Keresés

Részletes keresés

WYW Creative Commons License 2011.05.23 0 0 40

Ah, már megint leigázzuk Európát.

Már olyan unalmas.

nandras0824 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 39

lebuktál vazze!

te a kgst/varsó szövetséget akarod visszaállítani :)

(ha esetleg átaludtad az elmúlt néhány évtizedet, akkor szólok, hogy azt már egyszer kipróbáltuk- nem jött be...)

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 38

Hát az! Attól tartok, udvariasságból nyilatkozta el magát. Mi élünk itt, nem ő. Talán jobban tisztában vagyunk a dolgainkkal. Egyébként nem akarsz válaszolni a kérdésemre? De van egy másik kérdésem is, mióta leszereltél meglátogattad a volt alakulatodat? Nem hiszem. Én 15 évvel utána igen. A fűtés-korszerűsítésen kívül haditechnikai változás nem volt.

Előzmény: Törölt nick (36)
wok Creative Commons License 2011.05.23 0 0 37

de akkor küldje ki magyarul is, hátha a google translate alapján jobban megérti majd a másik hogy mit akart rossz angolsággal

Előzmény: Törölt nick (36)
wok Creative Commons License 2011.05.23 0 0 35

4-kel nemoké

4-ekkel oké

Előzmény: Bitem-batumba (5)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 34

Hol van itt akár csak egyetlen kiképzett és továbbképzett tartalékos? Indulj ki magadból! Mióta leszereltél, hányszor hívtak be továbbképzésre?

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 33

Miért? Szerinted titokban maradt ez a találkozó? Nem is szánták titoknak. Milyen gazdasági erővel akarunk mi felülkerekedni bármelyik hadseregen is? Hát kiröhögnek minket!

Előzmény: Törölt nick (31)
pindiy Creative Commons License 2011.05.23 0 0 32

Hogy a 8 katonánkkal mi a facér röhögtettyük ki magunkat a fac se érti....

Előzmény: Bloggeryna (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 30

Ne reménykedj! Ez az agymenés már a sajtóban is lecsengett. Ismét nevetségessé tettük magunkat a világ előtt.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 28

Nem KGST, az csak a nem létező gazdasági alapja, VSZ! Varsó ...

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 26

Az ukránok még Csernobilt sem tudják önerőből bebetonozni.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 25

Úgy hülyeség, ahogy van! Gondolkozz már! Fejletlen gazdasággokal? Tudod, mi kell a háborúhoz? Pénz, pénz és pénz! Márpedig, ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Előzmény: csillag100 (23)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 24

Attól tartok, ez az egész egy kacsa. Egy nemzetközi kacsa a kormányfők részvételével. Ukrajna hadserege? Lehet, hogy van neki, de két dolog alapvetően korlátozza,

1. a nyomor;

2. a balsój orosz maci karmai.

Nevetséges és szánalmas!

csillag100 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 23

Ez nem új téma már évekkel felmerült egy közös europai haderő. Ennek a feltéteiről már tárgyalnak. Azon megy a diskurzus, hogy az országok milyen mértékben és hogyan járul hozzá a közös haderőhőz.

Mivel a keleti országok felszereltsége és technikája nem konfortos a nyugati haderővel ezért gondolom, hogy a V!.-ek közösen fejlesztenék a haderőnek azon részét, mely az europai hadtesthez lesz integrálva.

Így a költségek nem terhelik külön-külön az országokat, s ez elönyős számukra.

Előzmény: F2F (11)
flatmaker Creative Commons License 2011.05.23 0 0 22

Sehogysem felel meg. Én vagyok a mérges kismalac.

Egyébként V4-gyel: négy + val/vel --> négy-gyel --> 4-gyel.

Előzmény: Bitem-batumba (5)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 21

Friedman mondhat bármit, ezek a lepusztult országok senkivel szemben semmilyen erőt nem tudnak felmutatni, még a jövőben sem. Hisz magunkat sem érjük utól, nem hogy a Nyugatot.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 19

Asszem, meggondolja, hogy mit szóljon hozzá. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a többiek mit szóltak hozzá. Ha az elemzőnek igaza van, akkor nagy szarban vagyunk. Mellesleg a V4-ek gazdasági állapota nem is teszi lehetővé ütőképes egységes haderő felállítását. Legalább is a hagyományos értelemben nem. Nagyon úgy tűnik, hogy szolganemzet maradunk. Ez ellen hiába rugózunk.

Előzmény: Mindfield (16)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 18

Basszus! Elvesztünk. Ezt a büdös életbe nem hozzuk be.

Előzmény: Törölt nick (15)
Bitem-batumba Creative Commons License 2011.05.23 0 0 17

Ki hatalmazta fel erre a FIDESZ-t, mert erről nem volt szó a tavalyi választásokon.

Már többször leírtam, hogy ez a képviselőség itt Mo-n kész vicc, gyakorlatilag egy biankó csekk. Azt csinál a képviselő, és  a pártja, amit csak akar. Nem lehet őket visszahívni. :(

Mindfield Creative Commons License 2011.05.23 0 0 16

"Magyarország Lengyelországgal, Szlovákiával és Csehországgal közösen."

Slota bácsi mit szól hozzá?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 15
Előzmény: Törölt nick (12)
Derek Creative Commons License 2011.05.23 0 0 14

Ezek kozul az ukranoknak es a lengyeleknek van hadserege:-)

Qqberci Creative Commons License 2011.05.23 0 0 13

Lesz helyette Alcsúti Paktum...

Előzmény: WYW (1)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 12

Nem tudom, Hollandiának mennyi van, de miből ill. kitől van?

Előzmény: Törölt nick (10)
F2F Creative Commons License 2011.05.23 0 0 11

Itt valami nagyon készülőben van:

A Visegrádi Négyek (V4) és Ukrajna honvédelmi miniszterei május 12-én a szlovákiai Lőcsén (Levoca) találkoztak és megegyeztek egy közös európai uniós harccsoport létrehozásáról, egy ún. V4 „battle group-ról“. A csoport a tervek szerint önálló operatív egységként működne, 2016 első felétől kezdve.

"A legfontosabb eldöntendő kérdések, hogy melyik ország legyen a hadtest parancsnoka és hol legyen a csoport operatív központja" - számolt be Lubomír Galko, szlovák honvédelmi miniszter. A vezetői poszt betöltésére egyelőre Lengyelország tűnik a legesélyesebbnek. A csoport létrehozásának anyagi vonzatai még nem tisztázottak. A szlovák miniszter beszélt az ukránok bekapcsolódásáról is, amely szerinte kétségtelenül hasznos és közös érdek lenne.

http://kitekinto.hu/europa/2011/05/14/a_visegradi_negyek_kozos_harccsoportot_alakitanak

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 10

Itt a  V4-ben összedobjuk tankjainkat és repülőgépeinket és máris van legalább feleakkora hadseregünk mint Hollandiának.

Röhej......

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 9

Jut eszembe! Kicsit megkomolyodhatna a kormány és ezzel is inspirálhatná a többi pártot, hogy rúgják tökön magukat, mert ez a széthúzás és össze-vissza beszélés bizony támadhatóvá teszi az országot. Nem katonai, hanem azon kívül minden értelemben.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 8

Nagyon nagy hülyeséget nem mondtál. Ha már mondtad, gondold is tovább. Pl. azon a vonalon, hogy mivel rendelkeznek ezek az országok, amivel mások nem.

Előzmény: WYW (1)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 7

Kilátások? Egyelőre még nem látszik semmi, de végre történik valami. Mint, hogy a radarvitán kívül nem nagyon látom, hogy a NATO valamit is törődne Mo. biztonságával. Magunkra vagyunk utalva. Vagy hagyatva?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 6

A V-2 egész jó volt London ellen.

Ez csak jobb lehet.:-)

Előzmény: Bitem-batumba (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!