ehhez egy 5 tagú családnak elég sok madarat kellene összeszedni......
én a magam részéről nem étkezésre tartom, hanem mert nagyon tetszik, már régóta keresem, és tavaly akadtam rá a vásárlási lehetőségre. akkor nem tellett rá, de az idén már félre tettem rá, igaz, az útiköltség ugyanakkora volt, mint a madarak ára.
jövőre is szeretnék még onnan vásárolni, a cél, hogy a saját állománnyal együtt kialakítsak néhány saját költőpárt. a kicsikből pedig , párat elengedni a határba, van pár hely, ahol most is élnek vadon. oda egy kis populáció bővítésnek szánom.
de még pár másik fajtát is be szeretnék állítani. ilyen a szirti fogoly, és a copfos fürj. de más fajták is szóba jöhetnek, ha a tartásukat meg tudom oldani, és megfizethető áron lehet venni.
félre a viccet, most van 10 kis szürke foglyom, a nálunk honos fajta. melléjük szeretnék más fajtákat is, de itthon nehéz a beszerzésük. a tartásuk, elhelyezésük érdekel, leírás, esetleg foto. elképzelésem már van, de a saját tapasztalat sokat segitene.
eddig olvasgattam sokfelé, de a szirti fogoly, copfos fürj ritkán került szóba. sokfelé olvastam róluk, de sok eltérő leírás is volt. olyanokkal szeretnék tapasztalatot cserélni, akik már tartottak/tartanak ilyen madarakat.
most keresek csibét/tojást, vagy párt. eddig nem sok sikerrel.