Mi ez a kettős mérce emberek? Most figyelembe kell venni a nép akaratát? Hát az írek? baszkok? kurdok? érdekeit ki veszi figyelembe, azok nem a nép? Ők nincsenek elnyomva? Figyelembe veszik amit akarnak?
EL a kezekkel Líbiától majd lerendezik ahogy akarják. Semmi közünk hozzá.
...hááát.... látod, hogy a zsidók folyirata nem így tájékozódott....
Persze attól függ, mit értünk alatta.... igen, új már az értelme, régen az volt az antiszemita aki nem szereti a zsidókat, ma inkább arra értendő akit nem szeretnek a zsidók.
Amúgy ebben a helyzetben én is Khadafinak szurkolok. (-:
jó hát aztán nekem édesmindegy hogy oldják meg a dolgaikat a libiaiak,csak nehogy 3év múlva azon sipákoljon a fél libiai nép hogy felment a benya ára 10Ft-ról 200-ra -miközben magától folyik ki a szaharából- mert azok a genyó multik megszállták őket...
Az antiszemitizmus az egész közel-keleten ismeretlen fogalom, azt se tudják mi az. Legalábbis a magyarországi zsidókat a Szombat című folyóiratuk így tájékoztatta:
Lófaxt volt ott diktatúra.hülyegyerek minden országban van.nehogy már 10Ft-os benzin miatt legyen ott elégedetlenség!!!! rokonom 1978-1992 között hol Libiában hol Algériában dolgozott.
másik rokon meg Tengizben.
mig a tengizi azt mondta meg van jelölve a nap mikor mehetnek a magyarok vásárolni a ruszki boltba mert akkor van áru és ruszkinak oda tilos bemenni,a libiai azt mondta akármikor bárhova mennek a sivatag kellős közepén is ott mindig van minden.
Olyan hírek is érkeztek amelyek szerint tüntetők egyes csoportjai közölték, hogy köszönik nem kérnek a külföldi katonai támogatásból. Elvannak ők Amerika nélkül is, bár igy a forradalomnak vége.
Érdekes lehet, hogy kik lehetnek Kadhafi tanácsadói...
Mert pár héttel ezelőttig a szabad és demokratikus világnak semmi baja nem volt vele.
Nyilván az olajérdekek csoportjai mind ott hemzsegtek, és töltötték a zsebeiket amíg lehetett és cserébe adták a tanácsot.
Valószínű, hogy az öreg szenilis már annyit se tud a külvilágról mint Bush tudott perecevés közben.
Lehet hogy KELL egy véres forradalom, hogy a művelt világnak legyen jogcíme bevinni pár százezer katonát, hogy biztosítani lehessen az események "megfelelő" kimenetelét.
Valószínű, hogy az a menetrend mint Szerbia esetében: Elhitetik a vezetéssel, hogy a világ valójában a status quot támogatja, és ezzel bátorítják az egyre véresebb "önvédelemre".
Aztán amikor elég vér folyt, elfordulnak a mészárostól....
Koszovó eseténem is világosan megmondták: amíg nem fog vér folyni patakokban, addig a világot nem érdekli az a kis porfészek.... Aztán folyt a vér, és egy körözött terrorista lett Koszovó főnöke...
Miért Kadhafi jár térdig vérben? Az "elllenzék" nem akarta választások nélkül elűzni? Ki tudja mi történt ott ki lőtt először? Nehogy már ártatlan bárányok a gonosz farkas ellen.
Mint egyiptomban a forradalmi tömeg aki nőket erőszakol meg én ezért simán beléjük lövettem volna.
gondolom, 56-ban is ezt mondták, hogy "a magyar helyzet megoldásának kulcsa a magyarok kezében van"... vagy valami ilyesmiket mondogatnak mostanság líbiával kapcsolatban
bár szerintem kadhafi ugyan térdig for járni a vérben, de leveri a forradalmat, a most keménykedő eu meg pár hónappal később gerincét nem kímélve fog megint dörgölödni kadhafihoz, mert az olaj jó dolog, főleg ha sok van és relatív olcsó...