Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 148

Ellenberger ha pl a Gyurcsány kormány képes lett volna csökkenteni a gdp arányos adósságot, engem az se zavarna, ha az adósságnövekedés nominálisan akár triplája lett volna az Orbán alattinak.

Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 144

Miután mindketten tudjuk, hogy ilyen esetekben mire való a százalékolás, hadd fogalmazzak úgy finoman, hogy legalább engem ne kábíts:)

Előzmény: Törölt nick (138)
Csahoss Creative Commons License 2011.08.06 0 0 140

és aki nem lépett vissza azt milyen jogcímen lopják meg ?

Előzmény: Törölt nick (139)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 137

Tehát fideszék trükköznek a számokkal?...pedig mennyire elítélték az ilyet ellenzékben...

Előzmény: Törölt nick (135)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 133

A számonkérő bizottság tagja az orosházi polgármester, akinek a regnálása alatt megnégyszereződött a város adóssága...

Ő nem bűnös, mert fideszes...

Előzmény: andiH (132)
andiH Creative Commons License 2011.08.06 0 0 132

Én azért szeretnék látni egy olyan kimutatást is, amiben külön hozzák az önkormányzatok adósságát, mivel ez egy jelentős része az államadósságnak,  és mondjuk felelősségrevonáskor azokat a polgármestereket is bíróságra citálnám akinek a városában nőtt az adósság. (természetesen pártállástól függetlenül)

Előzmény: Törölt nick (85)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.06 0 0 131

Egyben ajánlani merészeltem a kommentemben az elgondolás továbbfejlesztését, hogy ez ne csak az elmúlt 8, hanem az azt követő évekre is vonatkozzon." Nem-e lehetne-e kiterjeszteni a megelőző néhány évre is? Mondjuk egy évtizedre, az olyan szép kerek szám.

Előzmény: halkergető (110)
uhuru1 Creative Commons License 2011.08.06 0 0 130

Próbálj utánanézni. Hátha találsz rá forrást. A kétharmad mentette meg a néptől.

Előzmény: SchiSa (69)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 129

Facé most kérded, beírhattuk volna az alkotmányos kérdőívbe, hogy innentől ilyen szerkóban jelenjenek meg.

Előzmény: halkergető (126)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 128

Nálam ez fordítva van, a legnagyobb gázok akkor jönnek, ha elkezdek tervezni.

Előzmény: toloba (127)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 127

majd meglátjuk, de én így stabil, tervezhető havi részlettel már nem aggódom annyira...

Előzmény: Törölt nick (123)
halkergető Creative Commons License 2011.08.06 0 0 126

Mellikük a Nap, és mellikük csak az ő sugára?   ;-))

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 124

A napnak se lehet megtiltani, hogy süssön.

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 123

Képzelem, milyen árfolyammal indítunk hétfőn az amerikai leminősítés miatt.

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 121

Én picivel később, ha jól rémlik, 170 körül.

Amíg a görög, spanyol, olasz saláta le nem zajlik, nem sok esély van visszarendeződésre, mert amúgy most is az ejró miatt szívjuk a legnagyobbat. Én már egy stabil 200 körülivel is kiegyeznék.

Előzmény: toloba (120)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 120

150 Ft-nál vettem fel, nem hiszem, hogy oda visszakúszna...

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 119

Szerintem nálam is belemenne bank, de amíg bírom, inkább kivárok. Ha véletlenül túl nagyot ütne Svájcon ez a mostani árfolyamemelkedés, még akármi is lehet.

Ebből a szempontból tán az se baj, hogy ilyen hirtelen és ekkora lett a buborék.

Előzmény: toloba (117)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 117

Én időben átalakítottam, a bank partner volt hozzá...maradt az eredeti, első részlet nagysága, cserébe 6-12 hónap közötti idővel meghosszabbodik a futamidő...

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 116

Naná. Jó kis dögös, svájci frank alapú, büszke is vagyok rá, milyen szépen izmosodik.

Előzmény: toloba (115)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 115

Neked is hiteled van, elnököm?

Előzmény: Törölt nick (111)
Csahoss Creative Commons License 2011.08.06 0 0 113

"Az, hogy egyébként egy adósság milyen technikával "ütemeződik át","

ejj be szép eufemizmust találtál a lopásra. megkönnyeztem. röhögve. :D

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 111

Jónak nem jó, de folyik. (A szemem is a svájci franktól)

Előzmény: toloba (106)
halkergető Creative Commons License 2011.08.06 0 0 110

Nem értem, miről óhajtanál meggyőzni a két bejegyzéseddel?

A közeli napokban volt hír, hogy Szíjjrágó kartács felkérte a mittoménmilyennenű bizottságot, hogy vizsgálják meg annak lehetőségét, hogyan lehetne a törvényes feltételeit megteremteni az elmúlt 8 év felelőtlen hitelfelvevőinek felelősségre vonására.

Az elgondolással egyetértek.

Egyben ajánlani merészeltem a kommentemben az elgondolás továbbfejlesztését, hogy ez ne csak az elmúlt 8, hanem az azt követő évekre is vonatkozzon.

Orbán úr hitelnövekményt produkált, kvázi ugyanazt tette mint a cucilisták - legfeljebb az idő rövidsége miatt a hitelek mérete egyelőre még nem azonos, de a felvétel növekedés üteme akár a szoclib hitelfelvétel nagyságának meghaladását is előrevetítheti.

Szegfű- vagy narancsszín, egykutya! Orbán is növelte a hitelnagyságot, vonatkozzon tehát rá is a magyar hangja által elővezetett elgondolás! Menjen csak ő is a kaptárba!

Na, így teccik-e már érteni?

Előzmény: mociga (86)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 109

Orbánék trükköztek az adóssággal ám, lásd az MFB-be bújtatott részek...

Előzmény: Törölt nick (100)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 107

Ezzel a táblázattal amúgy valami nem stimmel...nem vagyok egy gazdasági zseni, de valami nem kerek...nem tudom mi, csak érzem, vagy a tudatalattim mocorog...

Előzmény: Törölt nick (85)
toloba Creative Commons License 2011.08.06 0 0 106

Elnököm, akkor szemenszedetten tévedtem, ennyi belefér....

A lényeg, hogy az ország eladósítása tovább folyik...így jó?

Előzmény: Törölt nick (83)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 105

"Vitya gyakorlatilag alig tett hozzá"

Addig ugye minden ment a maga normális útján, voltak államilag támogatott forinthitelek elérhető áron a forintkeresetűeknek. Deviza alapon már akkor is voltak olyan magánemberek (mint fehérholló szerintem), akik még kedvezőbb kamatfeltételekkel vettek fel hitelt esetleg, de ők nagyon jól tudták, hogy ez csak akkor jó, és biztonságos ha van hosszabb távon az adott valutában fix bevételem. Azaz nem kell váltogatnom.

Na most oszt ezek elkezdtek szörnyen aggódni ezekért az emberekért. Teljesen hitelesen és hihetően nyilván. 

http://mszp.hu/video/szerzodesmodositasokkal_a_devizahitelesekert

Előzmény: Törölt nick (99)
halkergető Creative Commons License 2011.08.06 0 0 104

"...

támogatnék egy ilyen törvényt...."

Köszönöm! Akkor már ketten vagyunk.

Kartácsak, lehet csatlakozni!       ;-)))

Előzmény: SchiSa (79)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 103

Továbbra is ott tartunk, hogy olyan pénzeket használtak fel Vityáék az adósságcsökkentésre, aminél ugyan lehet arról vitázni, hogy szép dolog volt-e tőlük, vagy sem, de erre van már topik, és az igazat megvallva szerintem úgysem tudnánk egymást meggyőzni arról, hogy ki a király.

Szóval egyelőre csak annyi a történet, hogy toloba kartács megjegyzéséhez (a szocik adósságnövekedési ütemét felülmúló fideszes adósságnövekedésről) hozzáfűztem a magam észrevételét, hogy talán mégsem.

Az ezt követő reakciókból, illetve az általam belinkelt tánlázatok alapján továbbra is azt a következtetést vonom le, hogy ebből a szempontból bizony a szocik pattogósabb ritmusban maséroztak.

Előzmény: Törölt nick (101)
mociga Creative Commons License 2011.08.06 0 0 102

"az a megtakarítások felélése."

Ez nem teljesen így van. Ugyanis az a jövőben állami garanciával vállalt kifizetés lesz és már ma is az nyugdíjakba. Megfeledkezel aarról a 350 milliárd forintos 10%-os nyugdíjjárulék fizetési bevételről (9.5% volt a mértéke 8% a manyupoké (kötelező belépéssel törvényileg megspékelve), 1.5% az államé). Felosztó kirovó. Nyugateurópában így műkszik és önkéntes alapon lehet öngondoskodni is. A gond ott keletkezett, hogy az a 1.5% nem fedezte az aktuális nyugdíjkiadásokat, hisz egy rakat nyugdíjast megörököltünk az átkosból. Ez komoly államadósságnövelő tényezőként hatott, minden egyes kormányzatra különösen a bevezetés óta. Ha jól emlékszem az eredeti kirovómértéke a rendszernek 6%, 1.5% volt. Mi is a törekvés? Mindenkor legyen egyensúlyban az állami nyugdíjkassza. Ehhez kell az 1 millió új munkahely (nyugdíjjárulék fizetők) és az 1millió új gyerek (jövőbeni potenciális nyugdíjjárulék befizetők). Józan paraszti ésszel is belátható. Miért pont egymillió? Az olyan jól hangzik ugye. :-)) 

Előzmény: Törölt nick (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!