Egyébként komolyra fordítva a szót. (úgysem vitatkozik velem senki:)
Nálunk, a kis falumban(város) ha ne adj isten gyermekem születne (van már 4,de nem aviktor miatt:) azt mindenki tudná. ha az egyébként kertes házamra kiraknék egy ajtódíszt, azt senki sem látná. a kapura meg minek, hiszen mindenki tudja mi történt. Anyámáknál pedig a pesti panelba meg minek. csak a szomszéd látná, de ő meg tudja.. Akoor minek?
mi köze ahhoz bárkinek is,(főleg a viktornak)hogy nekem gyermekem születik, vagy nem? semmi . magánügy.
egyébként némi off topic, de érdekes.
sokáig budán laktam. ov gyermekei iskolatársai voltak az én gyermekeimnek. az egyik szülinapján pl együtt vizipipáztak. le is csesztem szegény fiamat, miért nem csinált fotót. mi pénzt keresnék most vele:) a keresztény neveltetés..:))
Lehet, hogy a munkahelyükről kirúgják őket, lesz viszont ajtódíszük, hadd üsse a guta a cucilistákat, hogy nekik ez nem jutott eszükbe.
(Csak gúvasztottam a szemem, de a képről nem tudtam megállapítani, mit is ábrázol az az ajtódísz! Valami egyszerű, nonfiguratív ábra, vagy netán az embrionális lét valamely fázisának képe?)
Magyarságunk vigaszt nyújt majd, ha a kirúgott gyerekes családokat kilakoltatják majd fizetésképtelenség esetén
"De ezek a gondok eltörpülnek amellett a kiváló kezdeményezés mellett, hogy a frissen szült anyukák a mi nagyszerű és gondoskodó kormányunktól kapnak egy „Isten hozott!” feliratú ajtódíszt. És ez mindennél többet ér, hiszen ha az embernek nincs munkája, naphosszat gyönyörködhet az ajtódíszben. Kell ennél jobb és kellemesebb elfoglaltság?"
Társadalomkutatók ezrei próbálnak meg szerte a világon receptet találni a globoszunk égető problémáira, eleddig többé-kevésbé sikertelenül. Erre felül egy külhoni pulpitusra a magor miniszterelnök, és zsebből felvázolja a világmegváltás megoldását.
Azért ez nem semmi, hogy ilyen faxa minelnökünk van! ;-)
Képzeld el. Volt egy kolégám Angliában. Mélymagyar. Azt mondta, azért jött ki dolgozni, mert újra gyurcsány kormány lett, és vége mindennek.(volt ez akkor) Mindig mondta, hogy a szocik lopnak. Aztán egy szép napon kilopta az aksimat a kocsimból (kölcsön vette, csak nem szólt), hogy haza tudjon menni(meenekülni).
Nálunk, mióta a világ világ, csak akkor volt segély, ha volt közmunka.Mindegy, hogy fekete, vagy fehér. a fehér pedagógus is közmunkán volt (iskola titkár) meg a képzetlen roma is. Takarította tisztességesen a várost. nem is volt probléma, miga viktor el nem vonta a közmunka pénzt. azóta nem takarít senki, nincs közmunka, a suliba nincs szakkör, könyvtár, iskola titkár. temető őr, stb...
Viszont most jön a tél. hideg lesz, nincs meló. szerinted a fehér ember honnan vesz tüzelőt ha nincs munkája. ahol olcsóbb. hol olcsóbb? ahol lopják.
nem mindegy, hogy valaki tolvaj, vagy orgazda? (lásd alant: szittya hagyományok, árpád, szvatopluk)
Nálunk keresik a munkát. De mint ahogfy te sem vennéd fel őket dolgozni, ugy más sem. még a vona sem.
pedig a jobarátom informayikus diplomával nem bír elhelyezkedni, mert balog a neve.
Jó lenne emlékezned arra, hogy majd 1200 évvel ezlőtt egy árpád nevű faszi jól átkúrt valami szvatopluk nevű egyént. valami fehér lóra dumálta rá, cserébe némi földet kért. okosba megoldotta nem? szittya voltÍ?
A konföderáció szuverén államok vagy közösségek olyan csoportja melyet egy szerződés hoz létre, de később gyakran közös alkotmányt fogad el. Általában valamilyen kritikus kérdés megoldására jön létre, mint honvédelem, külügy, külkereskedelem, közös fizetőeszköz ami közös kormányzást kíván minden tag számára. Mai politikai értelemben csak független államok egy állandó, másokkal szembeni közös fellépésre szolgáló szövetség.
Tisztában vagyok a parlamenti arényokkal, de nagyon is. öreg vagyok már nagyon, mindent megéltem. Én még fogtam viktor liberális kezét. üzleteltem olyanokkal, akik mostr a vona seggét nyalják.(losonczi).
Soha nem hittem a megélhetési kutatásokban.
de.
Egy pest megyei kisvárosban élek, amikor nem éppen külföldön dolgozom. Itt az emberek tojnak a parlamenti arányokra. ha nincs munka. elmennek lopni.
itt mindig szoci polgármester volt. most is az van. de eddig mindenkinek befogta a száját a közmunkával. Ő már akkor azt csinálta, amikor a te vonád még a csattogós lepkét tolta..
rend is volt mindig. rend és fegyelem. a szoci polgármester mindenkinek adott munkát. nem volt balhé, tiszta szép város voltunk mindig is.
Most, hogy viktor elvette a lovét, nincs közmunka, nem takarít senki(na jó. mindenkimaga előtt) sokan az utcára kerültek, és megint mennek lopni. pl. fát. mert jön a tél. eddig megvették. de most miből?
nem ragozom. ugysem érted..
figyi! semmi baj. drukkolj a vonának! de majd aztán ne sírj, ha felnősz..
Az már más,hogy rajtunk múlik,hogy a közös múlt,kultúra és a mai gazdasági helyzet előbb utóbb konföderatív államba szólítják a medencénk népeit.Nekünk kell ezt is elkezdeni,és meg tudjuk majd értetni,hogy a Trianon vesztesei közé tartoznak a területszerzők is,ebben az EU-ban ahol a lakosok száma és a belső piac ereje a hatalom súlyának mércéje!
Hogy mi van?? Mi múlik rajtunk? Csókolom! köhög a bolha? Hát az EU nem elég konfödöratív?
Miféle terület szerzőK? Bocsánat. Megnyertük a világháborút, vagy mit akarunk területszerzéssel? minek nekünk terület? átjárható határok vannak. Hogy nem a tiéd a felvidék? Teccetek volna jó oldalra állni akkor... meg még egyéb fäszságok..