Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
A piros (ACC) vezeték állandó 12 V-ot kap, vagyis + 12V-os (sárga) és az ACC (piros) vezeték is állandó +12 V-ra van kötve.
Ellenőrizni a bekötést. A sárga vezeték kap direkt 12 V-ot, az ACC pedig a gyújtáskapcsolón keresztül kap tápellátást tehát az ACC vezetéken a gyújtáskulcs 1-es állásában legyen mérhető feszültség (+12 V).
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Vettem egy 7018B tipusú kínai fejegységet. Citroen c3 a kisautó amibe bekerült. A problémám az az hogy rákötöttem a gyári csatlakozókkal ami az autóban van . Gyujtás levétele és kulcs kihúzás után gondol egyet a fej és kb 1 perc múlva bekapcsol magától. Valakinek valami ötlet hogy ez mitől lehet? Válaszokat előre is köszönöm
Valaki tudna segíteni mi lehet az oka a hibának amit leírok?Beszereltem egy junsun v1 androidos fejegységet kia ceed 2016 os ba.Azt szeretném hogy csak a hátsó hangszóróim szóljanak mert azokat is kicseréltem nagyobbakra.
De hiába van állítási lehetőség nem állítja át a hátsókra.Csak azt tudom állítani hogy csak jobb vagy csak bal oldalon szóljanak.Ha előre hátra próbálom állítani nem változik semmi,szól az összes.A csatlakozó autóspecifikus volt csak kihuztam a gyárit és rádugtam az új fejegységre.
Valaki esetleg járt már így?Nagyon örülnék ha megoldódna,mert nagyon idegesítő a probléma,hogy van állítási lehetőség mégsem működik rendesen.
Sziasztok. Beszereltem egy suzuki swift IV-be egy Junsun V1 pro multimediat. Van arra mod, hogy ha mukodik a carplay, akkor pl a waze hasznalata kozben a hatterben mukodjon a “gyari” radio app?
Sziasztok. Junsun multimédiás fejegység egyik napról a másikra eldobja a 4G-t. Próbáltam vodafonos, telekomos SIM kártyával ugyan az a helyzet. 4G antenna ránézésre jó.
Rendeltem egy iOS CarPlay átalakítót, működése jó. Viszont olyan problémával szeretnék érdeklődni, hogy mikor elindulok a kocsival, egy nagy szürke kép lesz. Viszont amikor megállok vele akkor vissza jön a kivetített kép.
Kérdésem az lenne, hogy erre tud valami megoldást? Találkozott már ilyen jellegű problémával ?
Van-e alternatívája az alapból telepített Zijn appnak? Használhatatlan, néha működik, de legtöbbször nem. IPhone+Android fejegység, zene, telefon, navigáció kellene.
Sziasztok! Van egy (kínai) gyári kinézetű kínai fejegységem beépítve vw Tiguanba.
Minden jól működik tolatókamera, tolatóradar és minden egyéb funkció is!
Kivétel a rádió, gyengébb vétel a gyárihoz képest és a hangzás sem az igazi.
Most vettem észre, nem reagál az equalézerre és hangszórók kiválasztására sem ( Első, hátsó vagy oldalsó szóljon csak). Állítási lehetőség adott viszont nem változik semmi.
Valaki már találkozott hasonló problémával? A fejegység Can Busszal csatlakozik és tényleg mindent tud és kijelez.
Mercedes W169 androidos fejegység.Hátramenetbe kapcsoláskor egy pillanatra megjelenik a kép majd kb. 4-5 másodpercig sötét,majd ismét előjön 1-2 másodpercre és ezt ciklikusan váltogatja.Akár járó motorral,akár csak gyújtás ráadásakor is,tehát valószínűleg nem hálózati zavar ül rá. Valakinek esetleg tipp,hogy mi lehet a gondja?
Próbáltam visszaolvasni a fórumot, de nem találtam erről cikket.
Kb 2-3 hónapja elkezdetek szarakodni az androidos fejegységen az alkalmazások. Pl: online rádió működése leáll. Majdnem minde appnál ez a helyzet. Amiket a neten találtam javaslatokat erről azokat kipróbáltam de nem segített. Van erre valakinek javaslata?
A Toyota ISO csatlakozóm az volt de sajnos ehhez a 2 DIN-s rádióhoz nem jó.
Végül is az Auris gyárilag beépített csatlakozó vezetékéhez forrasztottam a fellelt rajz szerint szigeteltem is. a rádió kb 10 percig üzemelt majd elfüstölt benne valami. Eddig tartott sajnos. Egy éve vásároltam a Bangoodon és most volt időm a beszereléssel foglalkozni. Majd ha lesz plusz pénzem akkor itthonról vásárolok egy másikat.
Mivel a fejegység láthatóan univerzális változat, tehát nem autó specifikus, ezért megfelelő ISO kábelre van szükség (típus/modell/ évjárat). Mivel erről nincs információ, csupán példaként egy lehetséges megoldás. A fejegység csatlakozó nélküli vezetékvégei (táp és hangszórók) értelemszerűen összeköthetők (lehetőleg forrasztva) az ISO kábelköteg megfelelő vezetékeivel.
Amennyiben a kormánytávirányítás igénye is felmerül, akkor egy kissé más a helyzet. A fenti ISO helyett az alábbi, kormánytávvezérlő interface-val ellátott kábelköteg szükséges.
Segítsen olyan valaki aki Toyota Auris rádió helyére 2 DIN fejegységes rádiót szerelt már be! Kivettem a régi rádiót de a mellékelt vezeték köteg másik végén nincs megfelelő illeszkedésű csatlakozó egyiken sem. A három fehér eredeti Auris csatlakozóval nem hozható össze így. Sajnos érthető rajzot vagy leírást sem sikerült találnom a neten. Előre is köszönöm.
A PX6 egyebek mellett beépített DSP-vel, 15 sávos EQ-val, és 1 HDMI kimenettel (esetenként opcionális) rendelkezik, jobb a hang minősége. Gyorsabb a PX5-nél.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Suzuki Bosch gyári multimédia fejegység hátulján a rádió csatlakozó mellett van egy fekete aljzat. Az aljzat olyan mint a GPS antenna csatlakozója. Azt szeretném kérdezni, hogy ez az aljzat mi célt szolgál? Hova kell azt bekötni. Az autómban nem találtam ilyen vezetéket.