Ha lesz népszavazás, akkor a Fidesz az ellenzéki pártok nélkül is legitimitálhatná az Alkotmányt. Lehetséges, hogy csak lebegtetetik a népszavazást az ellenzéki pártok zsarolása véget?
Azt akartam mondani, hogy ha új választás lenne akkor nem kapnák meg az alkotmányozáshoz szükséges 2/3-ot, de a sima megerősítő népszavazáshoz a szimpla többségük még minden balfaszságuk ellenére biztosra megvan!
Kicsit ráerősítenek a bér miatti kompenzációs paraszt vakításra és semmi kockázat nem lesz.
Ezt csak azért dobják be csontnak, mert tudják noha 2/3 nem lenne újra, de a szimpla 50% megvan még a fanokból, ami egy népszavazáshoz bőven elég, szóval nincs veszteni valójuk és így legitimnek mondhatják majd az akaratukat.
Most, hogy a többi párt nem akarja eljátszani a bohóc szerepét csak ez az egy megoldás maradt.
legyen. én szeretek szavazni. szavazok, szavazgatok... node, egyszer már kéne egy olyan szavazás is, amiben megkérdem a képviselőket, hogy hogyan és mi módon, miből mennyit rendeljek, mit csináljak a munkahelyemen. mert ez a jó (?) ebben. meg köll kérdezni másokat, hogy utána elkenhessük a felelősséget, ugyi. amondó vagyok, hogy az ország vezetői ne kérdezősködjenek, csinálják úgy a dolgokat, döntsenek úgy, hogy az jó legyen. mit kérdezgetnek engem? az a dolguk, hogy jó legyen.
node, ettől függetlenül, ha megkérdeznek, akkor szavazok. voksolok, nyilvánítok véleményt ezerrel.
én pl. a gyerekeimet mindig megszavaztatom ha valami általuk rühellt ételt kell megenniük - pl. hogy aki megette a rühellt ételt, annak legyen-e utána valami jutalomfalat