Keresés

Részletes keresés

Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 78

Nem sokan vették ez tény!

Annál is inkább zavar a történet. Én például pár éve ott veszem. Nem csak étkezési okokbó, hanem mert díszhalat tenyésztek, és a sórák (ivadékhal táplálására használ rákocskák) keltetésénél ezek a E536-tal szennyezett sók nem a legjobbak, mivel sokkal kevesebb kel ki, mint ezzel a sóval. És hát nem olcsó mulatság. Kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy a közértben kapható só már nem ugyanaz, mint ami rég volt. Elég csak arra gondolni, hogy az asztali só mindig összeállt és törni kellett...

A kérdés továbbra is az, hogy mi az oka a vénykötelessé tételének?

Előzmény: Berlusz Móni (69)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 77

Olvastam (talán vmelyik konyhás topikon.....????), hogy az illető feloldja vízben, kiülepszik a kosz, és ott van neki aztán - némi szárítás után a tiszta só. Azt mondja, ez jobban sóz, mint a finom tengeri sók.

Én most a himalaya-sóra vagyok rákattanva :-), meg vettem fekete sót is.

No és a fleur-de-sel - de ez csak különleges ételekre. :-)

Előzmény: Derek (76)
Derek Creative Commons License 2011.03.31 0 0 76

"Az emberek többsége ráadásul a 29 ft-os "koszos" kősót veszi a hiperekben..."

Nagyon helyes es jol teszik, az a legjobb

Előzmény: Berlusz Móni (72)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 75

vényköteles = betiltás....????

Ezekszerint az összes receptes gyógyszer be van ma tiltva Magyarországon.

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tudod, hogy nézne ki a legtöbb felvágott nitrites pácsó nélkül? Drapposbarna, zoknimosólé színe lenne! Megennéd....?????

Írasd fel az orvosoddal, jól körbe fog röhögni. :-D

Előzmény: Ati356 (73)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 74

Szerintem lóval próbálunk sakkozni.... :-)

Ő már eldöntötte, hogy a gaz patáskormány szándékosan meg akarja mérgezni a zembereket, és kész!

:-DDDDD

Előzmény: Derek (71)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 73

Nem rettegek. A dühömet akartam kifejezni ezzel a topiccal, hogy betíltanak egy elvileg ártalmatlan anyag vegytiszta formáját! Ennyi!

Az élelmiszerbiztonsági előírások nem teljesen az emberi egészséget védelmezik.  A legtöbb E anyag használata a nagy tömegű ipari termelést segítik elő. Ilyen pl az E250 (nitrites pácsó), ami többek között arra szolgál, hogy megkösse a húskészítményekben a vízet, hogy ne tudjon kiszáradni, pl a "füstölt kolbász", és lehet vizet nyomni (hogy súlyosabb legyen) bele dögivel!

Igaz, hogy fehérje jelenlétében igen erős rákkeltő anyaggá alakul, főleg hő hatására, de ettől függetlenül engedélyezet...

Ezt egyszerűen megoldom, mert megcsinálom magamnak, vagy olyan helyről veszek, ahol a hagyományos eljárással készítik...

És még lehetne sorolni...Más területen is!

Előzmény: Berlusz Móni (67)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 72

Ugye? Hát én se!

Az emberek többsége ráadásul a 29 ft-os "koszos" kősót veszi a hiperekben...

Előzmény: Törölt nick (70)
Derek Creative Commons License 2011.03.31 0 0 71

"Látom nem vagy a vegyészetben otthon...:-)"

Es te?

"A túladagolás arra értendő, hogy a vasat és pl a rezet megköti a borban, és ha többet raknak bele, mint amennyi a megkötéshez kell, akkor szabadul fel a hidrogénciand."

Nem kell tuladagolni,az ilyen vegyszeres kezelesekre pontos adagolasi eloirasok vannak ami a szerrel egyutt jon. Be kell tartani es kesz ,ahogy a mezogazdasagban es az elet teruleten hasznalt mas vegyszereknel is.

Mellesleg ha felszabadul akkor nem tuladagolasnal is felszabadul. De ez olyan mennyiseg ami boven a toxikus hatar alatt van, ennel tobb szabadul fel a gyomrodban , az amigdalionbol,ha megeszel egy mandulas tortaszeletet. Es a gyomorban egy eros sav van ,sosav,mig a borban szervez savak borkosav, almasav es citromsav savanyu soi amelyek saviu erossege nagysagrendekkel kisebb mint a gyomorsave.

Előzmény: Ati356 (65)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 69

Ki vette eddig a sót a patikában....??? Úgy értem, étkezési célra...

Szerintem SENKI.

De most ezt olyan jól fel lehet fújni...

LOL

Előzmény: Ati356 (68)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 68

Nem nyitottam meg még a linket...

Tisztában vagyok vele, hogy mindent túl lehet adagolni!

A fő kérdés nem ez volt! Hanem az, hogy miért tették vénykötelessé a tiszta NaCl a gyógyszertárakban egy kormányrendelettel? Ezért került a polidilibe!

Miért nem hagyták meg a választási lehetőséget, hogy ki honnan veheti pl a sót?

Vagy akkor mindent vénykötelessé kéne tenni, amit túl lehet adagolni, a cukortól a vizen keresztül mindet!

Apropó víz! Az ivóvízben miért nem lehet (szabvány szerint elvileg) semmilyen mennyiségben semmilyen ciánszármazék? Pl ferrocianid sem!!! Ez már csak költői kérdés volt, hogy legyen min rugózni! ;-)

Előzmény: Berlusz Móni (66)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 67

Rettegjél csak! Ha neked az élelmiszerbiztonsági előírások semmit nem jelentenek, akkor van még sokkal nagyobb, tágabb tér a rettegésre. Nem pont a só miatt fogsz megbetegedni...

:-)))

Előzmény: Ati356 (65)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 66

Nahát, micsoda reveláció!

Nobel-díjat érte neked! :-DDD

A linkelt iromány pontosan rámutat arra, hogy miként lehet életveszélyesnek minősíteni egy abszolút semleges anyagot.

Mint a topik témájáat adó ügyben is...

ROTFL

Előzmény: Ati356 (64)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 65

Látom nem vagy a vegyészetben otthon...:-)

A túladagolás arra értendő, hogy a vasat és pl a rezet megköti a borban, és ha többet raknak bele, mint amennyi a megkötéshez kell, akkor szabadul fel a hidrogénciand.

Benned is van felesleges megkötendő vas és réz? :-D

Előzmény: Berlusz Móni (61)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 64

Dihidrogén- monoxid? :-)

Ez is poén? Ez nem a víz, H2O?

Előzmény: Berlusz Móni (59)
AAAaaa Creative Commons License 2011.03.31 0 0 63

Dihidrogenmonoxid - szinte minden elelmiszerben van belole valamennyi (a soban speciel nincs...)

Előzmény: Ati356 (58)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 62

Tudod, mit?

Ez a neked való oldal! LOL

antalvali.com

Előzmény: Ati356 (60)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 61

Értő olvasás....

túladagolása esetén

Előzmény: Ati356 (60)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 60

Ezt az oldalt ismerem. Vízben oldva stabil kötése van ennek az anyagnak. De ugye a szervezetünkben több ezer enzim van ami képes stabil kötéseket oldani...

De nézz utána, hogy mit írnak a borászok erről a stabil anyagról:

"

• SÁRGAVÉRLÚGSÓ / káliumferrocianid/ K4/Fe/CN/6/ 

A borban lévő ionos nehézfémek: vas, réz, cink, mangán eltávolítására szolgál. Adagolását csak laboratóriumi méréssel lehet elvégezni, mert túladagolása esetén a borok savai cián hidrogént szabadítanak fel ami mérgező. Főleg a vas-3-at csapatja ki berlini kék csapadék formájában, ami kolloid jellegű, amit más derítőszerekkel kombinálják a gyorsabb ülepedés érdekében. 

"

Kérdezz meg egy vegyészt!  ;-)

Előzmény: Berlusz Móni (57)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 59

Gondolkozz.... :-)

dihidrogén monoxid.

Így már felismered? :-D

Itt a vonatkozó olvasnivaló, ha nem ismernéd... :-D

http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/dhmo.html

Előzmény: Ati356 (58)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 58

Mi a fene az a DHMO????

Előzmény: AAAaaa (55)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 57

http://www.e-szam.hu/mutat/225

Bár a cianidionok nagyon mérgezőek, a vasatommal kialakított erős kapcsolat miatt a ferrocianidoknak nincs mérgező hatásuk.

Használat

A kálium-ferrocianid kizárólag a konyhasóban és a konyhasót helyettesítő termékekben engedélyezett. Az adagolás megengedett legmagasabb mennyisége 20 mg/kg.

Biztonság

Az élelmiszerekben használt szokásos mennyiségben a ferrocianidok veszélyteleneknek számítanak.

Előzmény: Ati356 (53)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 56

Ez lett volna a következő, amit bemásolok.... :-D

Előzmény: AAAaaa (55)
AAAaaa Creative Commons License 2011.03.31 0 0 55

A DHMO tudod mennyivel veszelyesebb!?!?!!!

Mindenfajta rakos sejt terjedeseben resztvesz!!!!

Előzmény: Ati356 (-)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 53

A végén már csak 10 nulla lesz a tizedesvessző után...

Honnan veszitek mennyi van benne kilonként?

Előzmény: Berlusz Móni (50)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 52

Hehehe!

Előszőr azt hittem, hogy komolyan írtad...!

Ahogy beleolvastam, rájöttem, hogy csak poénnak írtad ezt a sok hülyeséget! :-D

Előzmény: Berlusz Móni (49)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 51

Kognitív disszonancia elnyomása.

Bő irodalma van. :-)))

Előzmény: Ati356 (47)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 50

A 0,0002%-ról?

LOL

Előzmény: Törölt nick (48)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 49

Nekik való olvasmány. :-))))))

A kenyérfogyasztás veszélyei

A legfrissebb amerikai kutatások szerint a kenyér fogyasztása komoly egészségkárosító hatásokkal járhat. A neves Journal of Bluntness c. szaklapban megjelet tanulmány tételesen összefoglalja a kenyérfogyasztás hátrányait.

A lapban ismertetett cikk Dr. Jonas Rubbish, ismeretlen táplálkozáskutató tollából származik. Rubbish egyébként a denveri Southnorthern Egyetem adjunktusa. A szakember 600 évre visszamenőleg tekintette át a kenyérrel foglalkozó kutatásokat, és a következő megállapításokat tette:

1. A büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartott elítéltek több mint 98 százaléka kenyérfogyasztó.

2. A kenyérfogyasztó családokban felnövekedő gyermekek 50 százaléka a standardizált teszteket átlag alatti eredménnyel teljesíti.

3. A XVIII. században, amikor gyakorlatilag minden kenyér otthon, a háztartásban készült, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet, a csecsemőhalandóság elfogadhatatlanul magas volt, sok nő belehalt a szülésbe, és a lakosságot olyan járványok tizedelték, mint a tífusz, a sárgaláz és a madár-influenza.

4. Az erőszakos bűncselekmények több mint 90 százalékát kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.

5. A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kísérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagból néhány dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle. Az átlag magyar ennek sokszorosát fogyasztja el egy hónap alatt!

6. A primitív törzsi társadalmakban, ahol a kenyérfogyasztás ismeretlen, évszázadok óta feltűnően kevés rákos megbetegedést, Alzheimer-, Parkinson-kóros, csontritkulásos esetet jegyeztek fel.

7. A kenyér bizonyítottan addiktív. Kísérleti alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vízzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.

8. A kenyérfogyasztás sok esetben csak előkészítője a „keményebb” élelmiszerek, mint például a vaj, lekvár, méz fogyasztásának.

9. A kenyérről bebizonyosodott, hogy magába szívja a vizet. Mivel az emberi testet több mint 60 százalékban víz alkotja, a huzamos kenyérfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat a szervezet molekuláris összetételére nézve.

10. Az újszülöttek köhögnek a kenyértől.

11. A kenyeret 200 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sütik. Ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztít egy felnőtt embert.

12. A legtöbb kenyérfogyasztó képtelen megkülönböztetni a tudományos tényeket a statisztika álruhájába burkolt, értelmetlen locsogástól.

A szakemberek az ijesztő adatok ismeretében a következő intézkedések foganatosítását javasolják azonnal hatállyal a Föld összes országa számára:

1. A fiatalkorúak kenyérvásárlásait be kell tiltani.

2. Azonnal felvilágosító kampányt kell indítani az összes médiában „Mondj nemet a veknire!” jelszóval.

3. Minden kenyérféleséget 300%-os büntető adóval kell megterhelni a kenyér által okozott ártalmak költségeinek fedezésére.

4. A kenyérfogyasztás reklámozásának gátat kell szabni.

5. Az iskolák környékén kenyérmentes zónákat kell kialakítani.

Előzmény: 3x (4)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 48

"ugyanis alapból minden só kóser"

Ez a topic meg pont az adalékokról szól! :-)

Előzmény: Berlusz Móni (46)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 47

Igen volt!

De pont fordítva van!

Sokkal kevesebb kell belőle, mert sósabb... Egy ideje használom...

Előzmény: Berlusz Móni (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!