáját vagy magánéletét)
Egyébkként meg, amikor anno erről ment a vita, a borzi olvtárs is ezt hozta fel, és hát, ha tényleg vannak sokaságban olyan stupid emberek, akiknek egy "komoly tanárnő, vállalati vezető vagy politikus" megitélésében az fő szempont, hogy egyébként legális (14+) korában - évtizedekkel azelőtt - kivel szexelt, ha ez gátolja tényleg az elitizmus és egzisztencializmus pestisét, akkor szívemnek feltétlen kedves...:)))
Igen, ezt át kell gondolni. Ugyanis az internet világában az adatmegőrzés és a keresés felgyorsulása új dimenziókat adott bizonyos dolgoknak.
Gyakorlatilag megszünt a "felejtés". Ha egy 14+-os leányka összeszűri a level valakivel - és nem lesz belőle gyerek - akkor elfelejtődik. Legfeljebb baráti beszélgetésekben néha-néha megemlítik, hogy biza X.Y meghúzta egyszer.
De tegyük fel, hogy a leányka felnő, komoly tanárnő, vállalati vezető vagy politikus lesz és egyszer csak nagymamakorában felbukkan egy fénykép-video.
...én a helyedben viszont azon pironkodnék, hogy pl. 6 gyerekes magyar családot Magyarországon magyar "törvények" alapján az utcára lehet tenni! Hány konkrét példát akarsz?
A kérdés csak az, hogy gyakorlatilag semmire nem mész vele. Neves (?) sportoló-riporternőnk videoja még mindíg kering a neten. Ő sem tudott vele mit kezdeni.
Tudtommal 16-ra, nem "le" hanem "vissza" és a kettőnek nincs sok köze egymáshoz... n.b. egy normális világban nem csak a prostitució létezik, mint munka.