Keresés

Részletes keresés

armatilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 560

ez is csak egy vélemény, elég pesszimista.

Előzmény: Maccskacico (559)
Maccskacico Creative Commons License 2011.02.23 0 0 559

És pontosan ez az első nem tud megszületni, mert nincs miből. 

Az eddig is kevés még kevesebb lett, az eddigi távoli lakáslehetőség még távolabbi.

Arról már nem is beszélve, hogy a kiskeresetűeknek meg hiába a horribilis adókedvezmény, ha nincs miből realizálni.

Azt meg ne mesélje nekem senki, hogy a jól keresők azért fognak 3. gyereket vállani, - és ezzel feladni a jó keresetüket - hogy majd milyen sokat kompenzálhatnak, az akkor már semmiből. 

Ez ugy elcseszett ahogy van.

Előzmény: Luciano Lunardon (556)
armatilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 558

jogos, de arra nem megoldás a gyerekedvezmény:)

Előzmény: Luciano Lunardon (557)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 557

...vagy éppen a funkcionális analfabetizmus

Előzmény: armatilla (555)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 556

ja. jelenleg nem az kérdés, hogy megszületik-e a harmadik gyerek, hanem hogy megszületik-e az első

Előzmény: Törölt nick (554)
armatilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 555

gyanítom, neked fogalmad sincs, mekkora a nagycsaládosok aránya nálunk.

Meg valószínű arról sincs fogalmad, mekkora problémát okoz a népességfogyás.

Előzmény: Törölt nick (554)
Bogoj Creative Commons License 2011.02.23 0 0 553

azt mondod, te sem vagy már fiatal. ezek szerint átélted az adórendszer bevezetését. tapasztaltál fizetéscsökkenést? nem? akkor mégsem vették el a fizetésed felét.

papíron valóban úgy tűnt, de érdekes módon a pénztárcád nem ezt tapasztalta.

azóta mi változott?

amikor fizetésemelés van, a bruttó emelését mondják, de (nyilván) a nettó is emelkedik.

az évek során a magasabb jövedelmek egyre jobban távolodtak az alacsonyabbtól. azaz hiába a nagyobb adó%, annyival több emelést is kapnak a nagyjövedelműek, azaz a magasabb adóbefizetés jelentősen kompenzálva van.

ezt a szakadékot a mostani új adórendszer még jobban szétnyitja, a nagypénzűek többletmunkája nélkül.

ha annak idején lehetett úgy felbruttósítani, hogy a nettók nem változtak, most is lehetett volna 'lebruttósítani' ugyanúgy. és akkor nem lenne vita. vagy mégis?

Előzmény: Mantis Screamer (546)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.23 0 0 552

Úgy tűnik, nem érted a bruttósítás lényegét. Nem baj, légy nyugodt, annak idején mi sem értettük elsőre.

Úgy van ez, hogy kerestél 3000 Ft-ot. Ez volt a bérpapírodon, és ennyit is kaptál kézhez. A bruttósításnál is ennyit kaptál kézhez, csak a papírodon ott állt, hogy bruttó 4300 Ft, nettó 3000 Ft.

Viszont annak, aki korábban nem 3000-et keresett, hanem 6000-et, ezentúl az volt a papírján, hogy bruttó 12 000 Ft. És így keresett 6000-et. Játék a számokkal. Ez volt eddig az adórendszer alapja. És ehhez képest az az igazságtalan, hogy most aki eddig nettó 6000-nek megfelelően keresett (arányosítva), az most nem 6000-et keres, hanem 8000-et, míg aki eddig 3000-et keresett, csak 2000-et fog keresni. Azaz valójában burkolt fizetésemelést kaptak azok, akiknek magasabb a bruttója.

Előzmény: Mantis Screamer (403)
Maccskacico Creative Commons License 2011.02.23 0 0 551

Igen, csak ha ott adót csökkentenek, akkor mindenkinek csökkentenek, nemcsak a jól keresőknek, ha emelnek, akkor mindenkinek emelnek, nemcsak a csóróknak.

Ha ott egy a munkáját tisztességesen elvégző ember a létminimum szintjén élne, akkor sokkal hamarabb lenne forradalom ezt is elhiheted.

Bár mostanság mindenhol vannak bajok, de azok más jellegüek. Viszont igaz, hogy azok zöme is a gazdagok mértéktelen kapzsiságából fakad. 

Előzmény: Mantis Screamer (538)
joci0504 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 550

Ezzel az egykulcsos adóval csak az a probléma, hogy a szegényektől vesz el  és a gazdagoknak adja! 300 ezer ft fölötti kereseteknél 16%-al kevesebb adót fizetni nekem is tetszene, csakhogy nincs annyi bérem. A gyerekek utáni adókedvezményt is a gazdagok tudják maradéktalanul igénybevenni!  

Előzmény: Luciano Lunardon (540)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.23 0 0 549

Lehamoztam, es mar tobbszor leirtam.

Egymagaban nem csoda minden bajra az egykulcsos ado

- radikalis csokkentese az ujraelosztasnak avagy kiadascsokkentes

Ha elqrjak mennek a tortenelem szemetdombjara az mszp/szdsz duo utan.

Előzmény: Luciano Lunardon (548)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 548

hámozd le róla az egyéb szlovák reformokat, a kiadások rendszerét ott és itt stb.

Előzmény: Hun Quijote (545)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.02.23 0 0 547

Egy fontos eleme volt a rossz adórendszer a bajoknak, ezt nem is tagadták, csak nem mertek belenyúlni szavazatvesztési félelmeik miatt.

Mantis Screamer Creative Commons License 2011.02.23 0 0 546

"ez kicsit ledegradálóra sikerült. lehet, én értem félre, de mintha többre tartanád magad azoknál, akik kevesebbet keresnek."

A lényeget értsük: ha így lenne az se számítana, nem én döntöm el, ki mennyit keressen, de nem is az állam dolga leszámítva a saját alkalmazottait.

A mihez képest elvvel meg az a bajom, hogy feltételezed, az úgy volt jó ahogy volt. Szerintem meg nem volt jó senkitől elvenni a fele fizetését amit a munkájáért kapott, mert ez tragikomikus volt így.

Előzmény: Bogoj (542)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.23 0 0 545

De mukodi, es meg nem is qrtak el, igy koronat csak a muzemban latsz..

Mi kis orszagunk pedig ott tart ahol tart..

Előzmény: Luciano Lunardon (544)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 544

minimum ellentmondásos a szlovák példa megítélése

Előzmény: Mantis Screamer (539)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.23 0 0 543

Ami szar az szar, most mit mondjak ra, nem mukodott es kesz..

Mar tobbszor leirtam, magat az intezkedest velemenyezem, nem az oldalt.

Kovacs Pisti ismeros nev ?  8 evig kormanyztak a szocik egy olyan kepzodmennyel aki egykulcsos adot szeretett volna...

Bogoj Creative Commons License 2011.02.23 0 0 542

'Milyen alapon akarja egalizálás címén a kevésbé megbecsültek felé vinni a nettóm az állam ?'

ez kicsit ledegradálóra sikerült. lehet, én értem félre, de mintha többre tartanád magad azoknál, akik kevesebbet keresnek.

vajon mi lenne, ha az ápolónők, általános iskolai tanítók, utcaseprők mind feladnák a munkájukat, és elmennének brókernek?

lehet, hogy keveset keresnek, de a munkájukra ugyanúgy szükség van.

és azt nem érzed ellentmondásnak, hogy felbruttósításkor nem változott a nettó bér, most viszont a magasabb keresetűeké nőtt?

Előzmény: Mantis Screamer (519)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.23 0 0 541

Valószínűleg ezt nem érti a jelenlegi kormány sem. Vagy csak nem érdekli őket.

Előzmény: Maccskacico (379)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 540

körbehordozzátok a progresszív adót, mint véres kardot, csak mert az új kormánynak ez az egyetlen komolyabb változtatása - most erre lehet mutogatni, hogy akkor biztos minden rossznak ez volt az oka

Előzmény: Hun Quijote (537)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.02.23 0 0 539

# 538

És azért nem tudom, miért nem Szlovákia a példa, adottságaiban csak közelebb kellene hogy legyen hozzánk.

Előzmény: joci0504 (533)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.02.23 0 0 538

Még egyszer: ha egy USA-beli béréből annyit levonnának mint tőlem tették tavaly, már nem a líbiai forradalomról szólnának a hírek.

Előzmény: Maccskacico (535)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.23 0 0 537

egy fraszt, lasd az elzo evek...

Mit segitett az orszagon ? Azonkivul, hogy 400.000 adozo maradt aki a teljes terheles 2/3-at becsengette ??

Előzmény: Luciano Lunardon (534)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.23 0 0 536

Szolj azoknak akik nem fizetnek adot, vagy csak egy reszet fizetik be a kozosbe...

Rossz helyre cimezted a hszt...

Udv,

Egy az adorabszolgak kozul

http://penzcentrum.hu/cikk/1027117/1/42_millio_fantomadozo_285_ezer_magyar_fizeti_az_szja-bevetelek_80-at   

Előzmény: joci0504 (533)
Maccskacico Creative Commons License 2011.02.23 0 0 535

De a szociális rendszert ne keverd bele az SZJA-ba, mert így az elvégzett és kifizetett munkát bünteted.

Ezt a már rég kapitalista rendszerben működő országok dolgozói nem igy látják. Nem hinném, hogy okosabbak lennének a magyarnál, talán csak kevésbé kapzsik, irigyek.

Előzmény: Mantis Screamer (530)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 534

a "lehetőségeihez képest" ideálját jobban modellezi a progresszív adó

Előzmény: Hun Quijote (529)
joci0504 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 533

Ott vagytok eltévedve, hogy az államnak nincs saját pénze, csak az adókból befolyt összegeket osztja szét! Ezért aztán az adórendszer igenis  a szociál politikát is szolgálja.Ahelyett, hogy nyugat felé orientálódnánk ezzel az egykulcsos rendszerrel ugyancsak kelet felé megyünk! Nyugaton ugyanis mindenütt több kulcsos adórendszer működik, ezzel müködik a társadalmi szolidaritás is!

Előzmény: Hun Quijote (513)
Luciano Lunardon Creative Commons License 2011.02.23 0 0 532

az állam nem állítja, hogy ez vagy az a munka ennyit vagy annyit ér. azt a (szuper)bruttó béred mondja meg. az állam tudomásul veszi a piac ítéletét a munkád felett, és annak függvényében kér tőled részesedést a közteherviselésből

Előzmény: Mantis Screamer (527)
Hun Quijote Creative Commons License 2011.02.23 0 0 531

MO-ra pedig azért sem megyek, mert én nem szeretnék a szerencsétleneken élősködni

Nocsak adot fizetek es eloskodok ? Mar itt tartunk ? 50-es evek rulez...

Szerintem most hagyjuk abba mert ertelmetlen....

Viszont hazankban 2011.-tol egykulscos ado van, es ez ( szerintem ) elorelepes, foleg ha gyereket is valllalsz a jovo nemzedekert..

Amen.

Előzmény: Maccskacico (525)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.02.23 0 0 530

De a szociális rendszert ne keverd bele az SZJA-ba, mert így az elvégzett és kifizetett munkát bünteted.

Előzmény: Maccskacico (528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!