Keresés

Részletes keresés

tmbg Creative Commons License 2011.05.01 0 0 42

Tedd már meg, hogy végigolvasod a teljes szöveget és leméred az időt. Kíváncsi vagyok. A szövegértési képességeidet és az érdeklődésedet nem tudjuk elhelyezni, így az mindegy, de így is jól megtippelhető, hogy a nem kevés funkcionális analfabétát leszámítva az emberek legalább 99,9%-a képtelen lesz ezt végigolvasni. Tehát a postázás célja még mindig kérdéses.

Előzmény: csillag100 (34)
Lois Chasse Creative Commons License 2011.05.01 0 0 41

Hány "sarkalatos törvény" várható? Talán jobb lenne összevárni az összest, és egy paksamétában kiküldeni a polgároknak, együtt az alkotmánnyal.

Egyébkén mit jelent itt a sarkalatos?

Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 39

Ennek lett most vége az új alaptörvénnyel, ami keretet ad és a sarkalatos törvényekben lesz részletesen kifejtve egy-egy cikkely,

Magyarán: gumitákolmány...

wok Creative Commons License 2011.05.01 0 0 38

adjanak inkább egy kibaszott linket egy pdf-hez, agyam elhagyom, hol élnek ezek

Előzmény: kireszavaztam (-)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 37

Agyat mosni akarsz te csak itten.

Hufnágel Rozál Agymosoda...

Előzmény: kireszavaztam (19)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 36

eligazodik olyan dolgokban

... amelyekben az "alkotók" sem voltak képesek eligazodni...

Előzmény: csillag100 (14)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 35

Nem teljes a siker, mert a Torony hívójele továbbra is Ferihegy. Oda nem érvényes a 2/3...

Előzmény: Kannaváró (31)
csillag100 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 34

A mostani rövidebb, más szerkezetű és érthető nyelvezetű. A régi szerkezetében és nyelvezetében is a 49.-est tükrözi, és bonyolult nem egyértelmű ezért találták ki a "láthatattlan alkotmány" fogalmát mely szerint az AB saját jogfelfogása szerint alkalmazott, elvonva a parlament törvényalkotásí jogát.

Ennek lett most vége az új alaptörvénnyel, ami keretet ad és a sarkalatos törvényekben lesz részletesen kifejtve egy-egy cikkely, ami egyértelmü jogi törvényekben lesz meghatározva láthatóan és egyértelmüen.

Így az AB jogköre is egyértelmüen az alkotmányos vizsgálatára vonatkozik, nem improvizálhat, mint eddig sék esetben tette és mindig a társadalom kárára, vagyis semmi nem védte a közösségi vagyont, a magántuladonnal szemben. Ezért történhetett meg a privatizáció olyan közöségi vagyonok esetében, mely a társadalom közös tulajdonát képezte. Ezek a vagyonok tételesen szerepelnek az új alaptörvényben és szabályozza ezeket.

Előzmény: tmbg (21)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 33

ennek meg mi érteme van.

Ha azt mondom, Kövér Szilárdnak nyomdája van, akkor kapisgálod?...

Előzmény: tmbg (9)
mavtelep Creative Commons License 2011.05.01 0 0 32

Állj!!! És ha megint 40-45 év lesz az ideiglenesből ? Akkor aztán jól nézünk ki...(((

Előzmény: ghoezeke mate (25)
Kannaváró Creative Commons License 2011.05.01 0 0 31

Ezzel szemben a repteret cirka egymilliárdárt sikerült átnevezni Liszt Ferihegyre.

Előzmény: Qqberci (26)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 30

A Biblia mellett a második könyv a polcon az új Alkotmány legyen.

Lesz ott még mellette egy SztalinOrbán-összes is...

Előzmény: kireszavaztam (8)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 29

Legyen hát és ez nem könnyített hanem nehezített állampolgársági vizsga és aki megbukik attól ideiglenesen megvonnák a zállampolgárságot és a szavazati jogot mert akkor ezt ötvözve a határon túliak szavazati jogával tutira megint győző lesz Viktátorunk.

Előzmény: Lois Chasse (23)
Wikus. Creative Commons License 2011.05.01 0 0 28

Remélem puha papirra nyomják.

Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 27

Én meg kreppelt papíron...

Előzmény: Gordondondolo (6)
Qqberci Creative Commons License 2011.05.01 0 0 26

810 millió forintot csoportosított át a kormány a költségvetés tartalékából az alkotmányozással összefüggő kiadásokra

Eközben a Liszt-év tiszteletére 150 mFt-os elvonás miatt csődközelben a Zeneakadémia (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)...

Előzmény: kireszavaztam (4)
ghoezeke mate Creative Commons License 2011.05.01 0 0 25

Az igazi az elsőre hasonlító formázással lesz:

Ideiglenes Munkás- Paraszt Forradalmi Kormány helyett

Ideiglenes Jogász- Paraszt Forradalmi Kormány.

Mind az ideiglenes, mind a forradalmi szavacska előnyére válik.

Előzmény: mavtelep (22)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 24

Természetesen. Sajnos nem az enyém az elnevezés érdeme de nekem is tetszik, marhára találó.

Előzmény: mavtelep (22)
Lois Chasse Creative Commons License 2011.05.01 0 0 23

Attól, hogy megkapja postán, még nem biztos, hogy megismerkedik vele. Legyen vizsga is?

Egyébként meg több helyről letölthető. Például:

http://www.mkogy.hu/fotitkar/alkotmany/alkotmanyozas.htm

mavtelep Creative Commons License 2011.05.01 0 0 22

Remek ! " Jogász-paraszt kormány "....)))  Terjeszthetem ?

Előzmény: kireszavaztam (7)
tmbg Creative Commons License 2011.05.01 0 0 21

Ezt az alkotmányt nem találom, de itt a ma hatályos: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=94900020.TV Teljesen értlemetlen olvasmány, egy jogi nyelvezetű közhelygyűjtemény. Nem hiszem, hogy szakjogászokon kívül ezt bárkinek végig kellene olvasnia, max. büntetésből.

kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 20

Persze erre utazik a Fidesz, agymosott vallásossá fanatizált és ezen keresztül irányítható fideszfanokról álmodozik a Fényességes Vezető minden éjjel. A "térdre imához" Viktorból pápalátogatóvá fejlődött hívó Orbán.

Előzmény: kireszavaztam (19)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.05.01 0 0 19

Ekkora bajban mikor az ország fele nyomorban él színtiszta demagóg duma amit nyomol itten nekünk. Elsősorban az alapvető szükségleteket kell kielégíteni aztán jöhetnek az ilyen emelkedett dolgok. Kurvára érdekli az éhező embereket gyerekeket a putrisoron élőket az állam működése berendezkedése. Agyat mosni akarsz te csak itten.

Watchdog Creative Commons License 2011.05.01 0 0 18

Na tessék... én még érczbe öntve sem merten igényelni, az ismert színesfémpiaci beszerzési anomáliák miatt...

Előzmény: 0.5bit (15)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.01 0 0 16

Te aki internetezel, forumozol, azt akarod velem elhitetni, hogy kemeny kopiaban 8 millio embernek ki kell nyomtatni es postan el kell kuldeni az alkotmanyt ?? !!

Azt meg valahogy elfogadnam, hogy iskolak, egyetemek kapjanak belole egy peldanyt, de ez igy egesz egyszeruen nevetseges.

Vagy valami havernak sok az A /4-es papirja.

0.5bit Creative Commons License 2011.05.01 0 0 15

Gránitba vésve, ha kérhetem... :-)

Nekem nincsenek nagy igényeim:

Én 24 karátos aranylapokra vésve (min 8mm vastag, hogy legyen tartása), titán kötésben, csiszolt gyémántokkal dísztve kérném.

És kétévente új alkotmányt!

:)

Előzmény: Watchdog (12)
csillag100 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 14

Normális demokráciában teljen normális, sőt elvárható, hogy az állampolgárok ismerjék az alkotmányt, benne a jogaikat és köteleségeit.

Az volt normálatlan, hogy 90 után az iskolákban nem kezdték meg az állampolgári ismereteket okitani, meg az államszervezet felépítését és müködését mely más országokban már az 5. osztálytól elkezdik és érettségivel(közép, vagy érettségiig) oktatják.

Nálunk a jelenlegi 37 oldal, amit nem árt ha mindenki azért ismer, s eligazodik olyan dolgokban ami az egész életét és a hétköznapjait is befolyásolja.

Nem tartana itt az ország, ha a rendszerváltoztatással egyídőben erre is fígyeltek volna az ország vezetői, nagyon sok minden nem tudott volna bekövetkezni és az emberek feje feletti mutyizás végbe menni.

Felnőtt már egy generáció és mindig nagy a homály, s ezért lehet kampányt építeni és hülyiteni a jó népet, hogy védjük a 89.-es alkotmányt, meg a köztársaságot, amit természetesen szinte senki nem ismer, és birálják a mostanit, amit színtén nem ismernek, hanem a politikai csatározás és a média nem mindig korrekt tájékoztatása alapján itélnek meg.

A demokrácia pénzbe kerül, de a mai tudásunk szerint jobbat még nem találtak ki, de egy olyan társadalom amely a SI faktoron szocializálodott mindig lehet demagogiával politikai hasznot szerezni.

Watchdog Creative Commons License 2011.05.01 0 0 12

Gránitba vésve, ha kérhetem... :-)

Előzmény: kireszavaztam (7)
tmbg Creative Commons License 2011.05.01 0 0 11

A további furcsaság, hogy van állami tévé és rádió bőven ahol lehetne ezzel ingyen és folyamatosan szórni a népet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.01 0 0 10

Mondjuk én biztos, hogy valamikor el fogom olvasni, mert pontosan kell tudnom, hogy ezek a szemetek mit betonoztak be maguknak. Viszont azt az INTERNETRŐL fogom tenni, nem pocsékolom rá a papírt. Pléne nem 8 millió példányban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!