Mondá egykoron Matolcsy: "Aki magánnyugdíj-pénztártag marad, elveszíti a munkáltatói TB-befizetés (27 százalék) utáni nyugdíjjogosultságot."
Mondá manapság a NEFMI:" A munkáltatói TB-befizetés többé nem járulék, hanem hozzájárulás, nem jár utána nyugdíjjogosultság."
Ez szaknyelven: GEBASZ
"Még az 1967 nyarán leküzdött 2 hét nyári gyakorlat is megvan.
Lestem nagyon..."
Azon ne lepődj meg - semmi érdeke nem fűződött (sőt!) akkoriban a munkáltatónak ahhoz, hogy eldugja azt a két hetet, és az apparátusa is megvolt a lejelentéshez.
A meglepő az, ha az 1997-es próbaidőt megtalálja az ember... mert "úgy tudták" sokan munkáltatóék, hogy a próbaidőt nem is kell jelenteni... meg mást se nagyon.
Ami viszont nyubiz irattáráig eljutott, az ott viszonylag jó kezekbe került.
Hja... 2011-12-...-re a szocik is végre, de tényleg, késlekedés nélkül, miazhogynagyonis, mint utolsó határidő ajrót akartak bevezetni. Ezeknek a véletlenül pont ciklus utánra eső céldátumoknak mára lett egy olyan pedagógia értéke, mint annak, hogy holnaputánkiskedden, vagy majdatörökökhúsvétján.
Ja, a Lutra album örökölhetőségére xarok...:))) Meg a normálisabbja is. Az az igazság, hogy szavazati jogot csak ennek a 100000-nek adnék.:)) Nekik van valami lövésük az egészről, a többi sötét, mint az éjszaka...
Mármint, hogy mit töröl el okoska?!?!?! A MAGÁNTULAJDON örökölhetőségét?!?!!?:DDDDD
Ennyire azért führered sem hülye, nem véletlen, hogy nem ELVETTE, hanem KIZSAROLTA a pénzt a hülyébbektől. Sajnos, hogy ilyen sokan voltak. Pedig mutathattunk volna CIVIL KURÁZSIT. És nem csak 100000-en...
Pont ezt ugattam egypár, amúgy a gyerekei érdekeit (kicsit túlzottan is) számontartó kollégának a Nagy Manyup Döntés idején: egy dolog hogy magukkal kib..sznak, de igazán a kölkeikkel b..sznak ki. Nemigazán értették...
És akkor én még a magasabb járulékokra gondoltam, a szülőtartás később jött elő.
jól mondod, így volt eddig. Arról viszont nem szól a fáma, hogy a jövőben ezen a "virtuális számlán" hogyan is írják jóvá az eddigi évek járulékait, főleg a '88 előttieket. És mint tudjuk, amiről hallgatnak, nem véletlen hallgatnak.
De ha ingyen kajával, kolbásszal jössz ki a sarki csemegéből, akkor viszont az állam gondoskodik kosztról, társbérletről, esetleg szexről.
Most már csak az a kérdés, hogy ha az állam hozza ki a csemegéből a kerítésnek való kolbászt ingyér', akkor ki gondoskodik az államról? Mer' az meg azt ígérte, hogy később majd gondoskodni fog a csemegésről...
A jogosultsági időt is arányosították, volt időszak, amikor a munkaidő alapján, tehát a napi 8 órához képest, volt időszak, amikor a minimálbérhez képest.
Részemről az arányosítással semmi probléma nincs, hiszen aki napi 4 órás részmunkaidőben dolgozik (vagy esetleg ennél kevesebben), az ne szedjen össze ugyanannyi szolgálati időt, mint aki mindezt 8 órában vagy többen teszi.
még egy kicsit olvasgasd a törvényt inkább. jogosultsághoz a teljes napot veszik figyelembe. csak a nyugdíj összegét kell az arányos szolgálati idő alapján számítani.
Amikor még nem volt kötelező a nyugdijjárulék, az állami cégek akkor is nyugdijas állásnak számitottak és nem a kényelem miatt, hanem biztos volt a nyugdijja az ott dolgozónak