Keresés

Részletes keresés

.ZsL. Creative Commons License 2011.04.29 0 0 50

"isten az emberekben hisz"

Ez csak egy bizonyíthatatlan emberi hipotézis.

Előzmény: Törölt nick (8)
.ZsL. Creative Commons License 2011.04.29 0 0 49

Nem szükséges egy istennek (értve alatta a világteremtőt), hogy öntudata legyen.

A brahmanizmus szerint az Univerzum az alvó Brahma álmainak összessége.

Mi is gyakran öntudatlanul teremtünk, pl. egy gyereket, főleg tini korunkban egy házibulin, vagy ház körüli barkácsolásunk során mellesleg egy kupac forgácsot, amit ha figyelmen kívül hagyunk, idővel egész életközösség lakulhat ki benne.

Ez csak két példa, de általánosíthatjuk: egy világ teremtése lehet egy másmilyen, vagy általánosabb tevékenység mellékterméke.

Ezt alapul véve nem cáfolhatjuk meg, hogy Isten hívő is lehet. Az más kérdés, hogy minek a hívője, de azt már megválaszoltátok...

Előzmény: bandikaa (3)
incidens Creative Commons License 2011.04.29 0 0 48

Nem egy könnyű kérdés.

dilis polizó Creative Commons License 2011.04.29 0 0 47

Jó kérdés:

"Szeretném megkérdezni, hogy ezt a kommunistázást mikor fogjátok abbahagyni? Aki 40 alatt van az már nagy mértékben leszarja, van helyette jelenleg is pár ostoba vezetőnk, elég azzal foglalkozni. Persze biztos nehéz időszak volt, de talán lépjetek túl rajta - tessék előre tekinteni."

Válasz:

Olyan jó mindig másokat hibáztatni a saját hülyeségeinkért.

Ezért soha nem fogják abbahagyni, legfeljebb ha majd más bűnbakkot  találnak.

A hülyeség mindig talál bűnbakkot, igy marad a világ az, ami: semmitérő.

Csoda, hogy az emberiség nem fejlődik, hanem egyhelyben topog?

Előzmény: hamlet78 (46)
hamlet78 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 46

Szeretném megkérdezni, hogy ezt a kommunistázást mikor fogjátok abbahagyni? Aki 40 alatt van az már nagy mértékben leszarja, van helyette jelenleg is pár ostoba vezetőnk, elég azzal foglalkozni. Persze biztos nehéz időszak volt, de talán lépjetek túl rajta - tessék előre tekinteni.

A vallásfikázó - fikázás is unalmas. Mint nem-hívő, tulajdonképpen Te is elismered, hogy a vallások mesék csak nem tetszik az ateista lenéző stílus? Pedig mindent el kell utasítani amikor valaki vakon hisz és tényként állít be valamit amire nincs bizonyíték.

Tudod, hogy a hívők se tudják, az ateisták se tudják, hogy pontosan mi történt, hogy történt és miért történt. Ostoba és kevésbé ostoba elméletek vetélkednek. Ha csak nem jelenik meg szent Xenu kiemelkedve a tűzhányó lávafolyamából a következő 50 év alatt akkor nagy valószínűséggel az ostoba- korlátolt-múltban élő-agresszív emberiség hamarabb kiirtja magát, minthogy megtalálná a választ az érdekesebb kérdésekre.

Amíg a többség nem tudja elfogadni a "Nem tudjuk" -ot válasznak addig csak lassítják a fejlődést és az empatikus civilizáció létrejöttét.

Előzmény: Törölt nick (39)
Pagátuhu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 45

Merhogy kiderűtt, hogy büdös komcsik, ezzee valahogy tán mekkbékűnének.

Hogy a proli-eszmerendszert egyenest Rákosi meg Sztálin okktrojjáta rájuk, oszt ettül a zalacsonyabb néprétegbe szorúttak, kicsit má necces, de jó van.

De hogy mindeszt egy atejista apológétátul kő mekktudnijuk, az má gáz!

Én meg összefosom a zinamat! :-DDD

Előzmény: Pagátuhu (43)
szilárdtestfizikus Creative Commons License 2011.04.29 0 0 44

"Isten ateista, mert nincs kiben higgyen.
Szerénytelenség volna, ha önmagában hinne.
Márpedig ő szerény."

Ebből levezethető, hogy Isten követői tk. egy ateistában hisznek.

Előzmény: Bloggeryna (4)
Pagátuhu Creative Commons License 2011.04.29 0 0 43

Óh, ha eszt szegény Rotterdami Erasmus, Voltaire, Nietsche megérhették vóna!

A főd alá bújnának szégyenükbe!

csapo Creative Commons License 2011.04.28 0 0 41

Minimum heroin.

Előzmény: Törölt nick (31)
Dr Systole Creative Commons License 2011.04.28 0 0 40

Igen, ezt én is megfigyeltem.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 38

Isten magában hisz, és semmiféle tévképzete nem lehet, hiszen nincsen számára rejtett, megismerhetetlen dolog.

Így bizonyos módon materialista ateista. :))) /A valóságnak abból a dimenziójából ahol elvileg van/

Dr Systole Creative Commons License 2011.04.28 0 0 37

Sajnos néha vannak a magyar nyelvvel nehézségeim - a "megállapították, hogy a vallás kollektív elmebaj"  mondatot ateizmusnak tudtam dekódolni hirtelenjében a mélyebb kontextuális összefüggések figyelmen kívül hagyásával. De ha szerinted nem az, azt a gondolatot is képes vagyok az emberi kommunikációról való ellentmondásmentes adekvát képnek elfogadni.

Előzmény: Törölt nick (32)
dilis polizó Creative Commons License 2011.04.28 0 0 36

Isten attól az ami, hogy pl. nem tudhatjuk hivő-e, vagy ateista.

Mitől ember az ember?

Ez sokkal izgalmasabb kérdés.

Ha az emberiség minden tagja felfogja, hogy ne tégy olyat másokkal, ami neked nem esne jól, akkor már nem kellene  felteni  azt  kérdést, hogy

Isten hivő, vagy ateista?

Előzmény: Rettegett_Mano (-)
pimpa1982 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 34

Erről az Istent kellene megkérdezni :)

Véleményem szerint Isten fogalmai: az abszolút Teremtő,a megszemélyesithetetlen,és a korlátlan hyperintelligens felsőbbrendű egyedüli hatalom.

Én Isten létezését mindig a világűrre alapozom.

Igazából ha belegondolunk a jelenlegi űrkutatásba akkor rájöhetünk,hogy mennyire

gyerekcipőben jár még,és mennyire kicsi pontok vagyunk mi ebben a végtelen galaxis tömegben.

Abszolút nem ismerjük a föld teremtődését,maximum elméleti teóriákat állithatunk fel,a világűrről és keletkezéséről meg még szintén nem tudunk semmit csak távcsővel nézelődünk aránylag messze(de világűr szinten meg az sem igazán számit messzinek.)

Ha létezik Isten akkor a teremtésének nagysága a világűr méretében mérhető ami emberi mértékben elképzelhetetlen méretű.

Tudományos módszereink igen fejlettek de kérdés,hogy mennyire?Ez is relativ.

Hiszem,hogy halálunk után a lelkünk visszatér a Teremtőhöz aki a legapróbb atomjánál kezdve alkotta meg e világot,mert ezen a világon mindenki egyedinek születik,még az egypetéjű ikrek sem egyformák teljesen.

Dr Systole Creative Commons License 2011.04.28 0 0 30

Már az ókori görögök között is voltak ateisták, igaz, hogy üldözték őket :-DDD

"A görög-római műveltség területén az ateizmus a legnagyobb bűnök közé tartozott, a görög törvények néha halállal is büntették. Isteneiket három csoportra osztották: a mesék és mítoszok, a természet és a filozófia, az állam és a politika isteneire. A mesék és mítoszok isteneit a nép képzeletére bízták, az állami istenek azonban a társadalmi élet alapját képezték, tiszteletük kötelező államvallás volt. Ateista az a polgár volt, aki tagadta az állami istenek létét, vagy nem tett eleget kultikus kötelezettségéne "

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ateizmus

"állami istenek" ... a társadalmi élet alapjai :-DD   ... és még azt mondják változik a világ :-DDDD

Előzmény: csapo (27)
csapo Creative Commons License 2011.04.28 0 0 27

a vallásfika égő komcsi csökevény

Ez nem igaz. A kommunizmus még terbe sem volt véve mikor megállapították, hogy a vallás kollektív elmebaj.

Előzmény: Törölt nick (26)
forumtárs Creative Commons License 2011.04.28 0 0 23

a jehovák már rollam is leszoktk, viszont ha a politikát nézem/nem politizálok/, a hívőket minden "komolyabb" beszédben-szólásban külön megszólítják. Vagyis a társdalom szavazó képes része a hit világ köreiből kerül ki .....

/hit vagy politika....van különbség?/

Előzmény: Törölt nick (19)
Noneme Creative Commons License 2011.04.28 0 0 21

Valószínűleg azért, mert ott a kereszt a homlokodon.

Ha nem hiszed el, amit mondtam, nem kötelező, de ne várd el, hogy én tényként kezeljem az általad elmondottakat. Vagyis: én sem hiszem el, amit mondasz, ennyi.

A történtek velem történtek meg, nem veled és engem zavar.

Előzmény: Törölt nick (19)
Noneme Creative Commons License 2011.04.28 0 0 17

Tudod, én pont fordítva érzékelem!

Erőszakosan agitálnak, hogy márpedig létezik. És aki nem hisz benne, az nem is igaz magyar, sőt, nem is ember. És lépjek be valamelyik egyházába, gyülekezetébe. Hol a Hit gyülisek próbálkoznak, hol a Jézus Társasága, hol meg a katolikus néni, akitől virágot szoktam venni és kicsit beszélgetek vele néha.

Nem vagyok attól kevésbé becsületes vagy kevésbé jó, mert nem hiszek a létezésében.

Ezt akkor milyen rendszer számlájára írod?

Előzmény: Törölt nick (16)
Noneme Creative Commons License 2011.04.28 0 0 15

Egy kis történelemtanulás után egyet kell értsek veled. Csupán a szerencsének és egy-két túlbuzgó római császárnak köszönhető, hogy most nem a mohamedán vallás az uralkodó Európában. Vagy a buddhizmus...

Előzmény: Törölt nick (14)
Noneme Creative Commons License 2011.04.28 0 0 13

Nem semmi okfejtés. :)

Én inkább amondó vagyok, hogy nem Isten teremtette saját képmására az embert, hanem az ember képzelte el saját képmására az Istent.

Előzmény: Törölt nick (10)
varand_ Creative Commons License 2011.04.28 0 0 12

Ez nagyon frappáns!:)

Előzmény: Törölt nick (11)
Noneme Creative Commons License 2011.04.28 0 0 9

Mer' valaki nem hisz, akkor sztálini tanítású/felfogású?

Anyám nesirass!!!!

Inkább realista, nem?

Én meg amondó vagyok, hogy ha a házam előtti csipkebokor kigyullad és beszélni kezd, akkor elhiszem, hogy van. Addig nincs.

És egyetértek: ami nincs, az nem lehet sem hívő, sem ateista.

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 7

Ez igaz, de mi köze a témához?

Előzmény: Törölt nick (6)
Géppuskaszájú Rapper Creative Commons License 2011.04.28 0 0 5

Önbizalma az volt, úgyhogy hitt magában.

Bloggeryna Creative Commons License 2011.04.28 0 0 4

Ezt találtam, talán segít.

Isten ateista, mert nincs kiben higgyen.
Szerénytelenség volna, ha önmagában hinne.
Márpedig ő szerény.
Istent követnünk kell: legyünk ateisták!

bandikaa Creative Commons License 2011.04.28 0 0 3

Láttad a Constantine - a démonvadász c. filmet?

Elhangzik benne a válasz a kérdésedre, kb így: Constantin, te nem HISZED, te TUDOD.

Ugyanígy, ha Istennek van öntudata, nem hihet, mert tud.

Dr Systole Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2

Mi a tétje számodra a válasznak?

űrszél Creative Commons License 2011.04.28 0 0 1

/bár én kétkedem létezésében, túl sokan hivatkoznak tetteikben rá a történelem során is, napjainkban is. Szerintemm csak emberi talélékonyság a felelőség áthárítására, az idők során aztán a pozítívumok is a nagysága számlájára kerültek. Hittel pedig sok minden kezelhető.../

Előzmény: űrszél (0)
űrszél Creative Commons License 2011.04.28 0 0 0

isten az olvasmányaim alapján, egyiksem. Csak egoista lehet. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!