Kinek mennyi idő állt a rendelkezésére, hogy felzárkóztassa az országot? Az időarányos lehetőségek mellett az arányos felelősségről sem szabad megfeledkezni. Ki, miben és mekkorát hibázott? És nem utolsósorban: kinek mekkora a felelőssége abban, hogy ide jutottunk? Végül pedig: ki, (melyik oldal) lehet képes helyrehozni 60 év hibáit és bekormányozni az országot az EU fő sodorvonalába, majd ott meg is tartani?
"Neked elment a józan ítélőképességed, ha azt hiszed, hogy a 642 ezer forintos Biszku nyugdíj-ról írt polidilis kommenteket az ügyészségen is le kell jelenteni."
Nem úgy kell. Szépen bemész az ügyészségre, nálunk a rendőrkapitányság mellett van és élve állampolgári jogoddal, megteszed a feljelentésedet. De vigyázz, ha mégsem lesz igazad, akkor polgári peres úton kártérítésre kötelezhetnek.
Hát az Orbán jobbos, mer a jobbján ül annak a valakinek, akinek sehogy sem jut a neve most az eszembe. Majd, ha elküldtem a hozzászólásomat. Az ismeretlen meg balos, mer a zOrbán balján ül...
Amaz 50-es éveket én inkáb az 53-as évre tenném. Mert addig egy darabig igenis terror volt, (kulákkérdés, kitelepítések, beszolgáltatás etc.) a "felszabadulás" okozta mámor már 47-ben elmúlt...És mindezt nem a törikönyvemből tudom; közvetlen felmenőimtől hallottam, gyerekként ugyan, de annál fogékonyabb elmével..