Keresés

Részletes keresés

tiger322 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 38
tiger322 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 37

Az Európai Únió tagállamai között nagy bérkülönbségek vannak.Pl.Egy Brit orvos sokkal többet keres mint egy magyar orvos.Nyilván az USA tagállamai között ekorra bérkülönbség ,nincs.Vagy van?

Előzmény: tiger322 (36)
tiger322 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 36

Nemzet államok léteznek Dél Amerikában,Ázsiában is.És jól megy a gazdaság nekik.

Véleményem szerint Dél Európai országoknak nem szabadott volna az Euró zónába lépni.

Most nem lenne ez a káosz.

Kiléptetésük most nagyobb bajjal járna.

Teljes a káosz Európában

Bizonytalan, lesz-e EU-csúcs. Ha nem lesz, az is baj, ha eredménytelen lesz, az még nagyobb baj. Tovább »

forrás: Index.hu

Egyes! Creative Commons License 2011.07.13 0 0 35

"Ha tényleg szétesik az EU (ahogy azt a Soros-félék szeretnék), akkor 100x akkora problémával fogunk szembenézni mint most."

Ezzel egyetértek, s már jeleztem korábban is. Az Unió nélkül az egyes európai államok kétségbeesetten fickándozó halak lesznek az ázsiai országok halászhálójával szemben.

Azonban a centralizált európai kormányzás felvet egy másik problémát, amire elsősorban a nemzetállami berendezkedés hívei figyelmeztetnek.

Mi van, ha ez valóban egy majdani elitista világkormány megalakulásának a kikényszerítésére tett kísérlet?

Ha az egyes európai nemzetállamok feladják a kvázi szuverenitárukat, abban már egy világkormány előszele is benne lehet, legalábbis a nemzetiek szerint.

Valós-e ez a veszély, s egyáltalán veszélyt jelenthet-e ez a szuverenitásuktól lemondott nemzetek népeire?

Előzmény: nem sírunk (34)
nem sírunk Creative Commons License 2011.07.13 0 0 34

"a nemzetállamok jögkörének erőteljes korlátozása és a hatalom centralizásása  van műsoron."

Bárcsak már ténylegesen ott tartanánk! Ez az adósságválság az EU óriási gazdasági-politikai bukását is okozhatja, de ha jól alakul, akkor kikényszerítheti a politikai irányítás egységét is. Az biztosan nem lesz, hogy szétesik nemzetállamokra, és ezek egyenként megoldják a problémát. Ha tényleg szétesik az EU (ahogy azt a Soros-félék szeretnék), akkor 100x akkora problémával fogunk szembenézni mint most. De ez a balhé arra is alkalmas lehet, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljunk az anakronisztikus és irracionális nemzetállamokkal. Csak arra kell vigyáznunk, nehogy kikerüljünk az EU-ból, mint ahogy egyes politikusaink szeretnék, csak hogy megmaradjon nekik az ország egy saját szemétdombként, ahol a hatalmukat kiélhetik.

Előzmény: Törölt nick (5)
toloba Creative Commons License 2011.07.13 0 0 32

Orbánék?

Az kizárt!

Majd a gyurcsány, mer az a hibás....

Előzmény: T.Howard (26)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 30

vazz, hát a CDS holderek, azok akik utána áron alul vehetik vihetik a nemzeti vagyonka különböző elemeit, a bankok akik szép díjakért kezelik az adósságokat mások által kijelölve... stb. ez bonyolult? 

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 29

A forgatókönyv szinte mindenütt polgárháborúval kezdődik. A káoszban érdekeltek ilyenkor még nemzetiségi, kisebbségi és egyéb petárdákat helyeznek el - tovább generálva a vérontást.

Fantasztikus lehetőség a Soros típusú, milliárdos spekulánsoknak, akik már alig várják hogy beszállhassak valami fegyveres konfliktusba - minkét felet támogatva - the business is business...

Újjáépítésre is csak akkor van lehetőség, ha előtte sikerül porig rombolni az infrastruktúrát.

Ugyanakkor Európában meglehetősen kicsi az esélye egy ilyen irányított csőd-polgárháború-fegyveres konfliktus levezénylésének, mert borzasztó béketűrő egy lajhár az európai ember.

Előzmény: Bloggeryna (-)
berente Creative Commons License 2011.07.13 0 0 28

A teljesen nyitott nemzetközi piac nélkül, még csak-csak van élet. Azelőtt is volt. Igaz alacsonyabb szinten. A nyitott piaccal, a nagy államgazdaságok jártak-járnak jól. Nem véletlenül ér meg nekik annyi pénzt, a fenntartása.

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 27

Demokraciaban rohasztott mindenkori politikusainknak haala, van meeg olyan, amelyik nem raag minket...??

A res odafelee kell, a penznek...majd az lesz a neve, hogy diplomaciai kapu...:DDDDDDD

Előzmény: T.Howard (26)
T.Howard Creative Commons License 2011.07.13 0 0 26

azé' hagynak azon a vasfüggönyönön egy akkora rést hogy a multik átbújjanak alatta. Felénk...

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 25

Sztem 1ertelmu...

A gorog olajbogyorol is pontosan tudtak, hogy mikor kezd majd el rohadni, tehat ha a nagyok (mely negyok vezetoit pszichodrogozzak a kinaiak es az oroszok!:DD) nem avatkoztak kozbe kb 3-4 eve, akkor ez igy lett kitalalva...

Nincs mar messze az az ido, amikor ujra lehuzzak a vasfuggonyt, es a kivulrekedttek olcsobban varrjak majd az addidas polot mint a kinaiak...

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 24

Túl lőtt a világ fejletteb része a célon. A gazdasága már csak virtuális volt. Számok az adatbázisban, amivel kereskedni lehetett. Aztán egyszer csak kiderült, hogy nincs kézzel fogható előállított termék. Ami van, az a túlfetisizált ingatlanvilág, amiről aztán kiderült, hogy szart se ér, csak a hitelfedezet virtuális alapja. Minden túlértékelt volt, de tkp. semminek nem volt valós értéke. Ez olyan, mint egy társasjáték. Lejátsszuk, becsukjuk és hipp-hopp elszállt. Csak a tasztalat maradt meg.

Hozzá nem értőként így látom.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 23

Tegyük fel, elengedik. Azzal jobban jár? Persze abszolút értékben igen. De ahhoz, hogy meg tudjon élni, termelni kell, piac kell. Ki fog vásárolni, ha mindenki szarban van? Anglia szarban van, franciákról nem sokat tudni meg a svédekről, norvégokról, finnekről. Németország állítólag elvan, de mindent ők sem vásárolhatnak fel.

Előzmény: berente (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 22

Hát igen! Remélem, nem lépik át a Rubicont! Nem tudom, én erre nem tudok válaszolni. Kell, hogy választ találjon a világ!

Előzmény: T.Howard (17)
berente Creative Commons License 2011.07.13 0 0 21

Ha valakinek elengedik a hiteleit, az nyer. De elenegedik bárkinek? Vagy csak később kell megfizetni?

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 19

Ez egyszer már bejött.

Előzmény: Törölt nick (12)
a1xe Creative Commons License 2011.07.13 0 0 18

Szerintem Kina nyer akkor, ha bedől egy EU-tagállam.

Igaz, Kína akkor is nyer, ha nem dől be egy sem.

T.Howard Creative Commons License 2011.07.13 0 0 17
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 16

Ilyen helyzetekben jelennek meg a rednpárti alakulatok. Valamilyen diktatúra, amelyik megfékezi a tömeget. Ezért ezeket az országokat nem szabad magukra hagyni. De ki mond le és miről a megsgítés érdekében? De ha nem segít rajtuk senki, akkor ezek tűzfészkek lehetnek. Ennyi állam bedőlése már szerintem ENSZ BT ügy. De, hogy még Olaszország is! Jól leplezték, hogy hitelből élnek. Ehhez képest a mi kommunistáink kismiskák voltak az eladósítással a '70-évektől napjainkig. Persze nálunk nem tudták véka alá rejteni, hogy hitelből él az ország, de az olaszok szerintem maguk sem hitték volna el.

Előzmény: Terra Kotta (13)
puppy82 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 15

megkezdődnek amerikában a férjgyilkosságok. gyorsan menteni kell a biztosítási pénzeket.

T.Howard Creative Commons License 2011.07.13 0 0 14

Adósságválság – Kinek tartoznak az országok?

A héten újra előtérbe került a pénzpiacokon az adósságválság problematikája. Az eddigi kis államok (Görögország, Portugális, Írország) mellé azonban most igazi nagyágyúk csatlakoztak, jelesül Olaszország és az USA. Ezzel egyszersmind a százmilliárd dolláros problémás[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Csak érdekes...

Terra Kotta Creative Commons License 2011.07.13 0 0 13

Sztem csak annyi, hogy a hitelezők nem kapják vissza a pénzüket a csődbement államtól, viszontagság nem is hitelez nekik a továbbiakban senki, és ha eddig teszem azt hitelből fizettek nyugdíjakat, segélyeket és mindenféle juttatásokat, akkor ezek kedvezményezettjei szopóágra kerülnek, mert a jövő hónapban nem hoz semmit a postás. A közszférában bérbefagyasztanak, szélnek eresztenek egy csomó embert,  becsuknak egy rakat intézményt, megszüntetnek egy csomó szolgáltatást, aztán káosz, mert a népharag szépen elsöpri az egész vezetést...

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 12

Igen, úgy néz ki. Átmenet a köztársasági államformából a császárságba.

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 11

Na, tényleg, most Dilin belül tök komolyan, mert hülye vagyok a témához és még nem is hallottam olyant, hogy becsődöl egy állam.

Mi van olyankor? Strómanok licitálnak, hogy ki kapja olcsóbban? Vagy hogy megy ez?

Ki fog szívni és hogyan?

Ki fog nyerni és mit?

puppy82 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 10

Nem épp idevágó, de ha már egy gyerek ilyet mond....

történt, hogy egy hétre tudtam befizetni a gyerekeket kézműves táborba. sorry, nem futotta többre. Annyira tetszett nekik, hogy ment a sírás, hogy még,még,még. 9 éves, sajnos már tudja, hogy mit jelent a "nincs most rá kicsim"

Mire megkérdezte, hogy miért nem nyomtat a nyomda annyi pénzt, hogy mindenkinek elég legyen ?

Most komolyan. Erre mit kellett volna válaszolnom? Szívem szerint azt mondtam volna, hogy azért mert sóherek. :))

Szerencsére megoldottam. Bár a családi ezüst bánta, most spórolhatok arra is.

xoyox Creative Commons License 2011.07.13 0 0 9

mar több is bedölt, csak meg tagadjak a minden hajjal megkent korrupt "vezetök" 

Ezen mindenki csak veszithet !minden allampolgar != adofizetö

addig jo magyarban, amig nincs Euro . . . bizzatok az Orbanban !!

Kannaváró Creative Commons License 2011.07.13 0 0 7
Előzmény: Bloggeryna (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 6

Egy biztos: mi ezen is veszítünk.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 5

nem dől be egyik állam sem... csak mi ennek az egész színjátéknak. (ill. már bedőltünk mert már késő)

Ahogyan azt sokan megjövendőlték, a nemzetállamok jögkörének erőteljes korlátozása és a hatalom centralizásása  van műsoron.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!