Hadd ne fejtsem ki, milyen apró különbség volt a bajnok és későbbi BL-döntős Sampdoria oda-visszavágós megszorítása és a tét nélküli meccs az EL-ből és (jó eséllyel)a bajnokságból is kieső genovaiak legyőzése között, vagy a mostani bolgár, szlovák, svéd topcsapatok elleni párharcok és mondjuk a Honvédnál maradva 89-ben a jugoszláv (nem szerb vagy horvát vagy bosnyák) bajnok kiverése vagy a Fradi Real elleni döntetlenje, az Anderlecht kiverése, vagy a Newcastle legyőzése között. Attól tartok, hogy nem érdemes erről beszélgetni, mert ha szerinted a klubcsapataink olyan erőt képviselnek, mint a 90-es években, akkor nincs értelme a további diskurzusnak.
Igen, az erőnlét, a tempó nyilván sokat javult. Csak ez kicsit olyan, mint mikor nagyanyámnak kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy a háború romjaihoz képest a kommunizmus alatt fejlődött az ország, az nem azt jelenti, hogy az klassz dolog volt, mert ha egy picit nugatabbra tekint, akkor láthatja, hogy mások, hasonló romokból a többszörösét építették fel. Tehát érdemlegesen fejlődésről beszélni csak a környezet viszonylatában lehetséges, ilyen szempontból pedig tetemes lett a lemaradásunk.
De mesélhetsz arról, hogy hol vannak most a magyar bajnokságban az épkézláb magyar csatárok (mint a 90-es évekből pl. Vincze Pilu, Horváth Feri, Fodor Imi), vagy a légiósok között - Szalait is beleértve - hol vannak Kiprich vagy Kovács Kálmán hatékonyságú csatáraink.
Sajnos rosszul tudod. Az afrikai és dél-amerikai játékosokat a helyi rezsimekkel kötött szerződések alapján vonultatjuk. Johnson esetében a Marshal például a Nigériában kapott rendfokozata.
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy - maribor után - én is gratuláljak a Budapest Bajnoka címhez. A helyezés értékét növeli, hogy ha jól tudom, mindezt egyetlen focista bevonultatása nélkül értétek el. Nem, ne szerénykedj, ez tényleg nagy dolog.
Jaja. Kovács Attila alig védett, és ő kapott 10 évet.
Csepel-Honvéd 0:2. Vmelyik Honvéd-játékos később elmondta, h ez nem volt bunda, csak azért beszélték le az eredményt, mert nem akarták, hogy esetleg egy ilyen meccsen menjen el egy év munkája. :))
Komolyan, miért csak a Honvéd/Volán/Nyír/Diósgyőrt büntették pontlevonással? A teljes csepeli tavasz egy nagy bukta... (tudom, h Kovács A, meg Kőhalmi, de a többieknél sem csak a játékosokat baszatták, hanem pontokat vontak le)
Tényleg, Mester, most, hogy megint nézegetem a régi újságaimat, felmerül bennem, h a '84-es Csepel-Volán 0:4 is bunda lehetett? Egy világ dőlne össze bennem.