Keresés

Részletes keresés

Én, a 0000 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 116

Oké. Értem én a figyelmeztetést, de megpróbáltam két dolgot összehasonlítani. Szerintük nem lehet. Az összehasonlítás komenyista találmány  :-))))

Előzmény: freesleep (114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 115

,,..amúgy lehet h a suli wc-jébe vesznek belőle wc-papírt "

Az nem az osztálypénzből van,viszik be a szülők .

Így megy ez a kórházakban is .

Előzmény: freesleep (111)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 114

a szaktopikba menjetek

Előzmény: Én, a 0000 (113)
Én, a 0000 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 113

"Kap 12 állami vezető szolgálati bérlakást és kijelölnek két magyar korházat az állami vezetők egészségügyi ellátására."

Légy oly kedves sorold el azt a 12 nevet!!!

Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 112

,,ja, a nyugdíjasokkal tényleg tele vannak a múzeumok. pont ezen látszik, emnnyivel többen mennének el, ha nem lenne annyira drága eleve-  "

Csak példának írom, az öregségi nyugdíjátlag 104 ezer felett van,ez magasabb,mint a fizikai dolgozók nettó átlagkeresete .

Nyugdíjas jeggyel 90 %-os kedvezménnyel utazhatnak múzeumot nézegetni,és  pl . a Munkácsy Mihály Múzeumba 400 Ft a belépőjegy ára nyugdíjasnak, ami pontosan megegyezik a diákjegy árával .

Csoportos diákjegy (10 fő felett): 350 Ft/fő,talán kitalálnak majd csoportos jegyet nyugdíjasoknak is .

Az is lehet,hogy már ki is van találva .

Előzmény: freesleep (107)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 111

jó, innen már csak egy kis lépés,  vegyenek lélegeztetőgépet az osztálypénzből:)

amúgy lehet h a suli wc-jébe vesznek belőle wc-papírt

Előzmény: Törölt nick (109)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 110

ez nem a legrosszabb függés:) legalább látja, milyen, mit lehet ott megnézni.

persze még sokkal jobb lenne, ha múzeumpedagógiai foglalkozásokra vihetnék a gyerekeket évente 1-2x térítésmentesen a tanárok, a (magyar) múzeumpedagógia ui. jó

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 109

,,de miért? a gyerekek amúgy se feltétlenül akarnak múzeumba menni, ez egy tanulmányi prgram."

Arra meg ott van az osztálypénz .

Majd nem az állatkertben költik el hamburgerre meg kólára,hanem múzeumi belépőjegy lesz belőle .

Előzmény: freesleep (106)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 108

Mert aki gyerekkorában osztálykiránduláson múzeumban járt,az meg múzeumfüggő lesz ?

Előzmény: freesleep (104)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 107

ja, a nyugdíjasokkal tényleg tele vannak a múzeumok. pont ezen látszik, emnnyivel többen mennének el, ha nem lenne annyira drága eleve-

Előzmény: Törölt nick (105)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 106

de miért? a gyerekek amúgy se feltétlenül akarnak múzeumba menni, ez egy tanulmányi prgram.

Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 105

Majd mennek 50 %-os kedvezményessel,mint a nyugdíjasok .

Ha csoportos diákjegyet vesznek,még kapnak vagy 10 % kedvezményt is pluszban .

Előzmény: freesleep (100)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 104

miért, szerinted aki gyerekkorában nem jut el múzeumba, az felnőttként mind jól bepótolja:?

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 103

Aki gyerekkorában nem megy múzeumba,az felnőttként sem fog ?

érdekes megközelítés ....

Előzmény: freesleep (97)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 102

ne offoljatok, van erre szaktopik

Előzmény: Törölt nick (99)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 101

mármint fejenként, persze

Előzmény: freesleep (100)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 100

ha most egy vidéki osztály pesten elmegy 3 múzeumba, az 6e ft körül van teljesáron

Előzmény: lujo2 (98)
lujo2 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 98

én úgy tudom, fizetni eddig is kellett, de kevesebbet. Meg amennyit múzeumba mennek, azt nem tudnák kifizetni? (Kevesebbet kellene kiránduláskor cigire, meg piára költeni.)

Másrészt, amiért fizetnek azt talán jobban megbecsülik. Aztán több napos kiránduláskor, jó ha éjjel 3-kor végre ledöglenek aludni, mert a hormonok túltengenek bennük. :-)  Másnap meg olyanok, m a mosott szar és le se lehet rúgdalni a buszról. Ha már itt vagyunk, kegyeskedjen bemeni a múzeumba.

Előzmény: freesleep (-)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 97

ez hosszútávon egyértelműen a múzeumnak veszteség. nem fognak odamenni felnőttkorukban sem, ennyi

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 96

,,Nem érzed az igazságtalanságot? A gyerekektől elvesznek, magunknak meg adnak! Undorító!!! "

Hát az .

De hogy néznének ki a görények,ha mókust akarnának játszani ?

A lényeg,vulpes pilum mutat, non mores.

A róka csak a szőrét változtatja, nem a természetét. ...

Előzmény: Én, a 0000 (93)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 95

igazából az én szememben a múzeum egy kulturális szolgáltatóintézmény, amibe rengeteg adóforint is kerül. de nem látom azt a szolgáltatást, amit kapok érte.

még olyan szinten se, hogy mondjuk szeretnék egy fotót mondjuk liszt ferencról, vagy szeretnék egy filmet megnézni a filmarchívumba, és akkor elmegyek a liszt múzeumba v az archívumba és akkor ott, amikor akarom, megvehetem, megtehetem

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 94

Évente 1x van osztálykirándulás,50 %-os belépővel számolva nem fog senkit padlóra küldeni,hogy a gyereknek egy ezressel többe kerül a kirándulás .

Előzmény: freesleep (85)
Én, a 0000 Creative Commons License 2011.07.19 0 0 93

Egy osztálykirándulás költségének hány %-a egy múzeumi belépő ára ?

Nem az a legbosszantóbb, hogy 10 vagy 15 %-kal emelkedik egy osztálykirándulás ára, hanem ezek:

Hivatali lakást adna a zömében fideszes pártállású kormánymegbízottaknak - a miniszterekhez és az államtitkárokhoz hasonlóan - a kormány.

Jövőben az állami vezetők, továbbá a miniszterek kabinetfőnökei különleges és soron kívüli egészségügyi szolgáltatásokat kaphatnak. Két fővárosi intézményt, a Honvédkórházat és a budapesti orvosi egyetem, a Semmelweis klinikáit jelölte ki. A két kórházzal Navracsics tárcája  fog különmegállapodást kötni, és az extra szolgáltatásokért (egyágyas szoba, soron kívüli eljárás) járó díjakat is a közigazgatási tárca fogja kifizetni.

Nem érzed az igazságtalanságot? A gyerekektől elvesznek, magunknak meg adnak! Undorító!!!

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 92

Tisztelheted is őket,ők takarítják el a szemetedet,hogy ne rágják a lábad a patkányok,meg a kutyád után is ők szedik össze,ami a Whiskas-ból megmaradt,aztán kiesett belőle .

Előzmény: ex_lx (84)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 90

,,Ha visszaolvasol, láthattad: azt írtam, hogy nem igaz, hogy eddig ingyen volt. Eddig se volt ingyen, sajnos."

Én meg a sajnosra írtam,hogy nem sajnos .

Ha a munkádhoz elengedhetetlen az évente 20 ezres múzeumi belépőjegy vásárlás,neked kell rá költened,vagy a munkáltatód támogassa,ha fontos neki .

,,Nem annyira az összeg zavar, mint az elv: miért jár egy ilyen - szakmába vágó - támogatás csak a közoktatás-beli pedagógusnak, a tényleg ilyesmivel foglalkozó egyetemi embernek és múzeumi embernek meg nem? Van erre normális magyarázat?"

Na,ez az a rész,ami nekem már magas,ez valóban idiótán néz ki ,a választ nem tőlem kapod meg erre ,az biztos .

,,...ami erősen arra utal, hogy a felsőoktatásnak egyre kevesebb a becsülete ma Magyarországon."'

Hát egy részére nagyon igaz,és nem is alaptalan .

,,De tudom, ez már tégend nem érdekel, hogy én miben reménykedem. ;)"

Háááát nem tudom,hogy kéna az előbbi mutatványaimból úgy kisunnyognom,hogy a büszekeségem is megmaradjon,meg téged se bántsalak meg .  :-)

Előzmény: Törölt nick (80)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 88

ó, én nagyonhosszasan tudnék a múzeumok ellen habzani:)

Előzmény: Törölt nick (86)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 87

hát nem tehet senki sem a morbid passzióidról:) ám ha jobban meggondolom, az egészséges ifjuságnak kerülnie kell holmi múltba révedéseket, halott kultúra halott nyomait és miegyéb.

jobb helyen lenne például egy kukoricatörő táborban. tenyér kérgesedne, fejlágy benőne, az élet is habzsolva lenne.

a termés is olcsulna a vidám kezek közreműködése folytán

Előzmény: ex_lx (82)
freesleep Creative Commons License 2011.07.19 0 0 85

változó, nem mindegy, hogy 2000ért mennek a szépművészetibe érdről, vagy 800ért a kékfestőmúzeumba pápán bakonymiaszöszből. de nem mindegy ez?

miért nem örülünk, hogy elmennének oda és megnéznék?

Előzmény: Törölt nick (83)
ex_lx Creative Commons License 2011.07.19 0 0 84

OK-OK, tisztelem én a köztisztaságiakat, még ha gyakran buták és faragatlanok is.

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.19 0 0 83

Egy osztálykirándulás költségének hány %-a egy múzeumi belépő ára ?

Előzmény: freesleep (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!