Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2011.03.09 0 0 96

Emlékezetem szerint Heinrich Böll ennek ellenére sem volt tagja a Hitlerjugendnek.

az érdekes is lett volna, ugyanis 1917-ben született. 1939-ben 22 éves volt, így ő a Wehrmacht-ban szolgált.

Előzmény: uhuru1 (95)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 95

Emlékezetem szerint Heinrich Böll ennek ellenére sem volt tagja a Hitlerjugendnek.

Előzmény: Wic (94)
Wic Creative Commons License 2011.03.08 0 0 94

A pápa meg SSjugend volt.

és egy kiegészítés, hogy kifejtsd az igazság minden szeletét:

1941-ben belépett a Hitlerjugendbe, mivel a tagság minden 14 éven felüli német fiúnak kötelező volt 1939 decembere után,[4][5] így kelletlenül ő is eleget tett ennek, de a gyűléseken való részvételeket megtagadta.[6] 1943-ban besorozták katonának, és Magyarországra küldték, ahol tankcsapdákat kellett felállítania, majd dezertált. 1945-ben az ellenség fogságába esett. Amikor kiengedték, bátyjával együtt belépett a katolikus szemináriumba.

Előzmény: Törölt nick (32)
Wic Creative Commons License 2011.03.08 0 0 93

A pápa meg SSjugend volt.

erre gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (32)
swill Creative Commons License 2011.03.08 0 0 92

A szólásszabadság bajnokainak feltüntetni magukat olyan, mintha az SS vezetne egy emberjogi konferenciát"

Igen, ez jó. Annak is van valami diszkkrét bája, amikor Lendvai ildikó aggódik  a sajtószabadságért. :)) 

uhuru1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 90

Sanyigyerek, a kongitiv disszonancia gyógyitható olvasással. Az említett sportot pedig meghagyom neked. Ha nem érted amit leírtam (nem lep meg), az legyen egyéni szociális problémád.

Előzmény: reggelsanyi (86)
Csaba121 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 89

Néhány műve a sok százból

Művei (válogatás) Régi arcképe a SZTE EK gyűjteményéből Művei Magyarországon 

• Az aristotelési etika és az antik ethos (Budapest, Akadémia Kiadó, 1966)
  • A reneszánsz ember. (Budapest, Akadémiai Kiadó, 1967)
  • Portrévázlatok az etika történetéből (Budapest, Gondolat Kiadó, 1976)
  • Az ösztönök. Az érzelmek elmélete (Budapest, Gondolat Kiadó, 1978)
  • Jalta után (Fehér Ferenccel, 1990)
  • Diktatúra a szükségletek felett (Fehér Ferenccel és Márkus Györggyel, magyarul 1991)
  • Leibniz egzisztenciális metafizikája. (Budapest, Kossuth Könyvkiadó, 1995)
  • Bicikliző majom (Kőbányai János interjúregénye. Budapest, Múlt és Jövő Kiadó, 1997, 2004)
  • A „zsidókérdés” megoldhatatlansága, avagy mért születtem hébernek, mért nem inkább négernek? (Budapest, Múlt és Jövő Kiadó, 2004)
  • Megtestesülés. (Debrecen, Csokonai Kiadó, 2005. Ser. Alföld könyvek.)
  • New York-nosztalgia. (Budapest, Jelenkor Kiadó Kft., 2008)
  • Művei és fordításai az OSZK adatbázisában.

Művei külföldön

• Reconstructing aesthetics. Ed. Fehér, F. Oxford, 1986
  • Beyond justice. Oxford – Boston, 1988
  • The postmodern political condition, with Ferenc Fehér. Cambridge – New York, 1989
  • General ethics. Oxford – Boston, 1990
  • A philosophy of morals. Oxford – Boston, 1990
  • Más allá de la justicia. Madrid, 1990
  • The grandeur and twilight of radical universalism, with Ferenc Fehér. New Brunswick, 1991
  • La condizione politica postmoderna. Genova, 1992
  • A philosophy of history in fragments. Oxford – Boston, 1993
  • Etica generale. Bologna, 1994

Megjelent beszélgetései

• Heller Ágnes és Jutta Hausmann disputája a Genezisről - * Asztali beszélgetések...1 - Öt párbeszéd szerk.: Galambos Ádám, Budapest: Luther Kiadó, 2008
  • Csepregi András, Fabiny Tamás, Heller Ágnes és Jókai Anna disputája a Honnan jövünk, kik vagyunk, hová megyünk kérdéséről- * Asztali beszélgetések...2 - A csendesség felé szerk.: Galambos Ádám, Budapest: Luther Kiadó, 2008
Előzmény: csillag100 (80)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 87

na...

Azé a seggnyalásnak is vannak határai...

Magadra hagylak további utadon..

(jó munkát)

Előzmény: uhuru1 (85)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 86

na...

Azé a seggnyalásnak is vannak határai...

Magadra hagylak további utadon..

(jó munkát)

Előzmény: uhuru1 (85)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 85

Arisztotelésznek hány könyve jelent meg? Platónnak?

Előzmény: csillag100 (80)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 84

Tényleg van csíkos hiéna. Lehet, hogy Mr. Fischer (van e ki nevet ismeri?) biológiából nem olyan jeles tudor, mint a magyar történelemből?

Előzmény: LUCzI FERencz (72)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 83

Bocs, de neked valami fixációd ez a Heller dolog? Akarsz róla mesélni?

Előzmény: Törölt nick (62)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 82

Tegyük hozzá hogy hála Istennek...

:D

Előzmény: uhuru1 (81)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 81

Valóban nem sok Heller féle akad. Ahhoz ugyanis hatalmas ész, bátorság és műveltség kelletik. Ezekből meg a magyar közélet gyéren val ellátva, beleértve a netes közönséget is.

Előzmény: Törölt nick (46)
csillag100 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 80

Mind beszceller. Ujságíró is és bublicisztikái irodalmi kulturális lapokban jelennek meg rendszeresen. Több irodalmi díjat kapott már fiatalon.

Hellernek hány valódi könyve jelent meg. Ne számold hozzá az újból megjelenteket, amikből zsenánt részeket kihagyott. Pl a Lukács könyve amit hazatérésekor 30 év után újból kiadtak és kezdték pajzsra emelni, hogy világhírü, nemzetközileg elísmert. Ehhez elég volt az, hogy emigrációban élt, utána meg abból profitált, hogy szegény üldözött emigrácíóban élt és hazatérve járta a világot meghívásokra.

Pont olyan zárt kör, mint a müvészfílmesek akik fesztiválfilmeket gyártottak és egymást dicsérve emeltek pajzsra, s járták a világ fesztiváljait, természetesen mindeszt közpénzből.

Előzmény: Törölt nick (78)
uhuru1 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 79

Al vagy Fel?

Előzmény: Törölt nick (34)
MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 77

Az apja nem közszereplő, de a felcsúti lókupec bizony az.

Szokjad.

Előzmény: csillag100 (75)
csillag100 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 75

Apádról beszélsz?

Előzmény: LUCzI FERencz (72)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2011.03.08 0 0 72

Nem tigris, hanem hiéna. Vagy patkány. Vagy tetű.

MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 71

:-)

A horthysta rezsimmel való szimpatizálás elítélése, vagy annak - szerinted! - csak mintegy tompító lehetőségként történő előrángatása mit sem von le abból a véleményemből, amit Fischer úrról megfogalmaztam - és amit te első blindre igyekeztél valamiféle egyetértéssel, mellette szólással negligálni.

Felesleges volt, mert ez vélemény, történetesen az enyém.

Később meg úgy tűnt, nehezményezed, hogy más itt élőnek/nem itt élőnek is ugyanolyan súllyal esik latba a véleménye, mint Fischer Író Úrnak: láthatóan te kívánod eldönteni, hogy kié értékesebb ...

Erre írtam, hogy az ilyen módon megjelent vélemények bizony egyforma súlyúak - aztán a befogadójuk szimpátiájától, antipátiájától függően "lesznek" értékesebbek, vagy kevésbé értékesek.

Végül: mint írtam, szíve joga mindenkinek rajongani rendszerekért, pártokért, kultúrákért, stb., másoknak meg másért.

Így vagyunk Fischer úrral is ... feltűnése - az életrajza olvastán - abszolút nem csoda, véleménye meg egy a sok közül. 

Előzmény: curious watchdog (70)
curious watchdog Creative Commons License 2011.03.08 0 0 70

"De, ki tudom.

Más kérdés, hogy olvasva, amiket és ahogy eddig írtál, felesleges.

Érted te azért enélkül is ..."

Nem, nem értem. Azt vélelmezem, hogy a Horthy-nosztalgiák előrángatásával a kommunista rezsimekről szóló szavaim élét szeretted volna tompítani, mintegy ellenpontozva azokat. Lehet, hogy nem így van, de amíg ki nem fejted, ezzel a munkahipotézissel dolgozom. Márpedig ez még valamiféle belső logikát is nélkülöz, csak amolyan össze-vissza csapkodás.

Előzmény: MayItBe (66)
MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 69

Igen, ritkán én is talákozom ilyenekkel ... 

Előzmény: curious watchdog (68)
curious watchdog Creative Commons License 2011.03.08 0 0 68

Nos, nem, ez sközel sem mindenkire igaz. Tudod vannak olyanok is, akik gondolkodnak.

Előzmény: MayItBe (65)
BENTA Creative Commons License 2011.03.08 0 0 67

Látjátok itt jobbra fent Dalbirt! Tökre mosolyog, hogy bár messzire vetődött hazájától, de mégis talál valamit, ami arra emlékezteti.

Megjelent egy igazi magyar tigris a láthatáron. És az ő arcán a mosoly igazi:)

MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 66

De, ki tudom.

Más kérdés, hogy olvasva, amiket és ahogy eddig írtál, felesleges.

Érted te azért enélkül is ...

Előzmény: curious watchdog (64)
MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 65

A vélemény elfogadása szubjektív: mindenki habitusa szerint vonzódik/irtózik dolgoktól, ebből kifolyólag részesíti előnyben az övével rokonszenvező véleményét, illetve sorolja hátrább/veti el a neki ellenszenves véleményt, amikor hallja, olvassa.

Előzmény: curious watchdog (63)
curious watchdog Creative Commons License 2011.03.08 0 0 64

"Sokban."

Értem. Csak ezt a sokbant nem tudod kifejteni. No, nem baj.

Előzmény: MayItBe (61)
curious watchdog Creative Commons License 2011.03.08 0 0 63

Hogyne lenne joga bárkinek bármit elmondani? De ugyan miért jelentené ez azt, hogy "mindegyikük véleménye ugyanolyan súllyal bír"? A vélémény súlya nem valami emberi jogok chartájában garantált, egyenlő alapjog, hanem szubjektív megítélés kérdése.

Előzmény: MayItBe (60)
MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 61

Sokban.

(Nem baj, ha nem érted, csak a jegyzőkönyv kedvéért jegyeztem meg.)

Előzmény: curious watchdog (59)
MayItBe Creative Commons License 2011.03.08 0 0 60

Nougye. Hát akkor akik évekig itt élnek, azoknak minden - bizony! - joguk van elmondani, amit erről a dologról tartanak.

Fischer úrnak is.

Másnak is.

Ebből következően mindegyikük véleménye ugyanolyan súllyal bír.

Előzmény: curious watchdog (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!