"Vámpírregények!!! :D
Még mindig nem tudom, hogy létezik e ez a kategória, de én már elfogadom lassan.
A Fekete Tőr Testvériség egy könyvsorozat. Az író által megálmodott világban - mint oly sok más író által megálmodott világban is - az emberek és a vámpírok együtt, egymás mellett élnek békében, szeretetben. Ja, itt vannak úgynevezett alantasok is, akik veszélyesek a vámpírokra, az emberekre, a világbékére, a globális felmelegedésre egyaránt. A könyvek főszereplői a Testvériség vámpírjai, akik a vámpírvilág őrei, védői, katonái, járőrei, mindenei. Ezek a vámpírok J.R. Ward világában nem isznak emberi vért (némi kivételtől eltekintve), fajuk ellenkező nemű tagjaiból táplálkoznak. Nem veszélyesek az emberekre, sőt, megvédik őket az alantasoktól. Kivétel nélkül mindannyian szuper-pazar férfiak, óriási izmokkal, óriási lélekkel, óriási szívvel, óriási ... khömm... igen, óriási farokkal is. :D"
Bocsi, hogy nem voltam , de dolgoztam és ilyenkor este érek haza hulla fáradtan. Most töltöttem le én is a sóvárgást. Már nagyon várom hogy elolvassam...
Ahogy néztem legalábbis a könyveknovellák és a vámpíros oldalon is igazából csak a könyvek kérése, meg listázás van. Bár é csak ezt a kettőt nézegetem.
Milyen sűrűn szólhatok hozzá? Újonnan regisztrált felhasználóink az első száz hozzászólásuk elérése előtt öt percenként küldhetnek be egy-egy hozzászólást. A századik hozzászólás elérésével ez a korlátozás megszűnik.
az új felhasználók az első 30 percben nem szólhatnak hozá a topikokhoz, csupán olvashatják azokat
az új felhasználók hét napig, illetőleg kétszázadik hozzászólásuk megírásáig újoncnak számítanak, és nincs topiknyitási joguk
száz saját hozzászólás eléréséig a csak öt percenként írhat hozzászólást
Amint írtam kitartás! Ne feledjétek Butch is csak a 4. kötetben lett vámpír. :DDD
Emlékszem engem is idegesített a dolog a korlátozás. Most viszint már 5000 hsz fölött járok, szóval jó kis hely ez. Ezernyi izgalmas, az embert érintő, érdeklő témával. Hamar eléritek majd 100 hsz-t, én ettől nem félek. ;-)
Csak akkor van várakozási idő, ha nem rég regisztráltál és/vagy nem érted el a meghatározatt hozzászólás számot.. Az én regisztrációm már évekkel ezelőtt volt így nem emlékszem de kb 30-50 hsz. után már nincs ilyen korlátozás. Addig meg kitartást! :)
Igen éni is olvastam, hogy sok mindent még ő sem ért. Lássuk be elég összetett a világa, rettenetesen nehéz a seemiből létrehozni egy működőképeset, meg ott a hatáskeltés, meg a folytatás lehetőségét is meg kell ragadni.
Ha elolvastam megírom. Nem tudom milyen gyorsan tudom elolvasni. Épp vizsgák közben vagyok, de igyekszem :)
A bookline-on most jan.16-ig 2011Ft, de neten kell megrendelni, csak így él az akció, egyébként elég drága 3999Ft
Kérdés: most fórumozok itt először, csak neálam ilyen, vagy tényleg van egy kivárási idő, amíg új hozzászólást kezdhetek?
Igaz, hogy nem említ más "lényeket", legalábbis nem szó szerint, de például Rhev barátai sem illenek az eddigi kategóriába. Ha jó tudom ős árnyékok, vagy valami hasonló furi lények.
Olvastam a beavatást és nagyon bírtam. Sok háttér infót ad.
Ward fórumán van egy történet. a címe Story of son. Magyarul kb. azt jelenti A fiu története.
Ebben egy olyan vámpírról ír, akit az anyja (aki ember) a pincében tart már 50 éve és csak évente egyszer táplálkozhat , akkor is emberekből. Szerez neki egy nőt, elkábítja, berakják a pasihoz (akinek neve sincs, amíg a csaj el nem nevezi Michael-nek) és belőle iszik 3 napig, aztán kitörli az emlékeit, és mehet a maga útjára. Ezzel kapcsolatban is sok a kérdés, amire még Ward sem tudja a választ. Pl hogy lehet, hogy emberekből eszik, és még életben van, vagy hogy egyáltalán hogyan esett át az átváltozáson stb. Ward annyit mondott, hogy nem tudja pontosan hogyan illenek bele Michael, vagy a későbbi gyerekei a "fekete tőr testvériség univerzumba", de abban biztos, hogy valahogy oda tartoznak.
Ezzel azt akarom mondani, hogy sok olyan aspektusa van amit még az írónő sem tud előre látni. Ő mindig elmondja, hogy nem ő alakítja a sztorit, ő csak leírja amit lát.
A másik sorozatában pedig összemosódnak a testvérek meg az angyalok, Davina egy démon, szóval lesz itt még min agyalni, meg eltátott szájjal olvasni.
Remélem leírod majd hogy tetszik a második rész. Én is szeretném már elolvasni, de nem vehetek könyvet, mert karira E-book readert kaptam azzal a szigorú megkötéssel, hogy "ugye akkor mostantól kezdve nem költök vagyonokat könyvekre?!"
Rosszul emlékeztem a névre, Mary-vel semmi baj, Jane (a dokinő), szellemszerű izé lett. Nekem ez nem igazán passzol a világba. Eddig volt Őrző, Omega, ember, alantas, vámpír, másfajta lényrő még csak említés sincs és hirtelen itt egy szellem. És még babájuk sem lehet!
Ez furcsán hat.
Nem tudom a Beavatást olvastad-e már. Ez nem egy külön könyv, inkább egy összefoglaló, pár novella, leírás a szereplőkrl, a könyvekről és a Ward megjesgyzései a könyvekkel kapcsolatban, interjú a szereplőkkel :). Arró is ír benne, hogy e Jane-es dolog miatt sok kritikát kapott.
Nekem is tetszett, hogy megjelennek a testvérek, és szerintem is ezzel a Mary-terese-el akart Jhon "összejönni."
Ha minden jól megy jövő héten már a kezemben a 2. rész! :)))
Én is úgy hallottam, hogy a 2. rész jobb, de még nem olvastam. Az elsőben nagyon bírtam a fel-fel bukkanó testvéreket, meg hasonlók. Sőt, most jutott eszembe, hogy a főszereplő csaj, nem emlékszem a nevére, (talán Mary-terese) szerepelt az egyik könyvben. Őt akarta lefektetni John, miután Xhex olyan csúnyán bánt vele.
Tudom,hogy nem volt köztük semmi, sőt az Wrath csak is kizárólag azért etette Marissát, mert ez úgymond a kötelességének érezte.
Számomra ez akkor sem tiszta.
Havers az egy dolog. Ebben igazad van.
Ujra csak ismételni tudom magam: ha nem volt tényleges házasság akkor az arisztokráciának nem azért lett volna oka pampogni, hogy elhagyták egymást, hanem mert nem volt esküvő.
De végól is mind1. A sorozat nagyon jó! Már alig várom a ~Felszabadított szerető-t!
Remélem nem olyan lesz olyan extravagáns a végkifejlet, mint Mary-vel, megmondom őszintén nemek nagy csalódás volt.
Olvastátok a másik sorozatból a Kapzsiságot? Nemrég rendeltem meg a Sóvárgást. Állítólag sokkal jobb, mint az első rész.