Gyermekkorom óta foglalkoztat a gondolat, de nem találom a magyarázatot.
Édesanyám ateista volt, Édesapám hívő. Rengeteget beszélgettünk ilyen témákról, de soha nem jutottunk dűlőre... – Lehet, hogy ezzel a kérdéssel vakvágányra kerültem?
Nem szükséges egy istennek (értve alatta a világteremtőt), hogy öntudata legyen.
A brahmanizmus szerint az Univerzum az alvó Brahma álmainak összessége.
Mi is gyakran öntudatlanul teremtünk, pl. egy gyereket, főleg tini korunkban egy házibulin, vagy ház körüli barkácsolásunk során mellesleg egy kupac forgácsot, amit ha figyelmen kívül hagyunk, idővel egész életközösség lakulhat ki benne.
Ez csak két példa, de általánosíthatjuk: egy világ teremtése lehet egy másmilyen, vagy általánosabb tevékenység mellékterméke.
Ezt alapul véve nem cáfolhatjuk meg, hogy Isten hívő is lehet. Az más kérdés, hogy minek a hívője, de azt már megválaszoltátok...
"Szeretném megkérdezni, hogy ezt a kommunistázást mikor fogjátok abbahagyni? Aki 40 alatt van az már nagy mértékben leszarja, van helyette jelenleg is pár ostoba vezetőnk, elég azzal foglalkozni. Persze biztos nehéz időszak volt, de talán lépjetek túl rajta - tessék előre tekinteni."
Válasz:
Olyan jó mindig másokat hibáztatni a saját hülyeségeinkért.
Ezért soha nem fogják abbahagyni, legfeljebb ha majd más bűnbakkot találnak.
A hülyeség mindig talál bűnbakkot, igy marad a világ az, ami: semmitérő.
Csoda, hogy az emberiség nem fejlődik, hanem egyhelyben topog?
Szeretném megkérdezni, hogy ezt a kommunistázást mikor fogjátok abbahagyni? Aki 40 alatt van az már nagy mértékben leszarja, van helyette jelenleg is pár ostoba vezetőnk, elég azzal foglalkozni. Persze biztos nehéz időszak volt, de talán lépjetek túl rajta - tessék előre tekinteni.
A vallásfikázó - fikázás is unalmas. Mint nem-hívő, tulajdonképpen Te is elismered, hogy a vallások mesék csak nem tetszik az ateista lenéző stílus? Pedig mindent el kell utasítani amikor valaki vakon hisz és tényként állít be valamit amire nincs bizonyíték.
Tudod, hogy a hívők se tudják, az ateisták se tudják, hogy pontosan mi történt, hogy történt és miért történt. Ostoba és kevésbé ostoba elméletek vetélkednek. Ha csak nem jelenik meg szent Xenu kiemelkedve a tűzhányó lávafolyamából a következő 50 év alatt akkor nagy valószínűséggel az ostoba- korlátolt-múltban élő-agresszív emberiség hamarabb kiirtja magát, minthogy megtalálná a választ az érdekesebb kérdésekre.
Amíg a többség nem tudja elfogadni a "Nem tudjuk" -ot válasznak addig csak lassítják a fejlődést és az empatikus civilizáció létrejöttét.
Merhogy kiderűtt, hogy büdös komcsik, ezzee valahogy tán mekkbékűnének.
Hogy a proli-eszmerendszert egyenest Rákosi meg Sztálin okktrojjáta rájuk, oszt ettül a zalacsonyabb néprétegbe szorúttak, kicsit má necces, de jó van.
De hogy mindeszt egy atejista apológétátul kő mekktudnijuk, az má gáz!
Sajnos néha vannak a magyar nyelvvel nehézségeim - a "megállapították, hogy a vallás kollektív elmebaj" mondatot ateizmusnak tudtam dekódolni hirtelenjében a mélyebb kontextuális összefüggések figyelmen kívül hagyásával. De ha szerinted nem az, azt a gondolatot is képes vagyok az emberi kommunikációról való ellentmondásmentes adekvát képnek elfogadni.
Véleményem szerint Isten fogalmai: az abszolút Teremtő,a megszemélyesithetetlen,és a korlátlan hyperintelligens felsőbbrendű egyedüli hatalom.
Én Isten létezését mindig a világűrre alapozom.
Igazából ha belegondolunk a jelenlegi űrkutatásba akkor rájöhetünk,hogy mennyire
gyerekcipőben jár még,és mennyire kicsi pontok vagyunk mi ebben a végtelen galaxis tömegben.
Abszolút nem ismerjük a föld teremtődését,maximum elméleti teóriákat állithatunk fel,a világűrről és keletkezéséről meg még szintén nem tudunk semmit csak távcsővel nézelődünk aránylag messze(de világűr szinten meg az sem igazán számit messzinek.)
Ha létezik Isten akkor a teremtésének nagysága a világűr méretében mérhető ami emberi mértékben elképzelhetetlen méretű.
Tudományos módszereink igen fejlettek de kérdés,hogy mennyire?Ez is relativ.
Hiszem,hogy halálunk után a lelkünk visszatér a Teremtőhöz aki a legapróbb atomjánál kezdve alkotta meg e világot,mert ezen a világon mindenki egyedinek születik,még az egypetéjű ikrek sem egyformák teljesen.
Már az ókori görögök között is voltak ateisták, igaz, hogy üldözték őket :-DDD
"A görög-római műveltség területén az ateizmus a legnagyobb bűnök közé tartozott, a görög törvények néha halállal is büntették. Isteneiket három csoportra osztották: a mesék és mítoszok, a természet és a filozófia, az állam és a politika isteneire. A mesék és mítoszok isteneit a nép képzeletére bízták, az állami istenek azonban a társadalmi élet alapját képezték, tiszteletük kötelező államvallás volt. Ateista az a polgár volt, aki tagadta az állami istenek létét, vagy nem tett eleget kultikus kötelezettségéne "
a jehovák már rollam is leszoktk, viszont ha a politikát nézem/nem politizálok/, a hívőket minden "komolyabb" beszédben-szólásban külön megszólítják. Vagyis a társdalom szavazó képes része a hit világ köreiből kerül ki .....
Valószínűleg azért, mert ott a kereszt a homlokodon.
Ha nem hiszed el, amit mondtam, nem kötelező, de ne várd el, hogy én tényként kezeljem az általad elmondottakat. Vagyis: én sem hiszem el, amit mondasz, ennyi.
A történtek velem történtek meg, nem veled és engem zavar.
Erőszakosan agitálnak, hogy márpedig létezik. És aki nem hisz benne, az nem is igaz magyar, sőt, nem is ember. És lépjek be valamelyik egyházába, gyülekezetébe. Hol a Hit gyülisek próbálkoznak, hol a Jézus Társasága, hol meg a katolikus néni, akitől virágot szoktam venni és kicsit beszélgetek vele néha.
Nem vagyok attól kevésbé becsületes vagy kevésbé jó, mert nem hiszek a létezésében.
Egy kis történelemtanulás után egyet kell értsek veled. Csupán a szerencsének és egy-két túlbuzgó római császárnak köszönhető, hogy most nem a mohamedán vallás az uralkodó Európában. Vagy a buddhizmus...
/bár én kétkedem létezésében, túl sokan hivatkoznak tetteikben rá a történelem során is, napjainkban is. Szerintemm csak emberi talélékonyság a felelőség áthárítására, az idők során aztán a pozítívumok is a nagysága számlájára kerültek. Hittel pedig sok minden kezelhető.../