... Láthatta is mindenki, hogy mit szavaztak meg ...
Először is alkotmánymódosításokra azért van szükség, mert a jelenleg hatályos alkotmány abszolút mértékben túlszabályzott konstrukció. Ha olyan alkotmánya lenne Magyarországnak, mint mondjuk az USA alkotmánya, akkor egyáltalán nem lenne szükség módosítgatásokra. Persze ez is egy szélsőség, a megfelelő út valahol a kettő között van.
Ami a szavazás tartalmát illeti a 21 éves Alkotmánybírósági törvény az alábbi mondattal egészült ki:
... Nincs helye felülvizsgálatnak olyan törvény tartalmáról, amely az Alkotmány 28/C . § (5)
bekezdése szerint országos népszavazással sem változtatható meg ..
Az alkotmány vonatkozó paragrafusa az alábbi:
... Nem lehet országos népszavazást tartani: a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról ...
És mit jelent ez?
Azt jelenti, ha ez a rendelkezés 2008-ban érvényben lett volna, akkor nem kerülhetett volna sor a vizitdíjas népszavazásra, amit anno az MSZP és az SZDSZ erőnek erejével igyekezz megakadályozni.
A Fidesz most teljesítette az óhajukat.
Megjegyszem, én magam nem támogattam ezt az eljárást, azon a véleményem voltam és vagyok, hogy a balliberalizmust folyamatos küzdelemben lehet csak legyőzni, felőrölve annak teljes politikai hátországát. Ez is zajlik négy éve permanensen, 2006. októberével indulva 2008. március, 2009 június, 2010 április és 2010 október hónapokkal.
Hagyni kellett volna őket, hogy végigvgyék a kezdeményezésüket, és bukjanak bele. Ez a társaság nem tud a maga véleménye mellett kétmillió támogató szavazót felvonultatni, és rengeteg lehetőség van ellenük kommunikálni.
Szanyi például 2009 áprilisában a nyugdíjpénztárak államosítását javasolta. Kérdezzük meg, most vajon mi a véleménye? Na ha van valami, ami
... szánalmas. Sőt szomorú ...
... akkor ez biztosan az lehet.
...Senkinek nemvolt kétsége, hogy átnyomják ...
Valószínűleg igen!
... Csak egy kis zavar volt az erőben ...
Nem, amit te zavarnak érzékelték, annak a neve werberizmus.