Mint ismeretes Pintér Sándor belügyminiszter az 55 év alatti nyugdíjas fegyvereseket újra a munka világában szeretné látni. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ez a gyakorlatban hogy is történhet? Pl. az illető kap egy levelet, hogy sok szeretettel várják régi munkahelyén a BRFK-án? Vagy az illetékes orvosi bizottság javasol számára valamilyen munkahelyet valahol az államigazgatásban?
Vajon ezek az erőszakkal munkába kényszerített emberek mindenki megelégedésére lelkesen dolgozni kezdenek?
Egyáltalán van ennek bármi értelme? Jogszerűen ez megtehető?
Baráti körömben többeket érint ez a kérdés és a legvadabb pletykákat hallom a témáról!
Várom véleményeteket!
Hát jogszerűen most akarják megszűntetni ezt a kedvezményüket,mennek is összehugyozni a parlament előtti teret,mert addig maradnak ott,amig a kormány vissza nem vonja ezt az ötletét .
.,,...az integrált rendőri szervezet létszáma 44.372 fő .....
A felkínált beosztást nem fogadta el 932 határőr, a rendőrségnél pedig 390, így összesen 1.322 fő választotta a nyugdíjat.
Bencze József elmondta: a rendőrség átlagéletkora 32,3 év, ami azt jelenti, hogy nagyon fiatal az állomány; mindössze 257 ötven évnél idősebb hivatásos tiszt van a testületnél. "
Ha valaki megkérdezné, milyen rendőrt nem láttunk már évek óta, vágjuk rá bátran: ősz hajút. Budapest legnagyobb kapitányságán az egyenruhás szolgálati ág átlagéletkora nem éri el a 27 évet. Az ORFK sajtóirodájától kapott tájékoztatás szerint a teljes állomány átlagéletkora 33,8 év, az átlagos szolgálati idő 13,5 év. A legtöbb egységnél egy kézen meg lehet számolni, hányan töltötték be a negyvenet (számuk négyezer alatt marad, a jelenlegi 43 ezres létszámban). A negyedik „X” elérése a legtöbb rendőr számára a nyugdíjkorhatár kapuját jelenti, az 1996-os szolgálati törvény huszonöt év után lehetővé teszi a távozást.
....nagyszabású ünnepséget rendeztek a napokban a leghosszabb szolgálati viszonnyal rendelkező aktív rendőr hatvanadik születésnapjára. Sulyok János encsi rendőrkapitányt ebből az alkalomból az országos rendőrfőkapitány számos rendőri vezető társaságában köszöntötte fel és léptette elő. A rendezvényen Bencze József....
,,Ha akkor jogszerűen és törvényesen elment nyugdíba nehogy már évekmúlva visszamenőlegesen törvénytelennek nyílvánitsák. Ha ezt megtehetík akkor bármit bármikor visszamenőlegesn megváltoztathatna."
Csak megjegyezném,az esetemben a nyugdíjkorhatárt felemelték 65 évre .
nem így állapodtam meg az állammal,amikor elkezdetm dolgozni pár évtizeddel ezelőtt .
Elég hihetetlen a dolog de tegyük fel, hogy igaz! Ha akkor jogszerűen és törvényesen elment nyugdíba nehogy már évekmúlva visszamenőlegesen törvénytelennek nyílvánitsák. Ha ezt megtehetík akkor bármit bármikor visszamenőlegesn megváltoztathatna. Hisz kétharmaddal erre adot felhatalmazást a nép. Megjegyzem én is erre szavaztam, hogy tört volna le a kezem!!!!
Idezessel jelentkezem az ugyeletes zsarunal,minden rendben,kartyat megkaptam,menjek fel x. emeletre.
Elindulok,az elso lepcsofordulanal jarok,amikor egy jovialis fazon utanam szol,hogy hat en aztan hova?
Kiderul,biztonsagi or a lelkem,o is a munkajat vegzi.
Mutatom neki a belepo kartyat,amit tole legvonalban masfel meterre kaptam meg,megnyugszik,mindenki boldog.
En is,hogy tovabb mehettem,a rendor is,aki megnyugszik,hogy a biztonsagi or nem talalt kivetni valot a munkajaban(nem egy rohej???),az adofizetok is,hogy nem semmi tortura,amig en,a szinten adofizeto eljuthattam egy semmitelen ugyben egy semmitelen nyomozohoz,stb,stb.
Legfiatalabban az az 1977-es születésű "ismeretlen katona" ment nyugdíjba, aki 2009-ben 32 évesen, főhadnagyként havi 222 ezer forintért választotta a pihenést. Azóta emelkedett az ellátása, jelenleg körülbelül havi 240 ezer forintot kap.
Eddig minden regnáló kormány kirugdosta a rendőrök egy részét, nyugdíjba küldte őket, mert az egyiknek nem tetszett a szerinte szoci pofájuk, a másiknak meg a szerinte fideszes ábrázatuk.
Vajon ez a kormány majd ezeket az embereket fogja viszavenni? Vagy majd szelektál, hogy csak a szocik által nyugdíjazottakat veszi vissza?
Amint észre vetted, nekem tök mindegy melyik "elit" ill. sz.rházi. Ami meg a 120 nettót illeti...hát az előző néhány évben volt egy pár évig az ún bruttóból számított nyugdíj. Ebbe tízezrek tartoznak bele jóval több, mint 120ezer nyugdíjjal. Vessük össze a kettőt!
14 éves korától számították a munkaIszonyát,és felkerekítettek neki .
Aztán alkalmatlanság miatt 100 %-al nyugger lett .
Aztán nagy békességben eldolgozgat egy bejelentett munkahelyen,természetesen figyelve arra,hogy nagyon minimálbérnél többet ne keressen papíron ,a különbözetet meg zsebbe kapja .