Keresés

Részletes keresés

Garbai Sándor Creative Commons License 2010.12.03 0 0 87

Idehaza is csak egy pláza ven bent, a Westend. Erre meg elég meredek ráfogni, hogy a hazai kiskereskedők miatta halnak meg.

Előzmény: Derek (84)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.12.03 0 0 86

Amúgy ha van másik topik, miért vagy itt? Csak nem "trollkodni"? Elvégre ezt a topikot én nyitottam, így nem én "trollkodom" itt.

Ráadásul habzó szájjal sem én szoktam beírni a vásárlók könyvébe, hanem azok, akik habzó szájjal követelik a mutik, de csak a multik bezárását.

Javaslat: néha nyomd meg a szóköz billentyűt is.

Előzmény: alvo oroszlan (81)
Derek Creative Commons License 2010.12.03 0 0 85

"Milyen gáz például, hogy a cipőt már nem öreg csoszogós cipészek készítik, kis sámlin ülve, szögeket a szájukban tartva. De gáz! "

Keszitenek ma is de azt tudd is megfizetni

Előzmény: Garbai Sándor (83)
Derek Creative Commons License 2010.12.03 0 0 84

"legy oly kedves hozz nekem peldat nalunk fejletlenebb banankoztarsasagokbol(svajc,olaszorszag,franciaorszag,spanyolorszag-ezek merultek fel)ahol a varosok kozepe tele van non-stop nyitva tarto plazakkal es multikkal..."

Azok a belvarosok ugy be vannak epulve,hogy hely sincs ilyenekre, parkolohazakkal  nagy parkolokkal stb raadasul sok esetben vedett varoskep .A nagy mall-ok mindenhol leginkabb a kulvarosokban vannak,az usakoknal is vagy nem a szorosan vett belvarosokban Szegeden is a kulso koruton kivul vannak ezek, ami meg azon belul van azok meg a cucilizmus alatt epultek,mint pl a Szeged nagyaruhaz de ott meg iegncsak lerobbant randa hazak voltak amit jobb is ,hogy lebontottak.

Garbai Sándor Creative Commons License 2010.12.03 0 0 83

Értelek, de akkor ilyen erővel kár volt bármilyen gyárat is létrehozni a múltban, hiszen a gyárak tönkretették a kézműves céheket. Milyen gáz például, hogy a cipőt már nem öreg csoszogós cipészek készítik, kis sámlin ülve, szögeket a szájukban tartva. De gáz!

Amúgy meg hülyeség amit írsz, a belváros tele van pl. kis élelmiszerboltokkal, közértekkel, nagyon sokan nem mennek ki ezért a plázákba. Ahogy a lakótelepi házak alja is tele van kis boltokkal, egyik sem zárt be csak azért, mert közel van egy Tesco.

Mellesleg ne offolj, nem tudom, hogyan jön jó vagy rossz helyre épült-e pár pláza kérdés ahhoz, hogy kapjanak-e a mentősök szabad vasárnapot.

De mivel elég rugalmas vagyok, felőlem bezárhat a pláza vasárnap, ha a kis bolt is bezár. Meg a benzinkút is.

Hansági. Creative Commons License 2010.12.03 0 0 82

Azt nem tudom, elég lenne-e, csak azt, hogy a hétvége 2 napja soha nem elég.

Előzmény: Garbai Sándor (80)
alvo oroszlan Creative Commons License 2010.12.03 0 0 81

latom,fogalmad nincs az egeszrol...

egy iskereskedo soha az eletben nem fog tudni olyan aron adni semmit neked,mint egy multi,mert nem akkora tetelben gondolkodik(nem tud raktarozni peldaul)tehat nem is akkora tetelben rendel...ergo dragabban kapja meg az arut,dragabban is tudja adni...ezt probalja kompenzalni az eladas muveszetevel,amit te egy multiban vagy plazaban soha nem fogsz megkapni,leven ott arufeltoltok vannak...persze,majd mondod egybol,hogy neked nem is kell,hogy eladjak a dolgot...de bezzeg ha valamit nem ertesz es odamesz az arufeltoltohoz,aki ugyanuyg nem ert hozza,mint te,akkor te uvoltesz a leghangosabban es habzo szajjal irod a vasarlok konyvet es kommntelsz a homaron...

azzal,hogy mindenhol(irtam ezt is,eszre sem vetted,szokasos troll mentalitas)teret engednek a multinak pont hogy a munkanelkuliseget generelajak az okosok,dehat ez a multikulti,amiert ti hisztiztek a legjobban...

es mivel egyre kevesebb a munka(ego a bevetel is)azaz az emberek mennek,mint a birka az occsoert...se a minoseg nem szamit,se az,hogy ezzel ismet kiskereskedelmi boltokat zarnak be...

dehat magyarorszagon ez belefer...ugye...

legy oly kedves hozz nekem peldat nalunk fejletlenebb banankoztarsasagokbol(svajc,olaszorszag,franciaorszag,spanyolorszag-ezek merultek fel)ahol a varosok kozepe tele van non-stop nyitva tarto plazakkal es multikkal...

jo keresgelest...

Előzmény: Garbai Sándor (78)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.12.03 0 0 80

Eleve nem értem, minek az öt munkanap? Elég lenne négy is, viccen kívül.

Előzmény: Hansági. (79)
Hansági. Creative Commons License 2010.12.03 0 0 79

Én hétfőt kérek, ha lehet. :)

Garfielddel együtt állítom, hogy a hétfő a legszörnyűbb. Kedden már lehet várni a szerdára. Szerda a hét közepe, addigra beletörődünk, hogy robotolni kell. Utána jön a csütörtök, ami már majdnem az utolsó nap, a pénteket fél lábon is... :D

Előzmény: indiscriminating power (71)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.12.03 0 0 78

Az miért baj, hogy az emberek nem ezeket a helyeket választják? Vagy az a baj, hogy választani merészelnek?

Előzmény: alvo oroszlan (77)
alvo oroszlan Creative Commons License 2010.12.03 0 0 77

miert is halt volna meg???

jovobelatonak tetszik lenni???

vagy???

3mozi van/volt rajta,a regi uttoro aruhaz,butikok sora...

anno nagyon is jol ment az egesz...

mas pelda???ott a korut,a kiskorut,a kossuth lajos utca...

tetszik tudni olvasni is???

amugy itt a regi topic...

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9197014

ervekkel,tapasztalatokkal...

Előzmény: Garbai Sándor (76)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.12.03 0 0 76

A Rákóczi út magától is meghalt volna.

Más példád is van amúgy, vagy csak a Rálóczi út?

Előzmény: alvo oroszlan (75)
alvo oroszlan Creative Commons License 2010.12.03 0 0 75

alapvetoen kevered a szolgaltatas es a kereskedelem fogalmat...

nezd meg butapesten,hogy a varosra raeroltetett(es tulzott szamu)plaza hogy olte meg a kiskereskdelmi egysegeket a koruton,rakoczi uton es majdmindenfele...

de tudod mit,legyen neked...ne legyen bezarva semmi...se az okmanyiroda,se a miniszterium,se az iskola(es a tanarok se szuneteljenek evi 4 honapokat),se a posta,se a vasedeny,a tomegkozlekedeben se legyen hetvegi menetrend...

mint modottam volt,vanmar errol egy topic,tan vegig kene olvasni azt,ott ez az egesz mar normalisan vegig lett ragva...

Előzmény: Olpi (69)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.12.03 0 0 74

Az tény, hogy az Örökkévaló az alábbi szavakat írta kőtáblába a Sínainál negyedik parancsolat gyanánt. Hogy ezt egyesek meghamisították a hét első napjává, vasárnappá, az az antikrisztusi szellemről árulkodik. Döntsd el, hogy az örökkévaló, egyetemes erkölcsi törvényeket követed, avagy beállsz a sátán szekerét tologató tízparancsolathamisítók táborába.

Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat; de a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van; mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt....

Előzmény: Törölt nick (61)
Olpi Creative Commons License 2010.12.03 0 0 73

Teljesen egyetértek. Szerintem soha nem volt olyan, amióta a vasárnap = szabadnap keresztény hagyománya elterjedt, hogy vasárnap senki se dolgozott volna,

és ahogy fejlődött, és lett egyre bonyolultabb a társadalom életvitele, kapcsolatrendszere, és a tercier  szektor (kereskedelem, szállítás, anyagi és nem anyagi szolgáltatások) egyre fontosabbá vált, úgy terjedt egyre inkább a vasárnapi munkavégzés.

Ez ellen lehet persze ágálni, mint ahogy szabad az út a fára való visszamászás előtt is...  :)

Előzmény: Törölt nick (72)
indiscriminating power Creative Commons License 2010.12.03 0 0 71

Szabad keddet mindenkinek!

(Ugye a kedd is jó?)

Olpi Creative Commons License 2010.12.03 0 0 69

Miért lenne "hőbörgés" az, hogy megpendítettem, hogy marhaság "Európa szerencsés felének" nevezni azt, ahol a hipermarketek vasárnap is nyitva tartanak ?!

Egyébként még mindig várom az "észérveket" (hogy szavaddal éljek) arra, hogy miért gázosabb, ha a kereskedelemben dolgoznak vasárnap, mintha pl. a szálloda- és vendéglátóiparban, vagy a színházakban és mozikban ?????

Üdv

Póli

(Az Opli tartalék nicknév, mert felségsértés - ti. Caligula lovához hasonlítottam a nyelvvédő közt. elnököt - miatt száműzték Pólit egy időre.)

Előzmény: alvo oroszlan (68)
alvo oroszlan Creative Commons License 2010.12.02 0 0 68

:)))

csak ossze ne keverd egyszer a nickvaltast...

:)))))

amugy van mar errol topic,ott pro es kontra eszervekkel megy a vita,es nem egybol hoborgessel...

bar most biztos ez a partfeladat...

Előzmény: Olpi (66)
alvo oroszlan Creative Commons License 2010.12.02 0 0 67

kicsi(voros)csillagom...

:)

hozzad szoltam???

nem...

valotlant mondtam???

nem...

a kolleginad hulyeseget irt(tobbszor is)???

igen...

akkor meg???

nem tetszik,amit irok,ne olvasd...

vagy neked geppisztolyt tartanak a fejedhez,hogy minden nem tetszo kommentet elolvass es reagalj ra???

ugyanolyan szerencsetlen vagy,mint az acsarkodo baratned...

amugy a csaladom koszoni,jol van...

:))))))

Előzmény: azulojo (65)
Olpi Creative Commons License 2010.12.02 0 0 66

Én ezekben az országokban csak vasárnap is nyitvatartó hipermarketekkel találkoztam az elmúlt 6 évben.

Ritka paraszt stílusod van...

Előzmény: alvo oroszlan (59)
azulojo Creative Commons License 2010.12.02 0 0 65

A stílusod undorító, a kedves családoddal beszélj így! Bár szerintem  is így beszélsz velük!

Tipikus!

Azt azért tudnod kell, hogy vasárnap én még nem láttam embert, akit géppisztollyal űztek volna be az áruházba.

Szerintem sincs semmi külnbség, azok az emberek akik vasárnap dolgoznak meg kell, hogy kapják azt más napokon szabadnapként.

Én vásároltam már vasárnap olaszországban és spanyolországban is, valamint franciaországban is!

Szerintem ne egy fasz határozza meg eszt, hanem a tulajdonos, hogy érdems-es kinyitni vagy sem.

Vagy kötelező lesz vasárnap templomba menni majd?

Előzmény: alvo oroszlan (59)
Hansági. Creative Commons License 2010.12.02 0 0 64

Hát lehet, hogy ilyen is van, ahol a párom dolgozik, ott bizony egyáltalán nem fizetnek szabadságot. Cserébe viszont nem akkor mehet szabadságra, amikor akar, hanem amikor nincs munka. Akkor kényszerszabadságolják, persze pénzt se kap.

Előzmény: Törölt nick (38)
Hansági. Creative Commons License 2010.12.02 0 0 63

Elég valószínű.

Előzmény: WYW (37)
pert2 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 62

A vasárnapellenes törvényjavaslat is egy csúsztatásféle (már amelyiket a Jobbik adott be), mert leginkább a nagyobb üzletek ellen irányul:

"(3) A kereskedő köteles a munkaszüneti napokon, valamint vasárnap egész nap, illetv e
december 24-én 14 óra után az üzleteket zárva tartani .
(4) A (3) bekezdésben foglalt tilalom ellenére nyitva tarthat
a) a kereskedő által meghatározott, legfeljebb évi 12 vasárnapon valamennyi üzlet ;
b) vasárnap az az üzlet, amelynél a nyitva tartás maximum 2 fő munkavállaló
foglalkoztatásával jár ;"

ha meg akarták volna vasárnapoztatni a kisebb üzletek alkalmazoottait is, akkor kijelentették volna a törvényben, hogy vasárnap csak a tulajdonos és családtagjai dolgozhatnak - 1945 előtt is ilyen törvény volt, bár akkor se mindíg tartották be.

Előzmény: Wormie (29)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.02 0 0 60

Na, akkor szabad vasárnapot a vasutasoknak, pilótáknak, buszsofőröknek, satöbbi, satöbbi...

alvo oroszlan Creative Commons License 2010.12.02 0 0 59

no,ennek tessen nekifutni ujra,jo???

:)))

olaszorszagban sok helyen nem csak vasarnap hanem hetfon IS zarva vannak a boltok...

franciaorszagban,spanyolorszagban az osan (alcampo) peldaul nem tart nyitva vasarnap...

tovabbi gyokerseg???

szerencsetlen...

Előzmény: Olpi (57)
Olpi Creative Commons License 2010.12.02 0 0 58

Jó lenne, ha egyszer már elmagyarázná valaki, hogy miért gázosabb, ha a kereskedelemben dolgoznak vasárnap, mintha a szálloda- és vendéglátóiparban, vagy a színházakban és mozikban ?????

Olpi Creative Commons License 2010.12.02 0 0 57

Franciaország, Olaszország, Spanyolország mért lenne Európa szerencsétlen fele ???

Előzmény: Jókai út 27 (55)
ha6pc Creative Commons License 2010.12.02 0 0 56

Igen,Lyonban már a kupleráj is zárva van olyankor.

Elmentek misére,azt mondják...

Előzmény: Jókai út 27 (55)
Jókai út 27 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 55

<< Vagy a mentős?  >>

Ezt is megértük.

Az osan teszkó meg társai lassan életmentő szintre emelkedtek.

Ilyenkor röhög rajtunk ejrópa.

(melynek szerencsésebb felén nincs semmi vasárnap nyitva)

Előzmény: Garbai Sándor (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!