Azt tán még megértem, hogy az egyetemi oktató meg más közgyűjteményes fizessen, de hogy miért kell a diákoknak fizetni ezentúl osztálykiránduláson egy múzeumban! ti értitek ezt?
,,ja, a nyugdíjasokkal tényleg tele vannak a múzeumok. pont ezen látszik, emnnyivel többen mennének el, ha nem lenne annyira drága eleve- "
Csak példának írom, az öregségi nyugdíjátlag 104 ezer felett van,ez magasabb,mint a fizikai dolgozók nettó átlagkeresete .
Nyugdíjas jeggyel 90 %-os kedvezménnyel utazhatnak múzeumot nézegetni,és pl . a Munkácsy Mihály Múzeumba 400 Ft a belépőjegy ára nyugdíjasnak, ami pontosan megegyezik a diákjegy árával .
Csoportos diákjegy (10 fő felett): 350 Ft/fő,talán kitalálnak majd csoportos jegyet nyugdíjasoknak is .
ez nem a legrosszabb függés:) legalább látja, milyen, mit lehet ott megnézni.
persze még sokkal jobb lenne, ha múzeumpedagógiai foglalkozásokra vihetnék a gyerekeket évente 1-2x térítésmentesen a tanárok, a (magyar) múzeumpedagógia ui. jó
én úgy tudom, fizetni eddig is kellett, de kevesebbet. Meg amennyit múzeumba mennek, azt nem tudnák kifizetni? (Kevesebbet kellene kiránduláskor cigire, meg piára költeni.)
Másrészt, amiért fizetnek azt talán jobban megbecsülik. Aztán több napos kiránduláskor, jó ha éjjel 3-kor végre ledöglenek aludni, mert a hormonok túltengenek bennük. :-) Másnap meg olyanok, m a mosott szar és le se lehet rúgdalni a buszról. Ha már itt vagyunk, kegyeskedjen bemeni a múzeumba.
igazából az én szememben a múzeum egy kulturális szolgáltatóintézmény, amibe rengeteg adóforint is kerül. de nem látom azt a szolgáltatást, amit kapok érte.
még olyan szinten se, hogy mondjuk szeretnék egy fotót mondjuk liszt ferencról, vagy szeretnék egy filmet megnézni a filmarchívumba, és akkor elmegyek a liszt múzeumba v az archívumba és akkor ott, amikor akarom, megvehetem, megtehetem
Egy osztálykirándulás költségének hány %-a egy múzeumi belépő ára ?
Nem az a legbosszantóbb, hogy 10 vagy 15 %-kal emelkedik egy osztálykirándulás ára, hanem ezek:
Hivatali lakást adna a zömében fideszes pártállású kormánymegbízottaknak - a miniszterekhez és az államtitkárokhoz hasonlóan - a kormány.
Jövőben az állami vezetők, továbbá a miniszterek kabinetfőnökei különleges és soron kívüli egészségügyi szolgáltatásokat kaphatnak. Két fővárosi intézményt, a Honvédkórházat és a budapesti orvosi egyetem, a Semmelweis klinikáit jelölte ki. A két kórházzal Navracsics tárcája fog különmegállapodást kötni, és az extra szolgáltatásokért (egyágyas szoba, soron kívüli eljárás) járó díjakat is a közigazgatási tárca fogja kifizetni.
Nem érzed az igazságtalanságot? A gyerekektől elvesznek, magunknak meg adnak! Undorító!!!
Tisztelheted is őket,ők takarítják el a szemetedet,hogy ne rágják a lábad a patkányok,meg a kutyád után is ők szedik össze,ami a Whiskas-ból megmaradt,aztán kiesett belőle .
,,Ha visszaolvasol, láthattad: azt írtam, hogy nem igaz, hogy eddig ingyen volt. Eddig se volt ingyen, sajnos."
Én meg a sajnosra írtam,hogy nem sajnos .
Ha a munkádhoz elengedhetetlen az évente 20 ezres múzeumi belépőjegy vásárlás,neked kell rá költened,vagy a munkáltatód támogassa,ha fontos neki .
,,Nem annyira az összeg zavar, mint az elv: miért jár egy ilyen - szakmába vágó - támogatás csak a közoktatás-beli pedagógusnak, a tényleg ilyesmivel foglalkozó egyetemi embernek és múzeumi embernek meg nem? Van erre normális magyarázat?"
Na,ez az a rész,ami nekem már magas,ez valóban idiótán néz ki ,a választ nem tőlem kapod meg erre ,az biztos .
,,...ami erősen arra utal, hogy a felsőoktatásnak egyre kevesebb a becsülete ma Magyarországon."'
Hát egy részére nagyon igaz,és nem is alaptalan .
,,De tudom, ez már tégend nem érdekel, hogy én miben reménykedem. ;)"
Háááát nem tudom,hogy kéna az előbbi mutatványaimból úgy kisunnyognom,hogy a büszekeségem is megmaradjon,meg téged se bántsalak meg . :-)
hát nem tehet senki sem a morbid passzióidról:) ám ha jobban meggondolom, az egészséges ifjuságnak kerülnie kell holmi múltba révedéseket, halott kultúra halott nyomait és miegyéb.
jobb helyen lenne például egy kukoricatörő táborban. tenyér kérgesedne, fejlágy benőne, az élet is habzsolva lenne.
a termés is olcsulna a vidám kezek közreműködése folytán